Cum ți-ai amenaja acum dormitorul din copilărie?

Recunoaștem, am trișat un pic: am împrumutat întrebarea din titlu dintr-o serie de interviuri pe care le realizăm frecvent cu designerii români. Dar avem o justificare: când am văzut imaginile dormitorului pentru copii de mai jos, aflat într-un pod luminos (!), cu ferestre uriașe de mansardă, care se întind până pe linia acoperișului, mobilier alb și un leagăn suspendat, ne-am dat seama că exact așa ar arăta răspunsul nostru pentru întrebarea de mai sus 🙂 . Bonus: ferestrele vin de la prietenii noștri de la VELUX, motiv serios ca să dăm drumul episodului 4 din serialul nostru feat. VELUX!    

Povestea are în centru un cuplu danez cu doi copii, care și-a dat seama că familia în creștere are nevoie de extinderea spațiului pentru locuit. Soluția a constat în renovarea podului pe care îl folosiseră până atunci doar ca loc de depozitare. Și pentru că tot acolo plănuiau să amenajeze și dormitorul celor doi copii, proprietarii au adoptat o soluție inspirațională: au folosit ferestrele de mansardă VELUX ca să lase la vedere cerul cât mai mult posibil. Aerul proaspăt și lumina naturală au completat transformarea.

Rew-rew-rew: până la decizia legată de ferestre, însă, danezii au fost nevoiți să găsească o soluție pentru izolația termică problematică a casei și acoperișul care nu lăsa temperatura interioară să crească suficient ca să fie confortabilă. Iar soluția nu s-a lăsat așteptată: au înălțat tavanul până aproape de coama acoperișului. Teaser: modificarea a contribuit la efectul ferestrelor de mansardă VELUX, de fapt.

A urmat o vizită la showroom-ul VELUX și montarea unei combinații de patru ferestre care au transformat podul într-o oază de lumină, iar camera copiilor într-un spațiu experimental. Apropo, dacă ești în curs de reamenajare, nu uita să ceri ajutorul specialiștilor VELUX ca să găsiți împreună soluția care se potrivește casei tale.

Iar dacă ți se pare că ferestrele de sus sunt prea departe ca să fie manevrate cu ușurință, te contrazicem: ferestrele inteligente VELUX sunt acționate electric și se adaptează pe cont propriu la nevoia de ventilație a camerei. Da-da, adică se închid automat în caz de vreme rece și nu admit pierderi de căldură.

Vorbeam la început de camera ideală din copilărie, așa că trebuie să-ți atragem atenția și asupra micilor soluții de amenajare care ne-au încântat: de la biroul minimalist din fața ferestrei (oare e nevoie de mai mult ca temele să devină cel mai frumos moment al zilei 🙂 ?), la leagănul suspendat de o grindă, pentru momentele de pauză, și la cortul cu model grafic, în dialog cu covorul ❤️ .

Ți-am spus noi că exact așa ar arăta dormitorul perfect pentru copii!

Fotografii: prin VELUX

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed