Cum ți-a adus Qreator by IQOS creativitatea și arta acasă în 2020

Și ție, și tuturor celor 670.000 de persoane care au participat la evenimentele online organizate de Qreator by IQOS în 2020! În ciuda avalanșei de schimbări de la toate nivelurile vieții noastre, ne-am bucurat să vedem că cele 25 de evenimente online sau offline organizate în spațiul din Bd. Aviatorilor nr. 8A au sprijinit scenele culturale locale. Misiunea Qreator by IQOS de a susține comunitățile creative merge mai departe, cu respectarea reglementărilor în vigoare și chiar și la distanță, desigur 😊.

Alexandru Tomescu – Concert pentru libertate. În total, Philip Morris România a investit peste 500,000 USD în susținerea acestor proiecte culturale.

Acasă, în sala de spectacol

La finalul lunii martie, când viața încă se acomoda la noile coordonate domestice, seria de evenimente online organizate sub umbrela Qreator – Home Together Edition și-a propus să-i vină în ajutor: în fiecare seară de joi, timp de trei luni, cu toții am avut ocazia să luăm parte la concerte, spectacole de teatru și conferințe live pe Facebook. Ca rezultat, Qreator by IQOS a devenit unul dintre puținele spații în care legătura dintre public și artiști s-a menținut, neîntrerupt, în ciuda realității care s-a schimbat.

Spectacolul „Două liniuțe”

Maia Morgenstern, Alexandru Tomescu, Marius Manole, Lia Bugnar, Florin Piersic Jr., Răzvan Exarhu, Vița de Vie, The Mono Jacks, Byron, Omul cu Șobolani, The Kryptonite Sparks, Les Elephants Bizarres, Mr. Jurjak și The Moonlight Breakfast sunt doar câțiva dintre cei care au schimbat scena reală cu cea virtuală și au încercat să creeze o oază de normalitate în „noul normal”.

Seria de evenimente Home Together Edition a avut parte de un final memorabil: recitalul live susținut de Angela Gheorghiu a adunat pe pagina de Facebook a Qreator by IQOS peste 500.000 de vizualizări.

Rezultatele proiectului Qreator – Home Together Edition au fost răsplătite în cadrul Galei Webstock Awards cu locul al doilea la secțiunea Best Use of LIVE video.

Spectacolul „Două liniuțe”

Toamna a adus vești cu design inclus: un proces de transformare a interiorului clădirii Qreator by IQOS, sub semnătura arhitecților Dorin Ștefan, Anda Ștefan și Andreea Ionescu. Imediat după aceea, a venit momentul unei a doua serii de evenimente: spectacole de teatru jucate în aer liber, discuții cu artiști emergenți sau cu artiști de stand-up comedy și serate literare, evenimente curatoriate de Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Marius Manole, Lia Bugnar, Marius Chivu.

Alexandru Tomescu – Concert pentru libertate

Anul 2020 s-a încheiat în acordurile viorii lui Alexandru Tomescu care a interpretat „Oda Bucuriei” în duet cu pianista Sînziana Mircea. Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven a reprezentat, poate, cea mai potrivită bucată muzicală pentru finele unui an care ne-a readus aminte de bucuria de a rămâne aproape unii de ceilalți, chiar și la distanță.

Expozițiile de artă ale lunilor pandemice

În februarie 2020, expoziția „Endless Brâncuși” a reprezentat ocazia de a sărbători 144 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Proiectul inițiat de Irina Calotă a adus la un loc 19 obiecte de artă ale unor tineri artişti din Bucureşti, Iaşi, Chişinău și Tirana (Albania), pentru a-i aduce un tribut artistului geniu al secolului al XX-lea.

Expoziția Design Flags, parte din Romanian Design Week 2020

În septembrie, au fost reluate expozițiile cu public în Qreator by IQOS, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare în vigoare. Parteneriatul strategic încheiat cu Romanian Design Week și Diploma a reconfirmat statutul de liant între public și industria creativă al spațiului din Piața Victoriei.

Expoziția Design Flags, parte din Romanian Design Week 2020

Expoziția Design Flags, organizată în cadrul Romanian Design Week, a reunit șapte expoziții capsulă de design internațional prezentate în premieră în România. Acestea au documentat evoluția designului din perspective culturale internaționale și au investigat noi abordări și preocupări în domeniu. Peste 800 de iubitori ai designului contemporan au trecut pragul Qreator by IQOS, dornici să vadă posterele stradale din Madrid, afișele Asociației Designerilor Grafici Maghiari și să interacționeze cu instalația Future Food Formula.

Citește și: Traseul DESIGNIST între instalațiile și expozițiile RDW 2020

Expoziția The Future of Fashion, parte din DIPLOMA 2020

În octombrie, The Future of Fashion i-a adus în fața publicului pe cei mai promițători designeri de fashion ai noului val, care reflectă diversitatea unei noi generații de absolvenți. Cele mai bune creații ale generației 2019, dar și o serie de expoziții personale ale celor mai prolifici alumni ai DIPLOMA au putut fi văzute la Qreator by IQOS în octombrie.

Noaptea Muzeelor, o colaborare cu Mobius Gallery

În noiembrie, Noaptea Muzeelor a fost marcată prin „Art in Motion’’, o colaborare cu Mobius Gallery, prin care o selecție de lucrări ale artiștilor Roman Tolici și Andrei Gamarț a fost prezentată în două variante: una originală, așa cum a conceput-o artistul, iar cealaltă, în oglindă, într-o versiune animată digital care a oferit privitorului noi perspective asupra lucrării originale.

„Ambasada schimbării” în universul IQOS

Acum, că orizonturile se redeschid încet-încet și noi ne recăpătăm câte puțin din libertatea de mișcare, este momentul să povestim și despre experiența de shopping din cadrul Qreator by IQOS, prin centrul de suport și magazinul IQOS de la parterul clădirii. Aici, utilizatorii IQOS pot beneficia de servicii oferite în exclusivitate și de asistență personalizată pentru dispozitivul lor. În cadrul magazinului, fumătorii adulți pot afla mai multe informații despre tutunul încălzit și despre ce face IQOS să fie o alternativă mai bună decât continuarea fumatului.

„A fost un privilegiu să putem fi alături de artiști și de publicul acestora într-un an care ne a pus pe toți la încercare. Qreator by IQOS a fost deopotrivă refugiu și punte de legătură. A fost un spațiu real și virtual în care creativitatea s-a putut exprima pe fundalul unei tăceri generale asurzitoare. În 2021 sperăm ca artiștii să-și recapete luminile și locul pe care-l merită în cetate. Noi vom continua să-i aducem laolaltă pe cei care iubesc creativitatea și pe cei care o fac să se întâmple.” – Dragoș Bucurenci, Director Communications, Philip Morris România.

Anul 2021 – provocarea continuă și pentru Qreator by IQOS

Și în 2021, Qreator by IQOS își propune să rămână alături de comunitatea creativă și să își consolideze statutul de susținător al artelor și al creativității. Mixul de evenimente online și offline este menit să ajute artiștii și comunitățile creative să depășească perioada dificilă creată de prelungirea crizei medicale. 2021 vine la Qreator by IQOS atât cu proiecte noi, cât și cu unele deja cunoscute, de referință. Nu mai rămâne decât să trecem pragul clădirii din Bd. Aviatorilor nr. 8A cât mai des: știm deja cu toții că spațiul poate juca întotdeauna rol de sursă de inspirație creativă 😉.

Fotografii: prin Qreator by IQOS

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed