În weekend, mergi la un atelier de prelucrare a sticlei @ Grădina Sticlarilor

Încă o veste pentru acest weekend frumos, ca să fie traseul urban 100% designist. Ieri vă recomandam să treceți pe la Casa Costa Foru, o bijuterie arhitecturală a Bucureștiului, ce va mai rămâne deschisă toamna aceasta pentru încă două săptămâni. Iar acum trecem la “fapte”, cu un atelier de prelucrare a sticlei, în aer liber, în Grădina Sticlarilor, mai exact.

Grădina Sticlarilor este un spațiu pe care abia acum îl descoperim, pe strada Vasile Lascăr la număru 36 (București), unde în acest weekend vor avea loc două ateliere de prelucrare a sticlei și o expoziție. Plus alte surprize de natură sonoră sau olfactivă.

Fie că vrei să afli mai multe despre arta prelucrării sticlei, fie vrei doar să te bucuri de grădină și să admiri lucrările mai multor artiști sticlari, sâmbătă și duminică, 1 și 2 octombrie, începând cu orele 16:00, destinația este Grădina Sticlarilor. Ai aici toate detaliile despre cum participi la ateliere.

Gradina-Sticlarilor-2-afis

Evenimentul din weekend este organizat de Asociația Reflect, o organizație non-guvernamentală, ce are drept scop promovarea artei și a tinerilor artiști, dar și familiarizarea publicului cu aceste manifestări artistice.

Gradina Sticlarilor - Vasile Lascar

Ce ateliere creative îți pregătim noi toamna aceasta? Înveți să creezi design de obiect cu fibre textile și ceramică!

Dacă ești interesat de sticlă și formele pe care le poate lua, e bine să fii la curent cu workshop-urile care te învață cum să transformi ceramica și fibrele textile în design de obiect. La Creative Learning, nu doar asiști la workshop-uri, ci creezi, cu mâinile tale, design de obiect ceramic și design de obiect textil, asistat de trainerul-designer care te va iniția în tehnicile de lucru cu aceste materiale… old, but new.

9Curs-Ceramica-sesiunea-toamna-2015-Designist-Creative-Learning

Cursul de Ceramică: design de obiect începe pe 29 octombrie, iar tu vei învăța să realizezi un obiect ceramic, de la A la Z, din faza de schiță și matriță până la arderea finală. Spre deosebire de alte cursuri, unde iei contact doar cu una dintre etapele procesului – cel mai adesea cu pictura pe obiectele ceramice –, în cele trei workshop-uri de weekend afli foarte multe despre tehnicile, materialele și instrumentarul de care ai nevoie pentru a crea design de obiect. Și le pui, pe toate, în practică.

Cursul are loc în atelierul designerului ceramist Mădălina Teler. Iată cum va arăta experiența ta.

41Curs-Ceramica-sesiunea-toamna-2015-Designist-Creative-Learning

Cursul de Textil: Design de obiect începe pe 12 noiembrie. Pentru că să croștezi e din nou cool, vei învăța să creezi obiecte home & deco croșetate, a căror textură îți va încălzi suav decorul și, foarte important, vor avea o amprentă personală. Cu siguranță multe dintre voi mai știu să croșeteze, dar cum transformi know how-ul (de multe ori aproape uitat) în design de obiect și accesorii cu twist contemporan, ce dau un refresh ușor nostalgic spațiului tău? Vei afla pe parcursul celor 4 workshop-uri intensive, de weekend, alături de Erika Popliceanu, creatoarea brandului textil simple.knits.

Vizual-Curs-Textil

Casa-ManiaNe-au inspirat abajururile croșetate de la Casamania. Tu ce obiect ai vrea să croșetezi?

Toamna se numără workshop-urile creative la care participi și skill-urile pe care le dobândești!

Fotografii: prin Grădina Sticlarilor și Creative Learning

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed