Gențile din bannere reciclate Electric Castle

Joi, la Castelul Bánffy de la Bonțida, Cluj, începe Electric Castle. Ne plac și festivalul, și castelul, și Clujul și line-up-ul acestei ediții. Un nou motiv de big like sunt acum gențile pe care le poți cumpăra doar când ajungi la castel: din bannerele reciclate ale ediției de anul trecut!

Genti Electric Castle - Designist (1) Genti Electric Castle - Designist (2) Genti Electric Castle - Designist (3)Vei recunoaște numele din line-up-ul de anul trecut sau literele Electric Castle pe gențile puse la cale de anonbrand și realizate de Upside Down (Andreea Zaharescu) pentru această ediție a festivalului. Povestea genților am aflat-o de la Vlad Sulea, graphic designer, implicat în echipa responsabilă de merchandise-ul festivalului:

Am vrut foarte mult să putem face un merchandise de festival relevant pentru cei ce iubesc evenimentul şi am pornit de la ideea de a putea avea o bucăţică autentică din el. În felul ăsta upcycling-ul capătă o nouă valoare, pentru că materialul de advertising reutilizat se întoarce la cei pentru care a fost conceput în primul rând, însă după ce a fost încărcat de valoarea experienţelor trăite la eveniment.

Ideea a stagnat multe luni până când i-am descoperit pe cei de la Upside Down într-o expoziţie de obiecte recuperate la Bienala de Arhitectură Transilvania, în decembrie 2013, la Cluj. Împreună cu Andrei Tău, omul din spatele anonbrand am contactat-o pe Andreea Zaharescu de la Upside Down şi am dat drumul proiectului.

S-a pornit de la tipurile de genţi şi tiparele pentru material ale Upside Down, la care am făcut ajustări de funcţionalitate şi estetică şi, în final, au apărut gențile originale pentru Electric Castle.

Genti Electric Castle - Designist (4) Genti Electric Castle - Designist (5) Genti Electric Castle - Designist (6)Gențile nu sunt foarte multe, doar câteva zeci, și nu pot fi rezervate înainte de festival:  rămâne să ajungi la Electric Castel și primul venit… va purta o geantă cool din banner reciclat prin oraș.  Genti Electric Castle - Designist (7) Genti Electric Castle - Designist (8) Genti Electric Castle - Designist (9)

Inițial nu ne-a venit să credem că fotografiile atât de internaționale ale genților sunt făcute la Cluj. Iată cum ne schimbăm perspectiva asupra orașului pe care îl percepeam deja ca fiind foarte fresh, cosmopolit:

“Pe Vlad Gherman şi Laura Iobăgel îi cunoşteam de când am lucrat împreună la identitatea revistei Decay  şi aveau exact abordarea potrivită pentru o şedinţă foto spontană, de stradă şi cu un look fresh. Dinamismul şi capacitatea lui Vlad de a înţelege conceptul fotografiei, susţinute de viziunea liberă a Laurei pentru styling au realizat un pictorial actual şi surprinzător în peisaul Clujului, reprezentând frumos noua orientare a comunităţii ce trăieşte aici”, ne povestește Vlad.

Genti Electric Castle - Designist (10) Genti Electric Castle - Designist (11) Genti Electric Castle - Designist (12) Genti Electric Castle - Designist (13)

Îi știam deja gențile Andreei Zaharescu, însă, cum am stat de vorbă de curând, ne-a spus despre detaliile noi ale genților pentru Electric Castle: cum ar fi breteaua din bumbac, și nu din poliamidă, ceea ce le face mai lejer de purtat & cool în același timp.

Genti Electric Castle - Designist (14) Genti Electric Castle - Designist (16) Genti Electric Castle - Designist (17) Genti Electric Castle - Designist (18)Puțin probabil să ajungem la ediția de anul acesta a Electric Castle, dar așteptăm impresii de la voi. Și, musai, fotografii cu geanta cu care v-ați întors acasă. Enjoy!

Fotografii: Vlad Gherman, prin Electric Castle

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed