Cu ce branduri noi & colecții noi o să te întâlnești la Made in RO #12?

Anul acesta, ne-am propus să fim un pic șireți 🙂 . Să luăm prin surprindere Crăciunul și să furăm startul cumpărăturilor de sărbători. Ce mai încolo și-ncoace: să aducem Design-Crăciunul mai devreme, pe 24 și 25 noiembrie, la Made in RO #12, concentrat fin de design contemporan. Reunim 90 dintre cele mai valoroase proiecte de design românesc, într-o ediție extinsă a evenimentului nostru, care va avea loc tot la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, zona Timpuri Noi). Și ca să-ți pui la punct lista de cumpărături din timp, îți facem mai jos un teasing*: branduri #NewEntry în povestea Made in RO și noile colecții ale brandurilor pe care le cunoști deja de la celelalte ediții. Abia așteptăm să vedem care vor fi preferații tăi 🙂 .

* deocamdată, ne oprim doar la câteva dintre piesele de design ale evenimentului. Stai cu ochii pe Designist.ro pentru celelalte noutăți Made in RO.

Nu uita să dai Going aici.

Ai nevoie de inspirație pentru noua ta reamenajare?

E una dintre secțiunile-cap de afiș ale evenimentului dintotdeauna: piese cheie oricând visezi la o reamenajare – design de obiect, mobilier, corpuri de iluminat, accesorii home&deco.

Peștele fierăstrău

branduri noi

O nouă specie de mobilier din lemn vine la Made in RO pentru prima dată pe 24 și 25 noiembrie. Una care, în pofida numelui amenințător, are picioare suple, curburi line, noduri și atenție la detalii: Peștele fierăstrău, piese din lemn minimaliste gândite și create de Cătălin și Ana Maier – ți-am mai povestit despre ei aici. Cartea lor de vizită la prima întâlnire cu voi vor fi un birou zvelt și o comodă structurală și geometrică pe care abia așteptăm să le vedem live. 

branduri noiUbikubi

branduri noiNiu Desk Organizer

Ubikubi sunt prieteni vechi ai Made in RO și unul dintre cele mai cunoscute proiecte de design românesc peste hotare, așa că ne-am bucurat să-i reprimim alături de noi pe 24 și 25 noiembrie. De data asta, vor lăsa mobilierul de-o parte și se vor axa mai ales pe accesorii home&deco – așteaptă-te la o colecție extinsă, în care minimalismul e literă de lege.

branduri noi Vulcano Candleholders and Vases

Sabina Stan

branduri noi

Poate că nu ți-e foarte clar ce vezi în imagine. Nici nouă nu ne-a fost inițial și tocmai asta ne-a atras atenția 🙂 . O lăsăm chiar pe creatoarea pieselor, Sabina Stan, #NewEntry la Made in RO, să ne explice mai multe:

“Totul a început de la două sfori împletite. Au rezultat două obiecte diferite, dar care aveau același scop: să devină două obiecte luminoase. Nu le-am cerut mai mult, dar au căpătat un sens pentru mine: acela al unității în diversitate. La fel ca oamenii care sunt diferiți ca aspect fizic și ca personalitate, dar sunt asmenea prin faptul că au o viață care merită prețuită. Așa a apărut colecția de corpuri de iluminat din sfoară Equally diverse, pe care o voi expune pentru prima dată la București la Made in RO”.

Lamptekture

branduri noi

Proiect proaspăt, din 2018, Lamptekture vin pentru prima dată la Made in RO cu noua colecție de corpuri de iluminat Harvest – corpuri din lemn masiv de diverse dimensiuni și abajururi textile cu patternuri tradiționale reinterpretate de brandul Halfdrop. Aici ți-am spus mai multe despre povestea lor.

Pupăzan

branduri noiDacă ai trecut pe la Ciorbărie în București (și cu siguranță ai trecut măcar o dată), sunt șanse mici să nu fi mustăcit deja citindu-i etichetele de pe tocătoarele prinse pe pereți: “Fundulețele lui Pupăzan” 🙂 . Weekendul acesta vor veni la Made in RO #12, toate din lemn de nuc, dar cu o varietate întreagă de forme și dimensiuni, cât să-ți trezească pofta de mâncat și de zâmbit. Unde mai pui că îl vei cunoaște și pe creatorul lor, Lucian Pupăzan, un pitoresc, nu alta! 🙂

branduri noi

Vizualist

branduri noi

Când ai dormit ultima oară îmbrățișând un Vlad Eftenie? Când te-a luminat ultima dată o Ioana Petre? Dar când ți-ai prins la geam un Daniel Zlota? 🙂 Sunt întrebări pe care s-ar putea să ți le puni după ce o să vezi la Made in RO noua colecție Vizualist dedicată accesoriilor home&deco imprimate cu lucrări de fotografie și ilustrație ale creativilor români. O să găsești perne de diferite dimensiuni, abajururi pentru lampadare și veioze, ottomanuri și perdele.

branduri noi

Copt la temperatură designist

Piese de ceramică utilitară delicate și colorate pentru dimineți diafane și zile calme formează una dintre secțiunile cele mai bogate ale Made in RO #12.

MicaCera

branduri noi

Puține lucruri ne place să auzim mai mult decât “Acest târg este primul eveniment pentru noi, lansarea brandului” ♥. Mai ales atunci când vine de la proiecte-minune, cum este MicaCera (Georgiana Filipescu și Valentina Oltenacu), #NewEntry Made in RO cu piese lucrate din porțelan lichid și matrițe, porțelan sub formă de lut de modelaj și tehnici de handbuilding pentru finisat forme, aplicat texturi și lipit toarte 🙂 . Elementul cheie este, însă, pictura manuală cu pigmenți pentru glazură, schițe fine care se întrevăd pe farfurii, boluri, pahare și cheese plates și care ne-au cucerit la prima vedere.

Clay Stuff Studio

branduri noiFoile de lut se întind, rulourile se adaugă treptat, iar la final intră glazurile naturale. În pauze, etape de ars la cuptor cu răbdare. Nu-i vreo rețetă gastro, e descrierea sumară a colecției de obiecte ceramice dedicate aranjamentelor florale Clay Stuff Studio (Diana Hanganu), #NewEntry Made in RO. Sunt vaze duble și simple, vaze ikebana și ghivece cu picioare, toate lucrate din vitrus și porțelan și decorate cu glazuri albe mate sau semimate, cu forme organice și contururi rotunjite.

branduri noiVictoria finală

branduri noi“Iluzie vizuală arsă la cuptor” / “Pistrui ceramici” – dacă ar fi să descriem pe (foarte) scurt colecția de vase ceramice Victoria finală, #NewEntry Made in RO, așa am face-o*. Și ce nume de cuceritoare medievală inspirat chiar de creatoarea brandului, Victoria Cojocariu, și ce contururi calde în care vedem chiar acum un griș cu lapte!

*sau, așa cum ne-a scris cineva pe Facebook la vederea imaginii de mai sus: “Îți vine să iei o linguriță și să mănânci!” 🙂 .

branduri noi

Alina Ceramics

branduri noi

Despre Alina Ceramics, brandul designerului Alina Stuparu, ți-am povestit de multe ori – vizualul Made in RO #9, dedicat ceramicii, a purtat un platou Alina Ceramics din porțelan glazurat decorat prin suflarea de bule de săpun cu pigment ceramic, iar la Made in RO #12, în cadrul Cool Workshops for Kids va susține workshop-ul de design ceramic pentru copii – poți cumpăra biletul online pentru copilul tău de aici.

La Made in RO #12, Alina Ceramics va veni cu noua colecție Golden Touch – o lăsăm chiar pe ea să ne povestească mai multe:

“De cele mai multe ori, când creez o colecție nouă, mă adresez unui grup țintă, fac colecția gândindu-mă să placă unui anumit tip de persoane. De data aceasta am simțit nevoia să creez o colecție pentru mine, pentru stilul meu de locuință și sper din suflet să se potrivească în cât mai multe case. Contrastele mele preferate în materie de culori / texturi sunt alb-negru și mat-lucios, așa că am îmbinat cele două, am adăugat puțină linie în decor, cu elemente aurii de final touch și a rezultat o colecție nonconformistă de vase din porțelan, cu accente mate, lucioase, metalizate.

branduri noi

Nu vor lipsi nici platourile din colecția Lemon Plates, unele dintre piesele noastre preferate 🙂 .  

Ceramic Sparrow

branduri noi

Dacă liniștea s-ar transforma în cești, boluri și farfurii, ni se pare că n-ar avea cum să arate altfel decât Coloratum Set, noua colecție Ceramic Sparrow (Andreea Lăzărescu și Tiberiu Dăncilă), unul dintre brandurile-prietene Made in RO. Este compus din 6 vase din porțelan glazurat destinate micului dejun și gustărilor (două cești, două boluri, o farfurie și un suport pentru ou), în care perechea culorilor din interior și exterior, separate de o linie fină ce marchează marginile pieselor, este elementul definitoriu.

Cine spune că jucăriile sunt doar pentru copii?

Fie că sunt niște personaje-poveste, fie că sunt piese care să te/vă ajute să le compuneți, jucăriile de la Made in RO #12 sunt una dintre secțiunile forte 🙂 .

Atelierul de pufoșenii și Dan Ungureanu

branduri noi

Made in Ro de Made in RO, dacă apari în redacția Designist.ro și ne provoci să-ți spunem repede care sunt proiectele noastre preferate dintre cele înscrise, sunt șanse uriașe să primești cel puțin un răspuns răspicat: Lia Pfeiffer (da, recunosc, ar fi al meu 🙂 ) . La Made in RO #12, Lia și al ei Atelier de Pufoșenii va veni împreună cu proaspătul familion Ninsorescu – 12 năzdrăvani din specia monstruleților de iarnă creați de Lia și pictați de ilustratorul Dan Ungureanu.

“Adoră înghețata și scârțâitul omătului sub tălpi, dar, în lipsă de zăpadă, nu comentează nici dacă stau liniștiți pe o canapea prietenoasă și primesc câte o mângâiere din când în când. Sunt prietenoși și cu mașina de spălat, ba chiar și cu centrifugatul”, promite Lia ♥ .

Pe Lia o vei vedea și la workshop-ul How to be a toy designer, parte a Cool Workshops for Kids, sâmbătă, 24 noiembrie, între orele 15:00 și 16:00. Poți citi mai multe detalii aici.

branduri noi

eematico Toys  

Anul trecut, când Made in RO se muta în cartierul Timpuri Noi, ți-am povestit despre noile spații creative ale zonei, inclusiv despre eematico, primul makerspace local pentru copii. La Made in RO #12, din echipa #NewEntry face parte și eematico Toys, prima serie de jucării dezvoltate prin cercetare educațională din România.

“Jucăriile noastre nu ar fi jucării fără copii. Kiturile de asamblare au nevoie de mânuțele dibace ale copiilor pentru a fi construite și a deveni jucării adevărate. Pot fi o experiență de echipă. Piesele sunt simple și incolore pentru că unul dintre rolurile copilului este să le decoreze așa cum își imaginează el: pictate, desenate, cu haine, glitter sau pene”, ne-a spus Alice Ferentz, creatorul eematico Toys.

Pe specialiștii eematico îi poți cunoaște duminică, 25 noiembrie, de la ora 15:00, la workshop-ul Micul arhitect, inclus în Cool Workshops for Kids. Mai multe detalii, aici.

Pe 24 și 25 noiembrie poți vedea toate cele 90 de proiecte selectate la Made in RO #12 la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etaj 1).

Let’s go Made in RO!

Fotografii: prin designerii menționați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed