Italia de la București și Cluj: design timeless italian pentru noua poveste a casei tale

Lumina Mediteranei, căldura dealurilor toscane, prețiozitatea Veneției și relaxarea Romei: cum ar fi să le ai pe toate acasă, la o scară domestică, desigur, în detaliile subtile ale amenajării, în curburile pieselor de mobilier și strălucirile corpurilor de iluminat? Este promisiunea cu design inclus a unui brand care merită să intre pe lista scurtă de shopping a comunității Designist: meet Oséa Interiors! 🙂

Designul organic al canapelei Eda-Mame by B&B Italia (designer Piero Lissoni). Este fabricată din spumă turnată, acoperită cu țesătură elastică. Statement, nu-i așa? :).

Între operă de artă și obiect funcțional

Înainte de a studia detaliile pieselor pe care le-am descoperit pe shop-ul online, nu am mai stat pe gânduri și am tras cu ochiul în culisele Oséa. Totul a început în 2019, când omul de afaceri Ioan Viciu, designerul Iris Viciu și asociata lor, Larisa Popovici, au deschis la Cluj-Napoca un showroom pregătit să contureze stiluri de viață în care piesele statement, curajul formelor și atenția la detalii să fie personaje principale, fie că vorbim despre mobilier, corpuri de iluminat, covoare, obiecte decorative sau piese dedicate spațiului outdoor.

Pe scurt, o îmbinare armonioasă între funcționalitate și artă sau estetică, în pura definiție a designului.

Senzuala lampă Monroe by Bessa este lucrată manual din alamă periată, cu lac anti-amprentă, stofă, franjuri cu ciucuri.

“Cu excepția legendarului Moooi, care își are rădăcinile în Olanda și ale cărui creații sunt mereu neașteptate, rebele și sofisticate, aflate mereu la granița dintre comercial și cultural, celelalte branduri pe care le reprezentăm provin din Italia – zona recunoscută la nivel mondial pentru excelența în design și execuție. Așadar, elementul comun al brandurilor noastre este ,,stilul’’: luxos, tributar perioadei neoclasiciste, elegant până în cel mai discret element. Mobila italiană se caracterizează prin a fi o operă de artă, dar în același timp și un obiect de utilizare cotidiană, conceput pentru a ne face viața mai ușoară, mai confortabilă și mai frumoasă”, ne povestește echipa Oséa Interiors.  

Dacă toată această imersiune în Bella Italia te-a făcut să-ți completezi lista de shopping, dar te-ai săturat de online și un drum la Cluj-Napoca nu îți este în plan, mai avem o veste bună: e suficient să faci o plimbare până pe strada George Enescu din București. La nr. 36 vei găsi al doilea showroom Oséa Interiors, proaspăt deschis ca un cadru perfect pentru cele mai recente colecții ale unor superbranduri precum B&B Italia, Maxalto, Moooi și Giorgetti (brand prezentat în exclusivitate în România).

Căutările au fost îndelungate: vreme de 1 an, fondatorii au încercat să găsească în centrul Bucureștiului un spațiu cu suprafețe vitrate mari, în stilul magazinelor de designer specifice Italiei. Noi am spune că rezultatul, cu o suprafață de 200 mp, bifează toate așteptările 🙂

Oséa Interiors = timeless design

Am profitat de ocazie și am întrebat echipa Oséa ce trenduri au descoperit printre preferințele recente locale. Răspunsul ne-a făcut să visăm la poveștile viitoare ale unor amenajări spectaculoase: “Ceea ce am constatat în ultima perioadă este tendința oamenilor de a se orienta către calitate și către piese timeless“, ne-au spus ei❤️.

Fat-Fat Outdoor Sofa by B&B Italia (designer Patricia Urquiola), cu formele sale rotunjite și sinuoase, care aduc la exterior confortul clasic al designului interior B&B. 

Fotoliul Margou by Molteni & C (designer: Vincent Van Duysen) are un design care îmbină estetica și ergonomia: tapițeria crește armonios din placa structurii de susținere.  

Apropo, dacă plănuiești o amenajare, dar simți nevoia pentru o doză suplimentară de inspirație, www.oseainteriors.com îți vine în ajutor: în pagina Shop The Look găsești “desfășurătorul” de shopping al fiecărei fotografii dintr-o întreagă colecție.

Consideră asta un fel de teasing: echipa Oséa Interiors îți stă la dispoziție și față în față, ca ghid prin labirintul de opțiuni al unui proiect de amenajare, de la consiliere specializată despre materiale, cromatică și finisaje, până la alegerea pieselor de mobilier sau accesoriilor care să contureze povestea designului interior al spațiului tău.

Molteni & C – Heritage Collection, în purul stil italian 

🛒 De reținut. Specialiștii Oséa se implică în toți pașii necesari implementării unui proiect de la propuneri/consiliere, ofertare, până la finalizare, incluzând, bineînțeles, serviciul de transport și montaj specializat.

Arhitecți și designeri, avem un mic teasing și pentru voi: Oséa Interiors vă pregătește o surpriză toamna asta, rămâneți pe recepție.

Apropo, pentru soluții cu design și cost-control incluse, nu uita să răsfoiești și secțiunea online Showroom Sale înainte să vizitezi showroom-urile din offline.

Poți să iei legătura cu Oséa Interiors aici:

📢 Website: oseainteriors.com

📢 E-mail: office@oseainteriors.com

📢 Telefon:  0744 130 255

📢 Showroom București: Str. George Enescu nr. 36

📢 Showroom Cluj-Napoca: Str. Dragalina nr. 116

În final, 3 întrebări altfel pentru echipa Oséa Interiors: 

1. Care este cea mai recentă descoperire pe care ați făcut-o în domeniul designului?

Fotoliul Hortensia, o piesă extraordinară, ce reproduce în mod inovator frumusețea naturii.

Hortensia by MOOOI (designeri: Adres Reisinger & Julia Esque) este configurabil într-o gamă largă de materiale. Cum altfel să-ți faci amenajarea să înflorească? 🙂 

2. Ce piesă de design ați lua cu voi pe o insulă pustie?

Canapeaua Noonu de la B&B Italia.

Canapeaua Noonu by B&B Italia (designer: Antonio Citterio) a fost gândit ca un colț de relaxare în nuanțele Maldivelor. Pentru o vacanță acasă 😎

3. La ce vă gândeați înainte să răspundeți acestui interviu?

La cât de interesant va ieși materialul.

Foto: prin Oséa Interiors / showroom: Sabin Prodan, tryingtodoart.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed