Designist & HoneyWood au oferit premiul BestDesign Made in RO, pe 25 mai

Best Design Made in RO designist 21

Pe 25 și 26 mai a avut loc cea de-a doua ediție Made in RO, târgul celor mai creative cadouri din România, toate semnate de designeri români, care a făcut parte din programul de evenimente al Romanian Design Week.

Evenimentul s-a desfășurat la Galeria ALCHEMIA, iar numărul celor care ne-au vizitat a depășit 800. Tema acestei ediții a fost “Motive tradiționale reinterpretate contemporan”, temă lansată de Designist la începutul anului, care a s-a concretizat în obiecte de design noi, ce urmează să fie expuse și în cadrul altor evenimente din această vară.

Best Design Made in RO designist 14

Ne bucurăm enorm că a doua ediție a târgului nostru aduce nu doar colecții noi, prezentate în premieră la Made in RO, ci și un premiu – BestDesign Made in RO pentru cel mai reușit obiect de design lansat în cadrul evenimentului. Credem că designerii din România merită încurajați nu doar prin organizarea unor astfel de evenimente, ci și printr-o recunoaștere concretă a muncii lor, care să-i motiveze să continue și să-și producă colecțiile“, ne spun Elis Popescu și Mădălina Georgescu, cele care coordonează site-ul designist.ro, organizatorul și promotorul evenimentului.

Best Design Made in RO designist 16

Premiul, oferit de Designist & HoneyWood, este o călătorie la Viena pentru două persoane, în perioada Vienna Design Week, cu biletele de avion incluse și cazare la 25 Hours Hotel, aflat în Museums Quartier, un design hotel prezentat de curând pe designist.ro.

BestDesign Made in RO desgnist 30

Best Design Made in RO designist 17Răsvan Feldeș, director de marketing HoneyWood, înmânează premiul câștigătorilor.

Premiul a fost câștigat de arhitecții Dana Boștină și Vlad Boștină, de la Arhidot Design, pentru seria Furca, din colecția Vatra. Juriul, format din organizatorii evenimentului și reprezentanții HoneyWood, au apreciat colecția închegată și felul în care au folosit lemnul pentru a aduce în contemporan arta meșteșugărească tradițională. Premiul a fost oferit în seara de 25 mai, în cadrul petrecerii Made in RO, dedicată designerilor și arhitecților din România, precum și antreprenorilor din industriile creative.

Best Design Made in RO designist 18 Câștigătorii BestDesign Made in RO – Dana Boștină și Vlad Boștină (Arhidot Design).

“Ne-au plăcut colecția închegată și felul în care Arhidot Design au folosit lemnul pentru a aduce în contemporan arta meșteșugărească tradițională. Ne bucurăm să susţinem creativitatea românească alături de Made in RO și credem că obiectele expuse, realizate de oameni cu adevărat pasionaţi de arhitectură şi design, s-ar potrivi perfect în decorul caselor cu structură de lemn HoneyWood”, a declarat Răsvan Feldeș, director de marketing HoneyWood.

Colectia Vatra Arhidot design designist 09

Seria Furca, din colecția Vatra, by Arhidot Design.

Best Design Made in ROI-am comandat magicianului tastelor, Alin Teglaș, o diplomă neconvențională pentru câștigătorii noștri 🙂

Best Design Made in RO designist 10

Elis Popescu (designist.ro), Natalia Mosor și Maja Wawrzyk – Institutul Cultural Polonez.

Made in RO este un eveniment care promovează și aduce în atenția publicului obiecte de design, toate create de designeri români. Este organizat de DESIGNIST.RO, lider de opinie pe zona de design, arhitectură și industrii creative în online-ul românesc.

Made in RO face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, dedicată designului și creativității românești, și va fi activat și în alte perioade ale anului, în contexte care cer o alternativă românească de daruri creative și speciale. Made in RO expune în diferite locații alternative din București creațiile designerilor din România, cu focus pe design de obiect – zona home deco.

Best Design Made in RO designist 08 Macarons Madame Lucie, care a sărbătorit de curând 3 ani de existență, ne-a făcut din nou seara mai colorată, mai dulce și mai aromată. 

Best Design Made in RO designist 01 Best Design Made in RO designist 02

Best Design Made in RO designist 07 Mădălina Andronic și Claudiu Ștefan – The Awesome Project.

Best Design Made in RO designist 04Maja Wawrzyk (Institutul Cultural Polonez) și Mădălina Georgescu (designist.ro).

Best Design Made in RO designist 06Maja Wawrzyk (Institutul Cultural Polonez), Mădălina Georgescu (designist.ro) și Mădălina Dumitru (Lightsquare).

Best Design Made in RO designist 05 Elis Popescu (designist.ro) și Răsvan Feldeș (HoneyWood)

Best Design Made in RO designist 03 Iulia Manolache, alături de designerul Martine Claessens

Best Design Made in RO designist 15

Ana Bănică & Bianca Bărbieru (Cai verzi pe pereți), Alina Turdean, Ioana Bănică.

Best Design Made in RO designist 20

Mădălina Georgescu (designist.ro), Cătălin Anchidin și Ilinca Belciu.

Best Design Made in RO designist 13 Anca Tatomir și Dragoș Farmazon (Alchemia).

Best Design Made in RO designist 12Eveniment susținut de HoneyWood (www.honeywood.ro)
Cu sprijinul: Alchemia, Veioza Arte, Madame Lucie, BioBeauty, Neuhaus
Parteneri media: Radio Guerrilla, Igloo, ELLE Decoration, Șapte Seri, Atelierul de Proiectare, Zeppelin, All Hollow, Decât o revistă, Totul despre mame, TV City, Bookaholic.ro, SUB25, The Vandalist, Modernism.ro, Hot City, Orasul meu, Mixtopia, Ginger Group, Plăcerile lui Noe, bazavan.ro, La Blouse Roumaine, Institute The Magazine, Neaparat.ro, ELLE, Avantaje, Unica.

Best Design Made in RO designist 11

Iată care au fost obiectele selectate pentru BestDesign Made in RO. Toate aceste obiecte au fost expuse într-o expoziție pop-up realizată de Designist la Alchemia în seara evenimentului.

Best Design Made in RO designist 25 Best Design Made in RO designist 26 Best Design Made in RO designist 27

Fotografii eveniment: Alex Boghian

3 Comments

  1. Cristina Sabau

    Aceasta premiere poate surprinde pe orice interesat de design. Ca sa parafrazez o expresie rostita de designeri romani cu ceva vechime in aceasta profesie, ma intreb: ”Asta e design?” Poate fi, acest premiu, un bun exemplu, un model de referinta pentru studentii-designeri sau tinerii designeri? Sau ne ametim mintea doar cu denumiri „grele”, serioase, de evenimente de design? Ma intreb cu indreptatita motivatie, de ce nu a primit pemiul „BestDesign Made in RO.” lucrarile semnate de Mihai Stamati sau de Madalina Andronic si Claudiu Stefan (The Awesome Project) sau de cei de la Wamps sau de Culture Soup? Ce leaga aceste exemple? Tocmai ideea de util si economic care caracterizeaza deopotriva arta populara (nu artizanatul!) si designul.

    Cristina Sabau, istoric de arta/jurnalist de design

  2. cosmina

    Câștigătorii BestDesign Made in RO = ROMARTA.

  3. […] Designist & HoneyWood au oferit premiul BestDesign Made in RO, pe 25 mai […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed