De vorbă cu designerul Gabriel Geller despre genți și accesorii din piele

Gabriel a studiat și a lucrat în cinematografie, apoi a ales Designul Industrial la UNArte, iar acum creează genți și accesorii din piele cum nu am mai văzut pe la noi. Creațiile lui arată pur și simplu smart, dar au și o frumusețe brută, a materialului natural.

Gabriel Geller - Designist (11)

Am stat de vorbă cu Gabriel despre noul lui job, acela de designer, care mai nou îi ocupă mai tot timpul 🙂

Gabriel Geller - Designist (10)Geanta demontabilă

Gabriel Geller - Designist (14)

Când ai început să creezi accesorii din piele?

Anul trecut mi-am făcut mie o husă pentru telefon. Fiind dintr-o piele foarte groasă, am fost nevoit să o cos de mână. Ulterior am cumpărat o mașină de cusut pantofi și am început să experimentez. Apoi, la începutul acestui an mi-am cumpărat și alte scule, și încet încet am început să vând. Pot spune că am luat treaba în serios de vreo trei luni.

Gabriel Geller - Designist (12) Huse pentru smartphone, pot fi și personalizate. Costă 70 leiGabriel Geller - Designist (24)

De unde iei materia primă – pielea, unde îți lucrezi produsele?

Sunt mulți furnizori în București, fiecare cu specificul lui. Folosesc fie piele românească de la Pielorex, fie piele din Italia, adusă de câțiva importatori din București. Am un atelier mascat cu uși glisante în apartament. Afacerea este deci în faza de început.

Gabriel Geller - Designist (1) Gabriel Geller - Designist (21) Husă pentru iPad, costă 250 leiGabriel Geller - Designist (22)

Care e ritmul în care îți îmbogățești colecția, lucrezi cu stocuri medii sau creezi gențile și accesoriile pe măsură ce apar comenzi?

Îmi place să experimentz și o fac indiferent de câte comenzi am. Creația e pe primul loc.

Comenzile sunt de asemenea un stimul pentru noutăți. Nu am stocuri mari momentan, pentru că sunt omul-orchestră. În afară de site, unde am contribuit consistent, eu am făcut tot. Inclusiv livrările.

Gabriel Geller - Designist (2) Geantă pentru tabletă, alături de husa pentru smartphone și husa pentru iPadGabriel Geller - Designist (20)

Ce feedback ai până acum, de unde vin cele mai multe comenzi?

 Nu am vândut încă în afară graniței, decât pe ebay și la o expoziție de design din Austria. Momentan încerc să fac față cererii din țară. Clienții sunt foarte mulțumiți și mă felicită pentru aceste produse, sunt plăcut surprins de aprecierea masivă pe care o am aici. 

Gabriel Geller - Designist (6)

Geantă pentru accesoriiGabriel Geller - Designist (9)

Care ar fi produsul/produsele cele mai dorite?

 Cele mai vândute sunt portofelele personalizate. Urmează husele smartphone și apoi celelalte.

De ce obstacole te-ai lovit tu în conturarea acestui mic business personal, focusat pe produse de design?

Nu m-am lovit încă, dar mă voi lovi în curând de lipsa unei echipe. Trebuie să iau măsuri în acest sens.

Gabriel Geller - Designist (13)Geantă pentru tabletă

Gabriel Geller - Designist (23)

Un designer sau mai mulți care te-au “ghidat” în pasiunea ta?

Cel mai influent este desigur Cel mai mare; Dumnezeu 🙂 Încerc să compar mereu produsele mele cu o femeie frumoasă și deșteaptă. Dacă reușesc asta sunt mulțumit. Ele trebuie să respecte multe reguli, dar nu trebuie să le lipsească frumusețea, misterul, eleganța, simetria, echilibrul, funcția. Femeile frumoase și deștepte nu sunt însă perfecte. Nici obiectele mele 🙂

Ca să coborâm pe Pământ, un designer foarte influent este pentru mine Dieter Rams. Admir onestitatea lui în design. E un designer care nu manipulează prin obiectele sale. Apoi, în mod direct am învățat foarte multe de la domnul Marcel Klamer, în perioada în care eram în școală (n.r. la Design Industrial, UNArte). Dânsul venea odată sau de două ori pe an din Germania, unde este stabilit de vreo 30 de ani, special pentru a vorbi câteva ore despre ceea ce a făcut și face acolo.

Îmi plac unele concepte auto ale lui Peter Schreyer. Îmi place Daniel Simon, chiar dacă în general designul său nu are aplicații practice.

Dincolo de aceste nume, mă influențează toate obiectele din jur.

Gabriel Geller - Designist (4) BorsetăGabriel Geller - Designist (8) Genți personalizateGabriel Geller - Designist (15) Husă iPad personalizatăGabriel Geller - Designist (19)

Te gândești la produse și  accesorii noi, pe care să le lansezi și promovezi în contextul cadourilor de sărbători, care nu sunt atât de departe?

Nu. Nu mă gândesc la promoții, sau la cadouri de sărbători. Probabil dacă aș fi Thom Yorke nu aș compune colinde. Am două variante. Fie ascult clientul și fac ceva care să-i placă și lui, și mie, fie fac ce-mi place mie.

Gabriel Geller - Designist (3)

Găsești produsele create de Gabriel și alte accesorii personalizate pe www.gabrielgeller.com.

Fotografii: prin Gabriel Geller

2 Comments

  1. […] produsele de design, din piele, semnate Gabriel Geller ți-am mai povestit pe Designist. Gabriel creează genți și accesorii din piele foarte […]

  2. […] produsele de design, din piele, semnate Gabriel Geller ți-am mai povestit pe Designist. Gabriel creează genți și accesorii din piele foarte […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed