Igloo #177 ne vorbește despre materiale, dar și despre materialitate

Avem un nou număr Igloo care să ne inspire! Prietenii de la Igloo media s-au aplecat în acest număr asupra a patru dintre cele cinci materiale folosite în edificare: beton, cărămidă, lemn și metal. Le-au prezentat atrăgând atenția asupra felului în care ele influențează modul în care ne raportăm și ne gândim la o clădire, dar și la un obiect. Pe scurt, ne-au povestit despre materie, materiale și materialitate, într-o singură formulă M3.

Dacă nu v-ați gândit niciodată la beton ca la o dantelă fină sau nu v-ați imaginat o boltă organică din cărămidă, ori o tubulatură din metal care definește o sferă, atunci trebuie să zăboviți asupra rubricii City Plus. Igloo prezintă cinci proiecte care datorează mai mult decât consistență materialului din care sunt realizate.

Ca de obicei, Igloo prezintă o serie de realizări arhitecturale variate în cadrul rubricii Proiecte din România, unde putem admira un imobil de birouri din București, o casă, câteva amenajări interioare de apartamente și patru interioare de bistro, patiserie, braserie și, respectiv, bar, fiecare cu povestea sa specială.

 

Rubrica design prezintă trei ilustratori români: Mădălina Țânțăreanu, Ioana Șopov, Sorina Vazelina. Lucrările lor ne confirmă că în acest domeniu vom avea multe lucruri frumoase de urmărit și în anii ce vin :).

Numărul se încheie cu o compilație de câteva obiecte create de designeri internaționali care excelează într-o utilizare non-conformistă, inovativă a materialelor.

Găsești Igloo #177 în librăriile din țară sau poți să îl comanzi direct din shop-ul online igloo aici: https://www.igloo.ro/produs/igloo-habitat-arhitectura-177-apr-mai-2017/

Fotografii: prin Igloo

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed