Concurs de design marca Meșteshukar ButiQ

Despre cei de la Meșteshukar ButiQ v-am mai povestit cât de cool revitalizează tradiția integrând meșteșugurile comunității rome! Acum ei anunță un concurs prin care lansează provocarea de a lucra împreună cu meșteșugari romi pentru a crea un produs care să vorbească depre nevoia contemporană de reconectare a vieții la tradiție.

Așa că, designeri, studenți și profesioniști de pretudindeni, acesta este un call for projects! Până pe 8.12.2015 vă puteți înscrie pentru a participa la acest concurs de design, care a fost inițiat la Cluj, locul unde a apărut prima dată Meșteshukar ButiQ.

Concursul își propune să implice designeri și arhitecți din România pentru a integra produsele meșteșugărești în cotidian. Acest lucru va ajuta, pe de o parte, comunitatea meșteșugarilor romi din diferite zone ale țării, care vor avea ocazia să ducă tradiția de sute de ani mai departe, dar va fi un beneficiu și pentru cei care află mai multe despre tehnicile meșteshukarilor și cum pot fi ele integrate designului contemporan.

Dacă participați și veți fi și printre finaliști, iată ce vă așteaptă: creațiile câștigătoare vor fi produse prin tehnicile tradiționale și cu uneltele folosite de meșteșugarii romi și vor fi vândute în magazinele Meșteshukar ButiQ.

Ca un insight information, vă putem spune că noi, DESIGNIST, suntem bucuroși să facem parte din juriu, alături de echipa Meșteshukar Butiq și de designerul Nadja Zerunian și arhitectul Khalid Inayeh. Așa că abia așteptăm să vedem ce creați!

Mai multe inflormații despre înscriere, dar și despre brief aflați aici.

Despre Meșteshukar ButiQ Cluj

Meșteshukar ButiQ este o rețea de întreprinderi de economie socială, ce are ca scop revitalizarea meseriilor tradiționale rome, promovarea valorilor culturale și a non- discriminării prin aducerea pe piața de larg consum a unor produse de calitate, lucrate manual de meșteșugari din diferite zone ale țării.

Parte din rețeaua Meșteshukar ButiQ este și magazinul Mobil din Cluj, o afacere socială dezvoltată în cadrul proiectului „ButiQ.7”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed