INSPIRED Concursul de Idei a ajuns la cea de-a 7 ediție – România e pe cale să fie repornită

București, 28 noiembrie: INSPIRED Concursul de Idei, principala platformă de creativitate pentru tinerii din România, a lansat astăzi, 28 noiembrie, cea de-a șaptea ediție. INSPIRED vine anul acesta cu un nou concept de concurs, un context care înglobează toate cele 10 secțiuni ale competiției: The year is 1990. Romania is about to be restarted.

Lansare INSPIRED - Designist (1)

Contextul INSPIRED 7 generează teme integrate pentru fiecare dintre cele 10 categorii de concurs – fotografie, design de produs, design grafic, design vestimentar, design de accesorii vestimentare, design interior, arhitectură, ilustrație, dramaturgie și relații publice – participanții având astfel oportunitatea de a recrea România pornind de la anul 1990, indiferent de domeniul în care activează. Noua identitate de brand, semnată de Kraftmark, întărește mesajul centrat pe conceptul de reinventare, de pornire de la zero, prin abordarea vizuală construită în jurul unui simbol universal al începutului și renașterii.

“Să fim sinceri: toţi ne-am dorit, măcar o dată în viaţă, să creăm o alternativă, subiectiv mai bună, la lumea de acum. Pentru Inspired, “Ce-ar fi dacă…” nu e doar exerciţiu de imaginaţie, ci parte dintr-un proiect mai amplu care să propună o altă Românie, dezirabilă.”, a spus Andrei Pena, membru fondator Asociația INSPIRED.

SAMSUNG CSC

INSPIRED Concursul de Idei se bucură și anul acesta de o comisie de jurizare din care fac parte atât membri internaționali, cât și români, fiind unii dintre cei mai cunoscuți specialiști în domeniile creative, printre care și reprezentanți din Europa și SUA: David Carson (în top 5 “cei mai influenți designeri grafici ai erei noastre” așa cum a fost menționat de către revista  Graphic Design USA),  Sarah Bailey (Director de curs al London College of Fashion)  sau Thierry Bayle (membru fondator al Global Fashion Management UK și consultant pentru branduri precum Calvin Klein, Kenzo, Moschino, etc). Acestora li se adaugă nume importante din sistemul educațional, profesori de la universități din toată țara.

Tinerii se pot înscrie la una sau mai multe categorii de concurs pe www.letsgetinspired.ro, prin crearea unui cont, începand cu 18 decembrie 2013 și până pe 16 februarie 2014, iar deadline-ul pentru predarea lucrărilor este 28 februarie 2014. Lucrările participanților vor fi jurizate între 10 și 31 martie 2014, iar premierea câștigătorilor va avea loc la Gala INSPIRED, în luna mai. Concurenții pot afla mai multe despre INSPIRED și prin participarea la evenimentele offline din cadrul caravanei ce promovează concursul în centrele universitare din București, Iași, Cluj, Timișoara, Arad, Sibiu, Târgu Mureș, Oradea și Brașov.

“Cred în tinerii creativi din România. Cred că pot aduce un aport imens. Dar înainte de asta, trebuie să aibă toate șansele de a se forma și de a se afirma. Din acest motiv organizăm concursul INSPIRED de 7 ani.” a spus Postumia Martin, Președintele Asociației Inspired.

Câștigătorii locului I vor fi premiați cu Trofeul INSPIRED. În plus, toți cei clasați pe locurile I – XX de la fiecare din cele 10 secțiuni de concurs vor avea acces gratuit la Master Class-ul INSPIRED corespunzător fiecărei secțiuni. Master Class-urile vor fi susținute cu sprijnul unor personalități membri de jurii din România și din străinătate și vor fi organizate în București, pe parcursul anului 2014.

The Public Advisors este și la această ediție alături de INSPIRED Concursul de Idei, concepând strategia de comunicare adecvată pentru a crește vizibilitatea concursului și a atrage cât mai mulți tineri talentați în competiție.

Sponsori: Samsung SMART CAMERA

Partener: Fratelli

Prieteni: Kraftmark, Zazen/Kraftmark, Hello Menthol, Urban Friends Republik, Greative, The Public Advisors

Premii: UnTeatru, Dizainar, Anaid Art Gallery

Susținut de Radio Guerilla, UTV

Parteneri media: Beau Monde, InStyle, Dialog Textil, Constructiv, Casa și grădina, Igloo Media, ALL HOLLOW, TATAIA, Decât o Revistă, Zeppelin, Șapte Seri, AGERPRES, Vice, Revista de Poveștiri, România Liberă, Casamea.ro, PR România, PRWave, SUB25.ro, Eva.ro, Designist.ro, DecoșiEco.ro, Divahair.ro, Ele.ro, FASHIONandBEAUTY.ro, CalendarEvenimente.ro, Arhimania.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed