Piese ceramice diafane te așteaptă în weekend la Made in RO – Târg de design românesc

Ceramica este unul dintre punctele noastre sensibile, iar cea mai bună dovadă o reprezintă faptul că la începutul lui 2014 am lansat, în cadrul școlii de cursuri Creative Learning, Cursul de Ceramică – Design de obiect, susținut de designerul Mădălina Teler.

La Made in RO – Târg de design românesc, ceramica va fi, din nou, fin reprezentată. Lista scurtă a celor mai frumoase piese care te așteaptă în weekend, pe 20 și 21 decembrie, mai jos. Vino la Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc).

Noutati ceramica - Made in RO - Designist (5)

Ceramica Oanei Stoica este una de poveste, organică, inspirată de forme și motive naturale. Preferatele noastre sunt ceainicul, ceșcuța și tacâmurile din care cresc rămurele albe.

Noutati ceramica - Made in RO - Designist (1) Noutati ceramica - Made in RO - Designist (3) Noutati ceramica - Made in RO - Designist (11)

La Made in RO, Oana (Oana Stoica Ceramics) va aduce și câțiva clopoței:

Noutati ceramica - Made in RO - Designist (12)

Cum ar fi ca iarna să vezi cocori albi zburând? Nu visăm întrutotul, ci vorbim de piesele semnate de Alina Constantin (Alina Constantin Ceramics). Trademark-ul Alinei sunt, pentru noi, cocorii origami pe care îi creează din ceramică. Un brad prin care ar zbura albi și grafici ar fi un brad designist, zen. 🙂

Noutati ceramica - Made in RO - Designist (19)

Noutati ceramica - Made in RO - Designist (13) Noutati ceramica - Made in RO - Designist (14)

Delicate și zen sunt și bolurile ei în degrade-uri de gri, dar și cănile a căror farfurie se alungește sculptural, ca o aripă:

Noutati ceramica - Made in RO - Designist (16) Noutati ceramica - Made in RO - Designist (17)

Ceramic Sparrow este un studio creat de Andreea Lăzărescu și Tiberiu Dăncilă, amândoi absolvenți ai Universității de Artă din București. Piesele lor, deși sunt lucrate manual, au o perfecțiune…riguroasă. Ne duc cu gândul la rafinamentul minimalismului și liniile zen ale ceramicii orientale. Și ne place extrem de mult aspectul lor mat!

Noutati ceramica - Made in RO - Designist (2)Seturi de ceai Ceramic Sparrow, din porțelan, ale căror forme sunt inspirate de stilul Art Nouveau vienez (Secession) și arta modernă japoneză. Noutati ceramica - Made in RO - Designist (4) Noutati ceramica - Made in RO - Designist (7)Și broșe ceramice pe care le vei descoperi la Made in RO – Târg de design românesc, în weekend, pe 20 și 21 decembrie @ Impact Hub Bucharest.Noutati ceramica - Made in RO - Designist (9)

Cu designerul Mădălina Teler (De Ceramică) te-ai întâlnit deseori pe DESIGNIST. La Made in RO – Târg de design românesc Mădălina ne pregătește o surpriză: o colecție de sfeșnice din ceramică pictată cu motivele ei albastre inconfundabile.

Noutati ceramica - Made in RO - Designist (20)

Fulgi de nea, aripi de îngerași și reni din ceramică? Da! De la 441 Design Studio, despre a căror nouă colecție v-am povestit mai multe aici.

SAMSUNG CSCDecorațiunile au fost create în colaborare cu Atelierul de Ceramică.

SAMSUNG CSC

Câteva personaje ce pot fi picurate cu parfum, din porțelan, create de Bianca Grin în colaborare cu ilustratoarea Agnes Keszeg, vor da arome prețioase brăduțului sau casei tale (noi le-am înrăma ca în exemplul de mai jos).

Noutati ceramica - Made in RO - Designist (18)Mai multe despre colecția lor aici.

Acesta este doar un preview pentru sutele de cadouri de design românesc pe care le vei descoperi în weekend, pe 20 și 21 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc  @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc). Tot aici îi vei cunoaște și pe designeri și vei interacționa cu ei direct.

FB cover Made in RO Parteneri desgineri Designeri noi, colecții noi și branduri noi de design românesc care te vor convinge că toate cadourile de Crăciun se iau de la Made in RO!

Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii. 🙂

Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub Accesoriile fashion defilează cu stil la Made in RO

Fotografii: prin brandurile și designerii menționati în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed