Idei pentru un weekend creativ: piese transformate artistic

Cu toții avem cel puțin o piesă IKEA  acasă. Și cum tentația personalizării rezistă, venim cu idei artistice, dar și practice pentru a da o altă față mobilierului prea ușor de recunoscut.

Piese IKEA transformate - Designist (10)Pictură de Ana Romilă

Începem cu exemplul a 3 artiști – Ghica Popa, Ana Romilă, Andra Badea, care au creat interfețe minunate pentru comoda TARVA.

Piese IKEA transformate - Designist (13) Cum a personalizat Ghica Popa comoda Piese IKEA transformate - Designist (14)

Piese IKEA transformate - Designist (4)

Poate nu toți dintre noi au atâta talent când vine vorba de crearea unei compoziții pe fața comodei sau a dulapului de acasă. Însă ideea unui personaj sau povești care prind viață pe sertare și mânere sigur va putea fi pusă în practică mai simplu sau mai ingenios.

Piese IKEA transformate - Designist (11) Pictură de Andra Badea. Mai multe lucrări semnate de ea poți vedea aici.Piese IKEA transformate - Designist (12)

Nu sunt de neglijat textilele, mai ales că sunt și mai ușor de aplicat!Piese IKEA transformate - Designist (5)

Să intrăm însă în case reale, din București și din Timișoara, pentru a vedea ce transformări le-au mai fost aplicate pieselor.

Piese IKEA transformate - Designist (7)Că tot vorbeam de textile, iată un raft IKEA personalizat cu două tipuri de materiale – cu pattern floral și geometric. Aproape că nu l-ai recunoaște în haine noi! Mai multe despre căsuța cochetă în care se află citești aici.

Piese IKEA transformate - Designist (6)

Ziare vechi, ziare noi pot camufla artistic etajerele – încă un exemplu din aceeași căsuță fină, de mai sus:

Piese IKEA transformate - Designist (8)

Orice bucătărie are taburetul ei, care poate fi vopsit jucăuș, în contrastul ce definește spațiul. Taburetele de mai jos vin din bucătăria unui apartament de două camere, din Bucureștii Noi.

Piese IKEA transformate - Designist (3)

Atenție la mânere! Ele pot da un cu totul alt aer comodei voastre: le puteți confecționa din elemente recuperate sau căuta prin alte magazine de decorațiuni.

Piese IKEA transformate - Designist (1)Comodă dintr-un apartament ce împlinește 100 de ani, din Timișoara. Ne plac noile mânere de sticlă! Pentru un efect ludic, efervescent, poți alege fiecare mâner diferit.

Piese IKEA transformate - Designist (15)Acasă la Raluca, în București, vechii robineți de la calorifere au ajuns mânere pentru sertarele bibliotecii.

În afara opțiunilor DIY, am găsit în Suedia o companie care chiar cu asta se ocupă, și anume creează mânere, fronturi, picioare stylish pentru cabinetele IKEA. Pentru că e mai economic să poți schimba fața pieselor astfel. Piesele transformate de ei par rupte dintr-un catalog pretențios, racordat ultimelor tendințe. Faceți cunoștință cu Superfront!

Piese IKEA transformate - Designist (9) Piese IKEA transformate - Designist (16) Piese IKEA transformate - Designist (17) Piese IKEA transformate - Designist (18)

În România, am descoperit un studio de design – Atelier Brut, al căror manifest e tocmai refolosirea elementelor din lemn: fie că provin din piese IKEA, paleți vechi, piese găsite. Fac parte din expoziția Wood&Wool, prezentată de Romanian Design Week în colaborare cu Institutul Cultural Român din Stockholm în cadrul Stockholm Design Week.

Atelier Brut - Designist

Și, pentru că e vineri, ne destindem cu o “copertă” de Julien Britnic, ca să vedeți până unde poate merge inspirația. Mai multe opere reilustrate de Julien aici.

Julien Britnic - Designist

Să bricolați cu spor în weekend, tot pare că a venit primăvara! 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed