Cum văd designerii de obiect trofeele de vânătoare

Trofeele de vanatoare designist 01

Ne plac cerbii, căprioarele, iepurii. Dar și urșii, și lupii, și zebrele. Chiar și leii, precum și cea mai frumoasă felină din lume – leopardul, chiar dacă aleargă înflăcărat după un animal pașnic, ierbivor rumegător. Poate nu ne-am pune pe desktop o fotografie cu un crocodil cu ochii-i verde smarald profilându-se din nămolul Nilului, dar nici pe pereți nu ne-am pune vreodată un cap de cerb – trofeu de vânătoare, decorativ (?!?), cum încă vezi în multe pensiuni de la Bran-Moeciu.

De ce am face asta dacă designerii creează tot felul de obiecte decorative ingenioase, care comunică ironic și în contrapartidă într-o limbă pe care vânătorii nu o înțeleg? Se mai schimbă moda și la trofeele de vânătoare.

Trofeele de vanatoare designist 07

Pe Moose ai ocazia să-l vezi live în fiecare zi la restaurantul Lacrimi și Sfinți din Centrul Vechi, un melanj de tradițional și contemporan care îl face unul dintre proiectele de top 3 semnate de arh. Corvin Cristian. Este creația designerilor de la Big Game și se asamblează din placaj. Brandul care îl produce este Moustache, la noi disponibil prin Intro, care de luna aceasta a devenit și magazin online. Despre prietenii renului Moose, Deer și Roedeer, ți-am povestit aici.

Trofeele de vanatoare designist 02 Trofeele de vanatoare designist 05

Pe Marnin, puiul de cerb ceramic și iluminat, l-am descoperit de curând (mulțumim, Eduard Baicu!). L-am pus pe lista celor mai cool obiecte de design de inclus într-o casă. Este creat și produs în Italia, de Karman, o companie tânără, fondată în 2005. Design: Matteo Ugolini.

Trofeele de vanatoare designist 04 Trofeele de vanatoare designist 03 Trofeele de vanatoare designist 08

Cu cerbul cu pattern-uri colorate, din carton plastifiat și ușor de asamblat, am făcut cunoștință “face to face” mai demult, în laboratorul de frumusețe al creatoarei de ambianță Anda Roman. Ai ghicit, la Atelier Anda Roman îl și găsiți de cumpărat, împreună cu întreaga sa familie, de cerbi mai mici sau mai mari ori alte animăluțe prietene. L-am redescoperit acasă la Raluca, încadrat de două trompete și portretul câinelui ei, Igor. :). Este creația celor de la Miho Unexpected Things. 

photo

Trofeele de vanatoare designist 06 Trofeele de vanatoare designist 09Ajungem la un trofeu încornorat, sub formă de raft pentru cărți și alte “rules-uri” deco, cum ar spune un prieten. Este din stejar masiv și are un pic peste 1m înălțime. Arată genial, ca o sculptură în lemn, și este creat de designerii finlandezi de la BEdesign. Prețul e pe măsura ideii, mai ales că vine dintr-o țară nordică, unde designul e la mare preț, și la propriu, și la figurat. 🙂

Trofeele de vanatoare designist 10 Trofeele de vanatoare designist 11 Trofeele de vanatoare designist 13

Un trofeu-cuier din metal pliat. Antlers este creația designerului britanic Alexander Taylor (care a colaborat de-a lungul timpului cu branduri precum ClassiCon, Established & Sons sau Zanotta) și este disponibil în variantele roșu, albastru, negru, alb și galben. “Can I take your coat my deer?” – joc de cuvinte și cuier disponibile prin Theo.

Trofeele de vanatoare designist 12Foto: Alex Boghian (designist.ro) & brandurile menționate

2 Comments

  1. Diana Paramanov

    Multumim pentru mentionarea noului magazin online Intro! Si, gand la gand cu bucurie, vom primi si noi in cateva saptamani un Moose in toata splendoarea lui, in versiunea actulizata din mai multe esente de lemn 🙂

  2. […] Alte idei cu trofee de vânătoare, aici. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed