De 1 iunie, ne jucăm cu jucării din lemn, meșteșugite cu drag în România!

Ne zboară gândul la joacă și vacanță, iar de 1 iunie ne împrospătăm lista de jucării Made in RO cu creațiile a două studiouri de design –  cadouri smart pentru copiii voștri creativi sau… copilul creativ din voi.

Începem cu Leea Toys, ale căror cutii cu multe compartimente le-am descoperit în expoziția Delta Studio Design Expo, unde le-am și luat la cercetat. Ei le numesc “cutii senzoriale”, pentru că stimulează curiozitatea şi dezvoltă motricitatea fină, gândirea spaţială, exersarea memoriei şi învăţarea culorilor. Sunt recomandate copiilor între 1 și 7 ani.

1Leea Toys - Designist 2Leea Toys - Designist 3Leea Toys - Designist

Pe site-ul lor însă, am mai descoperit câteva delicii pe care le-am comanda și în varianta XL: tobițele și leagănul de instalat și afară, și în casă. 😉

4Leea Toys - Designist 5Leea Toys - Designist 6Leea Toys - DesignistLeagănul costă 50 de lei.7Leea Toys - Designist 8Leea Toys - Designist

Pe designerii Mormi i-am cunoscut “virtual” prin prietenii de la Atelierul de Grafică. Ne-a rămas inima la Roaba-lup, Cutia Luminoasă și la Sacul de răsărit (mai ales el ne-a transportat în lumea copilăriei noastre).

2Mormi - new design toys - DesignistSaci de sărit, și de rafie pentru toată familia – un sport fin. 😉

1Mormi - new design toys - Designist Tărăboanța – roaba clasică3Mormi - new design toys - DesignistRoaba-lup

Înainte de a vă povesti pe larg cum începe joaca când ai în față Cutia luminoasă, vi-i introducem cum se cuvine pe designeri:

“MORMI este un melanj de idei rezultat din gândirea a doi designeri care combină experiența personală de părinte cu cea de lucru în diverse domenii creative pentru crearea de obiecte originale, special concepute pentru joaca și interacțiunea copiilor. Acestea sunt concepute sa stimuleze imaginația și creativitatea, oferă suport pentru dezvoltarea abilitaților motorii, pentru mișcare și joacă, creează provocări și incită la explorare, la găsirea soluțiilor și rezolvarea problemelor.

Sunt produse de serie mică, din lemn, durabile si cu aspect atractiv, pe care le îngrijim cu mare drag de la idee până la copil. Jucăriile create de noi au design 100% original sau sunt interpretări proprii ale unor produse clasice care corespund filozofiei noastre.”, ne-au spus ei.

1Mormi - design toys - Designist
4Mormi - design toys - Designist Cutia luminoasă vine cu forme geometrice și nisip colorate, contururi, cifre și litere. Cei mici vor explora jocul cu transparențele, vor crea forme și geometrii proprii – vor înțelege “miracolul” formării culorilor, vor studia mai bine literelele, cifrele, diferențele dintre ele. Mai multe filmulețe despre cum decurge interacțiunea aici.7Mormi - design toys - Designist 8Mormi - design toys - Designist  3Mormi - design toys - Designist 2Mormi - design toys - Designist

Până la sfârșitul săptămânii poți vedea live creațiile Mormi și Leea Toys în cadrul Romanian Design Week. În zona dedicată copiilor, vei descoperi și materialele didactice Eematico. Și pe noi, și pe copii ne-a prins “cutia muzicală” (Music Mechanism). Nu poți lua acasă creațiilor lor, dar e bine să știi ce cursuri faine, de design, inginerie și creație, organizează pentru copii. Viitorul sună designist!

1Eematico - RDW - Designist 2Eematico - RDW - Designist

Un 1 iunie ca o zi de vacanță, cu înghețată, cireșe și multă joacă, să fie!

Fotografii: prin studiourile menționate în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed