Design românesc la FânFest, în cadrul campanei Salvați Roșia Montană

Design romanesc pentru Fan Fest designist 08

Ana Bănică și Bianca Bărbieru aka Cai verzi pe pereți, împreună cu Alina Turdean, designerul mesei Leaf, au pus la cale vara aceasta un proiect nou, demn de toată lauda: au creat trei imagini grafice, aplicate pe tricouri și traiste, toate inspirate din folclor, cu trimitere la tehnica cusăturilor tradiționale. Bun, și?

Design romanesc pentru Fan Fest designist 07

Ei bine, toate acestea au fost create cu ocazia campaniei de strângere de fonduri pentru festivalul FânFest, de la Roșia Montană, care va avea loc anul acesta între 15 și 18 august. Iniţiat ca un festival de protest în anul 2004, FânFest este cel mai vizibil efort colectiv şi spectaculoasă formă de exprimare a luptei pentru salvarea Roşiei Montane.

Design romanesc pentru Fan Fest designist 06

O parte din aceste goodies (tricouri și traiste) sunt încă disponibile, de cumpărat și purtat de toți cei care doresc să susțină festivalul FânFest, care a ajuns anul acesta la cea de-a 8-a ediție. Pentru a achiziționa tricouri sau traiste, te rugăm să dai un mesaj sau un telefon la 0726 217 816 (pentru expedieri în Bucureşti) sau 0754 540 786 (pentru expedieri în ţară), ca să îți rezervi modelul preferat. Campania se va încheia pe data de 9 august.

Toate detaliile (preț, modele și măsuri disponibile) le găsești pe pagina de facebook dedicată proiectului lor, adică aici.

Design romanesc pentru Fan Fest designist 03

Iar dacă nu ai ajuns încă la FânFest, îți spunem că în perioada festivalului Roșia Montană se transformă într-o mare scenă: curțile devin spații pentru spectacole, casele devin săli de expoziție, iar poienile amfiteatre pentru concerte.

Design romanesc pentru Fan Fest designist 09

La cea de-a 8-a ediţie, FânFest propune concerte, proiecţii de filme documentare, reprezentaţii de teatru, un forum social de activism, tururi turistice ghidate, expoziţii, ateliere şi conferinţe, o piaţă de produse ţărăneşti şi hand-made sau povestiri la foc în prezenţa localnicilor.

Design romanesc pentru Fan Fest designist 02 Design romanesc pentru Fan Fest designist 01Fotografii prin designerii prezentați și FânFest

One Comment

  1. Si uite asa, incet si sigur Rosia va fi (este?) Salvata.
    Felicitari.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed