Implică-te social și înscrie-te voluntar la Big Build 2016. După faptă și răsplată.

Puțini știu că pe 3 octombrie este Ziua Mondială a Locuirii. Este și ziua în care începe Big Build 2016, cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat realizat vreodată în Europa.

_VIP8415Proiectul este o superexperiență de implicare socială, care presupune construcția sau refacerea unor case pentru familii nevoiașe din Bacău, care vor munci și ele pentru ridicarea propriilor case. Hai să contrazicem vorba din popor “La fapta bună puțini s-adună” – poți fi unul dintre cei 225 de voluntari de care mai este nevoie în acest moment pe șantier.

_VIP09355

În 5 zile (între 3 și 7 octombrie), la Bacău, în cartierul Izvoarele, vor fi construite 36 de case, iar alte 4 vor fi reabilitate, în cadrul Big Build 2016, un proiect Habitat for Humanity, organizație care tot pe 3 octombrie sărbătorește 40 de ani de existență.

_VIP09304

Până acum, s-au înscris în proiect aproximativ 2.000 de voluntari (peste 800 de voluntari internaționali, dar și voluntari din companii românești, artiști și politicieni). Dintre aceștia, 1.200 de voluntari vor lucra în pre-eveniment, la pregătirea șantierului. În prima zi, pe șantier se vor afla doar fundațiile caselor, iar în ziua a 5-a familiile vor primi cheile caselor. La finalul proiectului, 40 de familii cu venituri mici din Bacău își vor vedea împlinit visul de o viață: acela de a avea o casă simplă, decentă, accesibilă, unde să-și crească copiii. Poveștile a cinci dintre ele pot fi urmărite pe canalul de YouTube al Habitat for Humanity: Elena, Alina, familia Popa, familia Negurici, familia Vasile.

_VIP8905-Pano-Edit

Big Build este mai mult decât un loc unde vii pentru a construi. Este locul unde poți lega prietenii cu oameni din lumea întreagă, poți participa la live cooking, pentru că bucătari celebri vor pregăti prânzul pe șantier, sau unde poți asista la spectacole de magie în pauzele de lucru.

380x280-el

Fii bigbuilder!

În acest punct al derulării proiectlui, mai este nevoie de 225 de voluntari care să lureze pe șantier. Cei care doresc să ajute, pot deveni voluntari în proiect înscriindu-se online pe platforma de voluntariat Big Build 2016 (http://www.habitat.ro/bigbuild/). Aici vei putea selecta tipul de experiență (full time sau part time – îți poți alege numărul de zile de participare) și, în funcție de aceasta, vei putea vedea care este și bugetul necesar participării.

_VIP8248

Costuri și logistică

Ca asociație non-profit, Habitat for Humanity România nu poate să acopere costurile de participare la activitățile de voluntariat deoarece, dacă ar face-o, ar cheltui din banii necesari construirii de locuințe pentru familiile pe care le ajută. Astfel, fiecare voluntar își va acoperi toate costurile legate de participarea la acest eveniment: cazare, masă, transport, echipament de protecție, la care se adaugă și o donație către programul de construcție (în acest caz o donație simbolică de 10 lei/voluntar). Ce se întâmplă cu donația? Este folosită pentru achiziționarea materialelor de construcție, pentru acoperirea costurilor administrative care apar în derularea și organizarea proiectelor de voluntariat etc.

_VIP8020

Pentru a-ți acoperi aceste costuri, tu, ca voluntar, poți aduna banii necesari folosind mai multe metode:
– apelând la prieteni și familie
– apelând la comunitatea din care faci parte
– organizând diverse acțiuni de strângere de fonduri
– on-line pe site-ul www.habitat.ro/bigbuild, unde îți poți crea propria pagina de fundraiser pentru a-ți aduna banii pentru participare.

Voluntarii se pot înscrie și strânge fondurile până pe 15 septembrie.

_VIP0875 _VIP8315

Mai multe detalii despre proiect și acțiunea de voluntariat pe site-ul proiectului: http://www.habitat.ro/voluntariat/

Video despre cum a fost la Big Build 2015:

Fotografii: prin Habitat for Humanity

Articol preluat de pe becks.ro, pentru rubrica Trends, susținută de designist.ro.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed