Impresii: ce spun absolvenții cursului nostru de design interior pentru începători

Numește-o new year resolution, vis, plan, luatul inimii în dinți sau pur și simplu decizie: indiferent cum i-ai spune, știm, uneori e nevoie de un pic de curaj ca să te mobilizezi. De exemplu, ca să participi la un curs cool ➡️ da, ne referim la cursul de design interior pe care îl organizăm chiar noi, Designist, și pe care îl derulăm sub umbrela Creative Learning. 😋 Începe pe 4 aprilie și încă poți prinde un loc!

Dar pentru că noi credem în puterea exemplului, ți-am luat-o înainte și am pus la punct o listă inspirațională menită să te convingă să îți deschizi noi perspective: iată mai jos care sunt părerile post-absolvire ale cursanților noștri ❤️.

Să fie design și schimbări în bine!

Apropo, Cursul de design interior pornește pe 4 aprilie 2023 ➡️ îți poți rezerva deja un loc atât la clasă, cât și online, după cum preferi. Ți se adresează indiferent dacă ești începător sau la nivel mediu în domeniul designului pentru că lecțiile vor include tot ce înseamnă regulile conturării unui decor de la A la Z și trucurile + efectele din culisele unui proiect de design armonios.

📢 Calendar, programă și înscrieri, aici.

Vei urma cursul în limba engleză (trainerul Martine Calessens este din Belgia), la un nivel conversațional, accesibil. Lecțiile offline, la clasă, se țin în București, iar foto de mai sus este din perioada în care masca era un must have 😊.

La cald, de partea pasiunii 

Recunoaștem, este una dintre bucuriile noastre cele mai mari: să ni se confirme că, după  cele 12 lecții cu o preponderentă natură practică, participanții la curs pleacă acasă cu zâmbetul pe buze și cu planuri atent structurate pentru viitorul apropiat. Hai să ne folosim împreună pasiunea și curiozitatea pe post de combustibil!

“Acest curs mi-a confirmat pasiunea pentru design interior, mi-a stimulat creativitatea și imaginația, iar faptul că am primit feedback la fiecare temă m-a ajutat să-mi dau seama unde mă aflu pe “scala creativității”. Simt că pot face față următorului curs, cel pentru avansați și pentru asta îi mulțumesc lui Martine: m-a ajutat să-mi descopăr potențialul(Andra Brodocianu)  

Programa cursului include planuri de amenajare, moodboard-uri, exerciții practice, iar proiectele de curs vor fi discutate în detaliu cu profesorul și cu ceilalți cursanți. Cursul poate fi urmat si live, online.

Desigur, cursul de design interior poate servi și ca o fereastră spre o lume nouă – ne place întotdeauna să deschidem punți de legătură și să fim de aceeași parte a frumuseții 😊

“Mi-a plăcut foarte mult cursul! M-am înscris din curiozitate și plăcere pentru design interior, fără pretenția de a profesa în acest domeniu. Rămân o admiratoare a acestei activități profesionale de pe margine și voi continua să apreciez frumusețea sub toate formele ei. Cursul organizat de voi este pentru mine în top 3 cele mai frumoase experiențe/alegeri din 2022. Mi-a înseninat bilanțul anual!” (ne-a spus Diana Drăgan)

“Pentru mine acest curs a însemnat explorarea unui domeniu  creativ pe care îl îndrăgesc și acumularea unor cunoștințe de ajutor pentru amenajările viitoare
(ne-a spus Adina Croitoru)

Confortul poate fi unde nu te-aștepți

De exemplu, în sala de curs, când descoperi stilul de design în care îți vei contura proiectul. Sau la workshop, în timp ce îți alegi nuanțele preferate din paletar. Sau pur și simplu acasă, în fața laptopului, finalizându-ți moodboard-ul pe care îl vei prezenta săptămâna viitoare la curs. Ideea este, ca în multe dintre poveștile fericite, să ieși din zona de confort 😊.

“Cursul m-a ajutat să-mi depășesc marginile creativității și mi-a plăcut foarte mult. Am făcut progrese și am învățat multe lucruri noi pentru care vă mulțumesc. Bonus: mi-a plăcut că, după fiecare lecție, am primit suporturile de curs via e-mail și că organizarea a fost exemplară” (Andreea Crețu Voican)

De-a lungul lecțiilor, cursanții trec prin toate etapele amenajării unui interior: de la identificarea stilului, măsurători și alegerea finisajelor până la schema de iluminat a spațiului.

“Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost structura cursului: suficient de incitant încât să-ți atragă atenția, dar nu prea tehnic încât să te piardă. Concret, informațiile pe care le-am primit m-au ajutat să îmi definitivez designul în propria mea casă: am făcut designul bucătăriei și al dormitorului în urma cursului, unde mi-au venit niște idei foarte bune pentru că m-am expus unui nou tip de informație. Mi-a plăcut mult și incursiunea în stilurile de design pe care le-am parcurs cronologic, în timp ce Martine ne-a introdus în atmosfera acelor ani. Și nu în ultimul rând, temele au fost un mod foarte plăcut de a-mi petrece weekend-urile ploioase: uitându-mă pe Pinterest și alegând imaginile cele mai potrivite pentru proiectul respectiv” (Ileana Luciana Toma, absolventă a cursului în 2020) 

📢 Consultă programa cursului pentru detalii.

Workshop-urile sunt teritoriile exercițiilor practice complexe, care te vor familiariza cu responsabilitățile designerului de interior: vei crea moodboard-uri, vei jongla cu decupaje, compoziții cromatice, paletare, mostre de materiale și texturi, planuri ale spațiului. 

Până la urmă, este vorba despre un pas (sau mai mulți!) în față. Te-ai gândit vreodată că un releveu poate fi… relaxant? 😊

“A fost o plăcere să vin la curs în fiecare seară, am ieșit din zona mea de confort, iar cursul a reprezentat pentru mine un moment de relaxare și în același timp de bucurie a minții. Mulțumesc!” (Ana Maria Iordan)

Iar dacă ai planuri mari în continuare, ai venit la locul potrivit: la absolvirea cursului, vei primi diploma de participare care atestă însușirea informațiilor predate și asimilarea unor abilități și tehnici de lucru. Diploma poate fi luată în considerare de un angajator, în vederea unei noi experiențe profesionale.

“Pentru mine, cursul a fost o sursă de inspirație. M-a scos din zona de confort și m-a făcut să dream big și să vreau să merg mai departe în acest domeniu. Mulțumesc!” (Roxana Soltan)  

Din culisele organizatorice

Ca design aficionados, știm cu toții: forma contează (aproape) la fel de mult ca esența. Așa că, în ceea ce privește cursul de design interior, stai fără grijă: fiecare întâlnire este gândită amănunțit, formula hibrid (poți opta să urmezi cursul online sau la clasă) este o nouă natură cu care ne-am familiarizat perfect, iar feedback-ul este literă de lege 😊.

“Am optat pentru o variantă hibrid, iar cursul a îmbinat cu succes transmiterea informațiilor în mediul online cu reacțiile la cald din timpul workshop-urilor offline. Martine a fost un bun pedagog și ne-a menținut interesul la cote ridicate, întâlnirile au fost interactive, iar temele de acasă, uneori, adevărate provocări. Părțile mele preferate: studierea trendurilor, a materialelor și mai ales moodboard-urile”
(Alexandra Irina Munteanu)

Trainerul Martine Claessens a absolvit Royal Academy of Fine Arts din Belgia (Antwerp), a lucrat ca fashion designer în Italia, iar apoi s-a specializat pe design interior, odată ce a ajuns în România, unde trăiește și lucrează de mai bine de 10 ani. Citește un interviu cu Martine aici.

“Vă mulțumesc pentru informația densă pe care am primit-o într-un timp atât de scurt. A fost o plăcere să particip la curs, iar primirea pe care organizatorii ne-au făcut-o a fost întotdeauna ca un bunvenit acasă. Am apreciat mult blândețea lor, răbdarea, feedback-ul constant și capacitatea de a crea o comunitate așa de unită pe Facebook. Cursul mi-a extins orizonturile în acest domeniu în cel mai distractiv mod posibil. Continuați să faceți ceea ce faceți! ❤” (Deniz Yildirim)

📢 Următoarea sesiune a cursului de design Interior începe pe 4 aprilie 2023 ➡️ toate informațiile sunt aici. Pentru alte detalii, ne găsești la: contact@creativelearning.ro. Dacă ești interesat să participi, completează formularul de aici, iar noi vom reveni cu pașii următori.

Fotografii: Designist și via www.creativelearning.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed