Din România: cum se vede orașul de la fereastra ta?

Totul a pornit de la grupul de Facebook What do you see from your window?: fotografii din toată lumea postate cu scopul de a ne liniști dorul de locuri îndepărtate pe parcusul carantinei. Încet-încet, ideea s-a răspândit și a primit tot mai multe replici locale de mai mici dimensiuni – firește, inclusiv românești. Grupul Ce vezi pe geam? #StaiAcasă este versiunea pe care am luat-o la răsfoit zilele acestea ca să ne reamintim orașele românești prin care abia așteptăm să ajungem când vremurile se vor liniști. Iată clasamentul nostru de priveliști (urbane sau dimpotrivă) incluse în grup.

1. Oradea văzută de Darius

Oradea se înscrie printre regretele noastre turistice mai mici sau mai mari: un oraș inclus în circuitul internațional Art Nouveau, restaurat cu atenție și finețe, în care noi nu am petrecut decât câteva ore? Asta trebuie să îi asigure locul 1 al clasamentului nostru.

2. Brașov văzut de Maria

La Brașov vom ajunge (relativ) curând, pentru cursul nostru de design interior, dar fotografia de mai sus ne-a reamintit de ce este primul pe lista orașelor românești în care viața e mai blândă și mai simplă – uite câte coroane de copaci se întrevăd prin fereastră!

Citește și: Cum și-a amenajat una dintre cititoarele noastre casa de la liziera pădurii, în Brașov

3.  Deva văzută de Răzvan

Poate că Deva nu este în mod obișnuit un fragment de basm urban, dar nu-i așa că dacă i-ar arăta cerul mereu ca în fotografia de mai sus, v-ați face acum bagajele? (glumim, #stayhome deocamdată 🙂 ) .

4. Sibiu văzut de Rebeca

Deschideți ochii mari (da, cu voi vorbim, nu cu faimoasele case adormite ale orașului 🙂 ): mai sus este chiar Sibiul, la fel de frumos cum îl știți, cuminte în lumina apusului. Apropo, data viitoare când ajungeți acolo, programați-vă o vizită și la unul dintre atelierele ceramiștilor sibieni, sunt a must see.

Citește și: Ceramica lui Andrei Pandea, din Sibiu

5. Timișoara văzută de Andreea

Și la Timișoara vom reveni curând pentru o nouă ediție a cursului de Design Interior – ne-am promis deja să nu ne întoarcem acasă fără să privim o panoramă asemănătoare celei de mai sus.

Citește și: Un birou din Timișoara într-o casă de secol 18

6. București văzut de Alex  

Suntem subiectivi, știm – este o priveliște clasică a Bucureștiului, foarte asemănătoare cu ce vedem și noi zi de zi de la fereastră – , dar parcă ne-a emoționat un pic fotografia de mai sus chiar și așa, plină de beton 🙂 .

7.  București văzut de Radu

O variantă mai melancolică a orașului, un fel de încurajare pentru bucureștenii care se plâng de griul Capitalei.

8. Cluj văzut de Gina

N-aveam cum să punem punct clasamentului nostru fără o priveliște a unuia dintre orașele noastre preferate din țară. Mai sus vezi Piața Muzeului, cea mai veche piață din Cluj și (ce ironie!) una dintre cele mai animate zone ale lui în vremuri mai calme.

Citește și: La Cluj, unde “o fiesta a reorganizării” a transformat radical un apartament

Toate fotografiile sunt selectate de noi și extrase din grupurile de Facebook What do you see from your window? #OpeningUp #StaySafe și Ce vezi pe geam? #StaiAcasă și creditate ca atare. Dacă ești autorul sau proprietarul uneia dintre fotografiile de mai sus și nu dorești ca ea să apară în cadrul acestui articol, te rugăm să ne scrii la adresa designist@designist.ro.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed