Despre dimineți line, dar mai ales despre ceramică pentru un mic dejun diafan, la Made in RO #Ceramică, pe 20 mai

Știm-știm, trăim iute, contururile fiecărei zile trebuie să fie clare încă de dimineață și rareori avem răgazul să ne ocupăm de micile detalii și de pregătirile pentru mic dejun. În contextul ăsta mai degrabă gălăgios, o bună parte dintre creatorii pe care îi vei vedea la Made in RO #Ceramică și-au permis o îndrăzneală: colecțiile de piese ceramice delicate, create tocmai pentru un mic dejun diafan, care să te ajute să intri lin în ritmul agitat al zilei. Și să te bucuri de vasele din fața ta, desigur 🙂 . Te așteptăm să le vezi pe toate sâmbăta aceasta, pe 20 mai, într-o clădire monument istoric de pe strada Alexandru Philippide nr. 5, la etajul 2. Punct de reper: străduța din spatele Institutului Francez.

Mădălina Andronic Ceramics – un mic dejun ilustrat

mic dejun

Mădălina Andronic este unul dintre cei mai prolifici ilustratori de la noi, creatoare de zâne și personaje fantastice de tot soiul, așa că trecerea ei spre ceramică nu se putea face altfel decât cu piese delicate și pictate! 🙂 Prima colecție semnată de Mădălina Andronic Ceramics, The Basics, înseamnă veselă din porțelan – boluri, pahare și farfurii – , modelată în forme de bază și decorată cu motive inspirate din natură. Paleta cromatică este fresh (roșu, albastru, verde), piesele nu sunt aglomerate de combinații de culori și lasă motivele grafice să respire. Ni le imaginăm pline cu bunătăți simple, fructe și legume, pentru un mic dejun-boost de energie.

mic dejun

Ceramic Sparrow – un mic dejun retro și single

mic dejun

Colecția Tea for One a designerilor Andreea Lăzarescu şi Tiberiu Dăncilă (aka Ceramic Sparrow) mizează pe un mic dejun senin, în care îți lași timp pentru un ceai doar cu tine. Forma cănilor cu infuzor și capac te trimite spre anii 80′, la clasicele borcane de iaurt, și te aduce înapoi în contemporan cu fâșia de piele naturală care învelește vasul, pentru confort termic.  

“Fiecare piesă este realizată separat, în matrițele făcute de noi. După ce planta infuzează, infuzorul poate fi scos și pus pe capacul care servește ca suport. Învelișul de piele poate fi scos ușor pentru ca recipientul să poată fi spălat după folosire”, ne-a povestit Andreea.       

mic dejun

Te așteptăm la Made in RO #Ceramică, pe 20 mai, dar mai întâi înscrie-te pe guest list, la acest link: http://madeinroceramica.rsvpify.com/. Nu e obligatoriu, dar astfel vom știi că vii. Vizualul târgului-expoziție spune, din nou, o poveste made in RO. Este vorba de un platou din porțelan glazurat, creație a Alinei Constantin aka Alina Ceramics

Atelier Bufnița Ceramică – un mic dejun eco

mic dejun

Designerul Emilia Cristea, adică Atelierul Bufnița Ceramică, așază natura la micul dejun prin cănile și farfuriile cu forme organice, din lut ecologic și glazuri non-toxice, fără plumb. Modelele fine sunt și ele inspirate din natură, striații care recreează flori, frunze, fructe și semințe. “Este felul meu de a comunica faptul că visez la o lume organică și eco”, ne-a spus Emilia, care vine la Made in RO #Ceramică de la Brașov. 🙂 .

mic dejun

Una ca Luna – un mic dejun tactil

mic dejun

Am ajuns acum la o colecție de vase pe care trebuie să le atingi 🙂 . Designerul Anca Dragu – Una ca Luna va aduce pe 20 mai, la Made in RO #Ceramică, colecția Touch, formată din cești și boluri realizate manual, cu suprafețe decorate în relief, plăcute la atingere.

“Unele obiecte sunt monocrome, relieful pe suprafaţă mată contrastează cu suprafeţele glazurate, lucioase, transparente sau colorate, altele au decorul reliefat potenţat cu oxizi metalici. Am ales două zone de decor: unul minimalist, cu benzi care creează pattern-uri, şi unul exuberant, cu plante exotice”, ne-a povestit Anca.

Atelier BohemianFlow – mic dejun din porțelan pictat

mic dejun

Încă un creator va ajunge de la Brașov la Made in RO #Ceramică: Szidónia Bálint, designerul Atelier BohemianFlow, lansează Cosy Little Forest Beasts, noua ei colecție – “bestiar vizual cu mustăți mătăsoase”, așa cum ne-a povestit. Personaj principal: pisicocerbul, pe care o să-l vezi defilând pe seturi de ceai și cafea.

“Îmi place să explorez, conexiunile neobișnuite mă inspiră și îmi plac imperfecțiunile materiei cu care lucrez și căreia îi ofer povești, pe care le subliniez prin trăsături noi. Creez o lume uneori ciudată, alteori delicioasă – de îți vine să muști din cană”, spune Szidónia.         

mic dejun

La final, dacă ai nevoie de inspirație pentru umplut farfuriile – sau cănile, sau bolurile, orice vas e folositor, o să vezi -, sugestia noastră e la un scroll distanță: deserturile Tort de bezea ca reinventare comestibilă a porțelanului fin și diafan. Pentru un început dulce de zi 🙂 .

mic dejun

Să recapitulăm:

Când: sâmbătă, 20 mai, 11.00-20.00
Unde: Str. Alexandru Philippide nr. 5, etaj 2 (strada din spatele Institutului Francez)
Google maps aici.
Eveniment cu intrare liberă și child friendly
Facebook event: aici

Ne vedem sâmbăta asta, la Made in RO #Ceramică!

Iată care sunt cei 15 creatori care vor expune sâmbătă:

Fotografii: prin designerii prezentați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed