Ce să faci mâine? Traseul DESIGNIST pentru prima zi de Romanian Design Week, sâmbătă, pe 20 mai

Îți spuneam săptămânile trecute că mai durează doar un pic și Bucureștiul va fi luat pe sus de un val de design, pe care noi abia îl așteptăm. Ei bine, a venit momentul: Romanian Design Week a ajuns la a cincea ediție anul acesta și începe mâine, pe 20 mai. Și pentru că nu vrem să ratezi niciunul dintre super evenimentele primei zile de RDW, ți-am pregătit un traseu care să te ghideze prin orașul designului. Gata, am zis :).

Ne vedem sâmbătă! 🙂

1. Made in RO #Ceramică

traseu

Colecția Honeymoon – Mădălina Andronic Ceramics 

Te ducem mai întâi pe strada Alexandru Philippide nr. 5, în spatele Institutului Francez, unde mâine (DOAR mâine) te vei întâlni cu unele dintre cele mai valoroase proiecte de ceramică contemporană din România. Cea de-a noua ediție a târgului Made in RO este gata să înceapă, deci, în loc de slogan, să fie… porțelan! 🙂 În ultimele zile, ți i-am prezentat pe toți cei 15 creatori care vor expune în cadrul evenimentului , așa că sigur ți-ai făcut deja lista de cumpărături :).A, și – tadaaaa :)! – tot aici o să vezi un frumos apartament interbelic, amenajat de noi, cu tavane înalte și glasvanduri superbe. Și tot aici noi, Designist.ro, ne desfășurpm acitivitatea :). Te așteptăm între orele 11.00 și 20.00 – aici găsești Facebook event-ul.

Noua colecție Touch – Una ca Luna

mic dejun

Te așteptăm la Made in RO #Ceramică, pe 20 mai, dar mai întâi înscrie-te pe guest list, la acest link: http://madeinroceramica.rsvpify.com/. Nu e obligatoriu, dar astfel vom știi că vii. Vizualul târgului-expoziție spune, din nou, o poveste made in RO. Este vorba de un platou din porțelan glazurat, creație a Alinei Constantin aka Alina Ceramics

2. Argaetic Muralium: 1 week live – Asociația Culturală IMBOLD

traseu

Îți propunem apoi să mergi pe jos doar câteva minute, până pe strada Polonă nr. 40, în grădina Imbold – Acuarela, unde artistul Andrei Argaetic va interveni vreme de șapte zile pe un calcan de 30m2 folosind culoare și vegetație, lemn, cuie, sfoară și alte materiale. Performance-ul va fi încheiat în seara de 26 mai printr-un joc de lumini și sunete din natură.

3. When South meets North în showroom-ul Design&After  

traseuUrmătoarea oprire, tot la noi în cartier: strada Mihai Eminescu nr. 50-54, la Design&After, showroom-ul care se transformă în cadrul pentru simbioza dintre creativitatea românească și cea scandinavă prin expoziția When South Meets Norh. Dare to Rug, Mihai Bogdan Manda, Alexandra Constantinescu, ALTO și Maria Decu | Mihai Dumitrache vor crea un colț hygge și vor demonstra că starea de bine nordică, atât de râvnită de mulți dintre noi, poate fi oferită și de designul românesc.

4. Opendoors la Nod Makerspace

traseu

Urmează un drum ceva mai lung – traversăm și cartierul Armenesc, și pe cel al Tineretului și ne oprim la atelierul de creație și lucru NOD Makerspace (Splaiul Unirii 160, corp Filatura, et. 2), care își deschide porțile pe 20 mai, între orele 14:00 – 20:00. Echipamentele și tehnologiile de fabricație digitală vor fi puse în funcțiune de-a lungul zilei pentru activități demonstrative, iar cursurile și atelierele de design și producție digitală îți vor arăta ce înseamnă să-ți creezi proiectele proprii.

5. Totul trebuie să rămână posibil – Everything must remain possible

traseu

Urcăm înapoi pe hartă până în Cartierul Creativ organizat de The Institute. Mai exact, la Eclectico Studio (Str. Grigore Cobălcescu, 51, et. 1), unde au loc două expoziții distincte: The black series, ultima colecție a duo-ului de designeri ZERUNIANANDWEISZ, care au lucrat cu meșteșugari din comunitățile de romi din Transilvania, și MagicMedia & co, care aduce un omagiu designerului italian Ettore Sottsass.

6. FOLIAGE – Poteca Studio & Alina Turdean

traseu

Ne încheiem traseul primei zile de Romanian Design Week la Casa Monteoru, pe Calea Victoriei nr. 115, unde natura se interpune în design. Este vorba despre un eveniment de design – dialog pe tema relației orașului cu natura, în timpul căruia instalațiile ceramice, vegetale, interactive și video pot fi explorate pe note muzicale. În plus, culoarea anului, ”Greenery” va fi motiv de sărbătoare.

Bonus pentru cei care își fac deja planurile și pentru săptămâna viitoare :). Așa că îți mai recomandăm două evenimente:

  • workshop-ul Antalis. Print your imagination, destinat creativilor din zona graphic design, packaging, design de obiect, digital design – 22 mai, orele 18:00 – 20:00, la APOLLO 111 Barul – Str. Actor Ion Brezoianu, 23 – 25, la Palatul Universul, în Cartierul Creativ;
  • Room in Room by Bedimensional, un fel de mostrar, doar că în loc să îl răsfoiești, te plimbi în el. Nu încerci să îți imaginezi cum ar arăta fiecare textură, formă și culoare pe diferite obiecte, pentru că obiectele sunt aici. Să le vezi și să le atingi. Direct experience pe 23 mai, începând cu ora 17:00, în cadrul Expoziției Centrale RDW, pe strada Prof. Grigore Cobălcescu nr. 45.

 

Și, evident, nu uita de expoziția centrală RDW – însă pentru aceasta ai ceva mai mult timp la dispoziție: o poți vizitia oricând, până pe 28 mai. Toate detaliile ți le-am oferit aici.

Nu rata evenimentele de mâine, 20 mai! 🙂

Fotografii: Adi Bulboacă, prin designerii menționați, prin paginile de Facebook ale spațiilor menționate. 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed