Ești gata pentru o vară modelatoare? Hai la noul curs de ceramică contemporană!

Iiimediat vine vara! Ocazie numai bună să îți remodelezi preocupările: de exemplu, să urmezi cursul de ceramică contemporană: design de obiect pe care îl organizăm chiar noi, Designist, și pe care îl derulăm sub umbrela Creative Learning într-un nou format, alături de artista ceramistă Andreea Badragan! 

Iar dacă ai nevoie de un implus suplimentar înainte să te înscrii, îți venim noi în întâmpinare: iată mai jos care sunt părerile post-absolvire ale cursanților noștri, pe post de inspirație. ❤️

FYI, cursul de ceramică pe care îl organizăm este singurul training de la noi în timpul căruia vei învăța tehnica modelării într-un curs complet, de la A la Z. 

O nouă grupă va începe cursul pe 10 iunie și mai avem câteva locuri disponibile. Ți se adresează dacă vrei să înveți tehnici de lucru, modelare, tipuri de materiale, să te familiarizezi cu versatilitatea materialului ceramic, ba chiar să aprofundezi domeniul și să îți transformi pasiunea într-un job creativ. Ai visat vreodată să-ți deschizi un atelier ceramic? 😊

📢 Calendar, programă și înscrieri, aici.

Citește și: Cursul de ceramică în urma căruia îți poți deschide propriul tău atelier, dacă plănuiești o schimbare artistic-creativă.

Fiecare dintre cei 10 cursanți va crea propriul set de obiecte de ceramică utilitară, de la 0: un set format dintr-o cană și un bol, folosind tehnica ridicării la mână și trecând apoi prin fiecare etapă de creație. Și da, la final fiecare le va lua acasă 😊.

Reviews la cald

Dacă designul de obiect ar fi o ecuație, atunci ar fi compusă din funcționalitate, estetică, răbdare și…mult fun. Mai ales dacă obiectul cu pricina e ceramic. Am văzut asta la fiecare întâlnire de până acum a Cursului de ceramică contemporană în noua formulă. Ba chiar am primit confirmări direct de la sursă: de pe bancul de lucru 😎.

“Cursul a fost o surpriză foarte plăcută pentru mine. A fost foarte bine organizat, așa că am simțit din plin munca profesionistă din spate. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost grija pentru ca noi să ne simțim bine, să învățăm ceva nou și interesant și să ne bucurăm în același timp de asta și de timpul petrecut împreună. În plus, disponibilitatea voastră, link-urile și toate explicațiile pe care le-am primit cu atâta răbdare și bunăvoință m-au încurajat să pun toate întrebările la care doream răspuns, așa cum se întâmplă la un curs făcut cu grijă și atenție pentru cei care vin să învețe ceva și care au întrebări. 

Recomand acest curs oricui are poftă să intre în lumea ceramicii, să-i descopere secretele și să se simtă bine modelând, fie că vrea să-și deschidă un atelier de ceramică, fie că vrea să se distreze cu acest material fascinant. A fost interesant, util și mai ales fun!” (Alina Marcu)

Programa cursului trece prin detaliile creației obiectelor de ceramică contemporană și se axează atât pe cunoștințe de tehnologie ceramică esențiale, cât și pe aplicarea acestora în cadrul procesului de creație. La finalul cursului, vei primi toate informațiile și în format electronic.

Într-o lume în care mare parte din activitatea noastră zilnică se derulează în fața ecranelor, adeseori pe cont propriu, obișnuința tactilității și munca în echipă devin surse de entuziasm garantat, dar și de inspirație. Așa cum am aflat de la una dintre absolventele celei mai recente sesiuni a cursului de ceramică ⬇️

“Cursul a fost magic pentru mine, acesta este cuvântul reprezentativ. Pur și simplu mi-a întrecut așteptările: în primul rând, a fost foarte bine organizat și am fost întotdeauna foarte bine informați. Apoi, Andreea are capacități pedagogice remarcabile, deci a fost o descoperire care m-a bucurat mult. Iar informațiile și abilitățile dobândite la curs au fost un început minunat: ca atunci când deschizi o carte, descoperi că are muuuulte multe pagini, așa că tu ai muuuulte multe de experimentat, însă asta nu te sperie. Cel mai important este că am găsit motivația și am căpătat multe speranțe. Magic, v-am zis!” (Silvia Burcuș)

Îți dăm un mic sneak peek din programa cursului: finisarea și pregătirea obiectelor pentru arderea de biscuit (nu gustos, dar cu siguranță fabulos), ce sunt angobele, pigmenții și oxizii ceramici, underglaze-urile, emailurile, lusterele și preparatele cu metale prețioase, ce este o glazură ceramică și care este scopul acesteia. ❤️

Entuziasmul este, de fapt, un frienemy al actului creativ, cum ar spune americanii: o combinație de prieten și inamic, care te motivează și te inspiră, dar pe care trebuie să îl temperezi ca să ai un rezultat valoros. Este o altă lecție subtilă a cursului.

“În primul rând, mi-a plăcut tactilitatea materialelor – cu asta am plecat de la prima noastră întâlnire, cu imensa plăcere de a atinge lutul. De altfel, contează mult energia pe care o imprimi în el, am avut o senzație foarte clară că obiectul o captează. Pe urmă, de-abia am așteptat partea decorarea obiectelor, știam că o să mă dea gata: mi-am făcut schițe și mi-am dorit foarte tare să încerc tot. Mi-a plăcut mult atmosfera și de Andreea – este exact ca ceramica, e caldă și are multă răbdare și se gândește bine înainte să se apuce de ceva. M-a ajutat să îmi mai temperez și eu entuziasmul ascultând-o pe ea vorbind, este o enciclopedie de informații. De-a lungul cursului, am simțit că s-au deschis niște porți și apoi altele, și altele și parcă nu-ți mai ajunge viața pentru cât de multe lucruri ai putea să experimentezi și să încerci și să reușești” (Anca Lazăr)

Meet Andreea Badragan, trainerul cursului

Andreea este artist ceramist, cu studii în arte, psihologie, resurse umane și chiar informatică. Andreei îi place să exploreze și să experimenteze, iar asta a ajutat-o să deprindă abilități practice utile când antreprenoriatul creativ i-a lansat provocări.

În 2009, Andreea și-a lansat propriul studio de ceramică, Glorybox, iar în 2018, alături de designerul de bijuterie Florin Chiuță, a co-fondat atelierul Joined By Fire, “cel mai de suflet proiect al meu, loc în care îmi găsesc inspirația, bucuria pentru ceea ce fac și în care vă aștept cu drag”, ne-a spus ea. Duo-ul creativ modelează universuri întregi în ceramică, argint și alte combinații inovatoare, colecții prinse în povești pline de empatie, care își creează propria estetică și compun împreună un spectacol artistic. Cu siguranță i-ai văzut deja la edițiile Made in RO – Concentrat fin de design contemporan 😊.

Andreea este absolventa Facultății de Arte Decorative și Design (Universitatea de Arte București) – secția Ceramică, urmând apoi și masteratul în cadrul aceleiași secții. În 2014 și 2016, a participat la workshop-uri de aderi experimentale în domeniul ceramicii, conduse de artista Linda Styles, în Italia. Citește mai multe despre Andreea aici.

Obiectele finale, obținute în urma a două sesiuni de lucru și două arderi în cuptorul de ceramică.

📢 Următoarea sesiune a Cursului de ceramică contemporană: design de obiect va avea loc în perioada 10 – 22 iunie ➡️ toate informațiile sunt aici. Pentru alte detalii, ne găsești la: contact@creativelearning.ro. Dacă ești interesat să participi, completează formularul de aici, iar noi vom reveni cu pașii următori.

Fotografii: Creative Learning

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed