În Casa di Peroni experimentezi designul, cucina, cinematografia și… ospitalitatea italiană

Incursiunea în eleganța și rafinamentul italian a început săptămâna trecută, odată cu evenimentul de deschidere a Casei di Peroni. Bineînțeles, am fost și noi acolo, curioși să vedem toate cele nouă obiecte rezultate în urma concursului de design de obiect Benvenuti a Casa di Peroni.

DSC_6194

Ce este Casa di Peroni? Un spațiu interactiv și creativ, sub semnul celor patru arte pe care Peroni le consideră definitorii atunci când vorbim despre stilul italian: designul, cucina italiana, cinematografia și ospitalitatea. 🙂 Vestea bună pentru cei care sunt la fel de curioși ca noi, dar nu au apucat să ajungă: porțile Casei di Peroni rămân deschise încă două săptămâni, până pe 17 decembrie, în fiecare zi, de la ora 12:00.

Iar Marco Magri, cheful bucătăriei de la restaurantul Roberto’s, din hotelul Athénée Palace Hilton, te așteaptă zi de zi cu cele mai fine gustări în restaurantul Casa di Peroni, care rămâne deschis pe la Victoriei, la numărul. 46, pe toată durata evenimentelor. I-am gustat deja preparatele excelent mixate, iar ideea unui ristretto lângă ferestrele imense ce dau spre Calea Victoriei și Teatrul Odeon, alături de un Peroni Nastro Azzuro în luminile serii sunt, pentru noi, motive serios de revenire. 🙂

Casa di Peroni 12 DesignistCasa di Peroni te așteaptă pe Calea Victoriei 46.Casa di Peroni 6 Designist

Experiența ta cu fiecare dintre artele ce desăvârșesc stilul Peroni va fi garantată de un curator care semnează selecția de lucrări expuse și evenimentele găzduite aici. Săptămâna dedicată designului l-a avut curator pe Mihnea Ghilduş; Tudor Giurgiu te va iniția în evenimentele dedicate cinematografiei; iar Marco Magri, chef-ul restaurantului italian, este şi curatorul săptămânii de cucina italiana, ce începe azi.

Casa di Peroni 2 Designist

Casa di Peroni 11 Designist

Vizita noastră a început foarte aromat: cu cocktail-uri din bere cu adevărat inedite, pe care ni le-a pregătit chiar Federico Riezzo, mixologistul oficial al Peroni Nastro Azzurro din Londra, ca o adevărată gazdă italiană ospitalieră. 😉 Felul în care am fost primiți, dar și amenajarea spațiului și amploarea lui ne-au amintit de reședințele italiene stilate, unde ospitalitatea este transformată, la rândul ei, în artă. Spațiul alb imaculat, luminat rece și ușor difuz, populat de invitații îmbrăcați elegant, în negru, ne-a creat un flashback al atmosferei elegante din filmele alb-negru ale lui Federico Fellini (pe care, apropo, îl puteți (re)vedea în cadrul proiecțiilor de film).

Casa di Peroni - Federico Riezzo - DesignistFederico Riezzo, o gazdă autentică, în timp ce prepară băuturi fine

Casa di Peroni - DesignistPeroni Spritz, un cocktail pe care l-am gustat și noi, din Aperol, suc proaspăt de grapefruit roz, Peroni Nastro Azzurro, Prosecco.

Casa di Peroni - Mihnea Ghildus - DesignistMihnea Ghilduș, curatorul săptămânii dedicate designului

Casa di Peroni - Chef Marco Magri - DesignistChef Marco Magri, curator cucina italiana

Casa di Peroni 9 - DesignistRestaurantul Casa di Peroni, locul în care poți savura stilul italian… cu toate aromele și ingredientele lui.

Casa di Peroni 7Un moment de dans pe scările Casei di Peroni 

Vizita noastră a continuat, pe măsură ce JAZÚ a creat ambientul fonic cel mai plăcut pentru a descoperi cele nouă obiecte de design.

În topul Designist se află Ghiaccio Table a Mariei Decu şi a lui Mihai Dumitrache. Arată impecabil, mai bine chiar decât în schițe! Am apreciat că măsuța este foarte smart, practică și elegantă, iar forma ei ne-a amintit de un pahar de cocktail. 🙂

Casa di Peroni - JAZU - DesignistJAZÚ, muzică fină, ambient italian

Ne-au mai plăcut:

  • fotoliul acustic al lui Mircea Iliaș, pentru formele lui hexagonale. Cu Mircea am și stat de vorbă în seara vernisajului și așa am aflat că fotoliul său acustic este gândit să devină o capsulă anti-fonică pe măsură ce-i adaugi structurii expuse module atașabile. Cu siguranță îl vom revedea și în această variantă.
  • iconicul șervet de masă al lui Mihai Țigleanu, realizat neconvențional, din ceramică.

Însă îți recomandăm să mergi să le studiezi în detaliu pe toate, mai ales că sunt însoțite de scurte filmulețe cu creatorii lor și prezentate în contextul unui video mapping urban.

Casa di Peroni DESIGNISTFotoliu acustic, Mircea Iliaș.

Casa di Peroni 3 - Designist Mihai Țigleanu, Dinner Kit

Ce te mai așteaptă în Casa di Peroni până pe 17 decembrie?

În săptămâna dedicată cucinei italiene, care începe azi, ne-a făcut cu ochiul evenimentul chef-ului Marco Magri: un live cooking show, care ne va va arăta care este adevăratul stil italian în bucătărie – sincer, simplu și sofisticat. Show-ul va începe la ora 19:00, pe 4 decembrie.

Pe 12 decembrie, la ora: 15:00, ne vom întâlni cu Tudor Giurgiu, care va susține un workshop cu tema lumea filmului, între realitate și ficțiune. Poți să-ți pregătești de pe acum întrebările.

Săptămâna cinematografiei, ce începe pe 10 decembrie, ne îmbie cu numeroase proiecții de film, printre care vei găsi și regizori clasici, dar și producții mai noi, precum La grande belezza (pe 13 decembrie, la ora: 17:00) a lui Paolo Sorrentino, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2013. Ne mai așteaptă și o serie de expoziții, dar mai multe nu îți spunem. Vezi întregul program al evenimentelor aici.

Ne întâlnim la Casa di Peroni!

Casa di Peroni 13 Designist

Fotografii: prin Casa di Peroni

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed