Ce obiecte creează designerii când norii sunt muzele

Ploaia de ieri a fost și pentru noi o adevărată inspirație, așa că am pus repede pe listă câteva obiecte create de designeri a căror muză au fost norii. Să luăm acest articol ca pe o incantație, pentru că ploaia de ieri parcă nu a fost îndeajuns. Oare câte obiecte de design din lume poartă numele “Cloud”? Noi îți prezentăm câteva care ne-au plăcut. 

norii sunt inspiratia designist 24

1. Cloud Chair, design Lisa Widén

Este un fotoliu foarte ușor, creat de designerul suedez Lisa Widén (de la wisdesign) pentru Design House Stockholm. Cloud este confortabil și pentru cei înalți, dar și pentru cei mai scunzi datorită structurii sale, care îi permite o balansare astfel încât să-ți găsești unghiul potrivit de ședere. De asemenea, îl poți întoarce invers, iar șezutul poate deveni spătar și vice versa.

norii sunt inspiratia designist 20

2. Cloud  – design Ronan & Erwan Bouroullec

Cloud este o instalație decorativă pentru spații suficient de generoase, care poate crește sau descrește oricât dorești fiind formată din elemente care se îmbină între ele. A fost creată de frații Bouroullec pentru Kvadrat și poate atârna din tavan sau poate fi montată pe perete. Posibilitățile de combinare sunt infinite. Cloud poate deveni o structură arhitecturală absolut spectaculoasă funcționând, de pildă, ca paravan despărțitor sau creând tot felul de separeuri.

norii sunt inspiratia designist 01

norii sunt inspiratia designist 09

norii sunt inspiratia designist 04

3. Cloud shelving system, design Ronan & Erwan Bouroullec

Cloud, creat pentru Cappellini în 2004, este o bibliotecă celebră. Este modulară, astfel încât elementele sale pot fi suprapuse pe verticală, dar și montate pe orizontală, unul în continuarea celuilalt. Poate fi și element despărțitor într-o încăpere. Arată foarte grafic și este, clar, pe lista noastră de dorințe.

norii sunt inspiratia designist 03

 

norii sunt inspiratia designist 02

4. Paper Cloud, design Tokujin Yoshioka

Canapeaua Paper Cloud, creată de designerul japonez pentru Moroso, ne place pentru că ne amintește de pătura de nori pe care o vezi din avion și pe care am vrea să plutim.

norii sunt inspiratia designist 10

5. Nuvola, design Paola Navone

Un fotoliu în care te cuibărești, pufos ca un norișor. Este produs de compania italiană Gervasoni, are structură din lemn, iar umplutura este din poliuretan de diverse densități acoperit cu puf de gâscă. Sună foarte confortabil.

norii sunt inspiratia designist 11 norii sunt inspiratia designist 12

6. Etajera Cloud, design Estela Lugo 

E perfectă pentru camera celui mic, subțire, din metal tăiat la laser și vopsit în masă. Mai multe astfel de etajere montate pe un perete bleu-pastel se vor profila ca niște norișori pe cer.

norii sunt inspiratia designist 08

7. Nori de ploaie, design Cai verzi pe pereți

Despre autocolantele ludice ale designerilor Ana Bănică și Bianca Bărbieru aka Cai verzi pe pereți ți-am tot povestit pe designist.ro. Știai că în această perioadă poți cumpăra autocolantele-brâuri tradiționale cu 30% mai puțin?


norii sunt inspiratia designist 17

8. Pernuță – norișor, design Raluca Arnăutu

Raluca Arnăutu a terminat grafica la Facultatea de Arte. Lucrările și colecțiile ei sunt multe, variate și foarte frumoase. Pernuțele-personaje, despre care ți-am povestit aici, vorbesc despre pasiunea Ralucăi pentru grafică, instalaţie, obiect. Feţele lor reprezină de fapt colaje cu obiecte pierdute, uitate și apoi regăsite cu nostalgie, fotografiate şi imprimate pe material textil.

norii sunt inspiratia designist 13

9. Clouds Wallpaper – sunshine, design Aimée Wilder

Ne-a plăcut acest tapet vesel, cu norișori plutitori și însoriți. Trebuie să vizitezi portofoliul designerului american Aimée Wilder, care a colaborat cu branduri ca Vans și Urban Outfitters, pentru a vedea muuulte modele de tapete faine.

norii sunt inspiratia designist 15

10. Cloud, design Monica Förster

Este invenţia designerului suedez Monica Förster pentru brandul Offect. I-am dedicat cu ceva timp în urmă un post separat. Cloud se umfă de la aerul cald ventilat prin săculeţul în care se pliază, după ce acesta e conectat la o priză. Apoi devine universul tău și doar al tău. În 2002 Cloud a primit premiul Excellent Sweedish Design, iar în 2004 a fost desemnat Cea mai cool invenţie a anului, şi pe bună dreptate, de Time Magazine.

norii sunt inspiratia designist 29

11. Cloud sticker – Ferm Living

Suntem îndrăgostiți de Ferm Living și nu doar de stickerele lor de perete. Și atunci când plouă poți avea cea mai frumoasă zi. Ceea ce vă urăm și vouă! 🙂

norii sunt inspiratia designist 16Fotografii: prin brandurile și designerii prezentați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed