Îți dăm idei de amenajare: tot ce îți trebuie într-o baie, inclusiv relaxare

Peste 535 de zile din viață! Cam atât spun studiile că ne petrecem în baie și asta fără să punem la socoteală îndelungatele ore în care plănuim cum să o amenajăm și recalibrăm ca să devină tărâmul liniștii, ba chiar al răsfățului. Și pentru că nu ne place să pierdem timpul, invitația celor de la Cersanit a venit la țanc: am trecut prin portofoliul lor de piese esențiale pentru baie și am notat câteva idei de reținut pentru o amenajare cu relaxare inclusă 🛀. Scroll, plan & fun!

Cabina de duș semirotundă ARTECO – ai amănunte mai jos.  

Din culise

Înainte de toate, hai să facem prezentările: de peste 30 de ani, Cersanit este unul dintre jucătorii de top din Europa în domeniul obiectelor și echipamentelor sanitare. Mai exact, oferă un cocktail atent creat din funcționalitate, confort, calitate și estetică, indiferent că vorbim despre lavoare, vase de toaletă compacte si suspendate, bideuri, căzi, cabine de duș, mobilier de baie, baterii, gresie și faianță.

Cada ovală ZEN, pentru SPA-ul de acasă. O să vezi, îți dăm detalii despre ea mai jos. 

De altfel, brandul Cersanit îți amenajează baia de la A la Z: găsești la ei și piesele necesare pentru puzzle-ul designului tău, și sfaturi de care ai putea avea nevoie ca să creezi o amenajare confortabilă, din faza de proiect până la cea de utilizare propriu-zisă.

🛒De reținut: dacă ai în plan o sesiune de reamenajare a băii, pune pe listă și reducerile pentru fiecare dintre piesele despre care povestim mai jos. Mai exact, Cersanit a pregătit prețuri mai mici pentru cabine de duș și căzi, dar și pentru lavoare! Shopping plăcut până pe 5 august, încă ma poți prinde campania de reduceri!

Lecție de îmblânzire a geometriei: blaturi și lavoare

Îți spunem de la început: variantele sunt multe și toate te atrag prin detalii, așa că devine dificil să-ți alegi preferatele! 🙂 Gamele Cersanit de lavoare și blaturi sunt un univers în care formele nu recunosc vreo limitare clasică, iar răspunsurile sunt multiple pentru orice scenariu de amenajare. 😉

Gama Cersanit MODUO este pregătită să ia controlul asupra fiecărei secțiuni a băii tale. Vei găsi în cadrul ei și obiecte sanitare, și mobilier, dar ce e important de știut despre lavoarele din șamotă ceramică este că rotunjimile dau tonul: sunt ovale, rotunde, cu forme organice, ba chiar și rectangulare, dar colțurile rămân rotunjite.

Lavoarul pentru blat MODUO rotund are pereți subțiri, de 8 mm, și este creat pentru băile care nu au avantajul suprafeței. Îl găsești în variantă cu diametru de 35 și 40 cm.  

MODUO rectangular este o variantă bună într-o baie în care vrei să mizezi mai degrabă pe lungimea blatului, nu pe lățime. Creează un contrast inspirat în combinație cu un blat din lemn sau chiar din piatră. 

MODUO asimetric îți lasă libertate de alegere: îl poți monta în orice unghi te avantajează – poziționare la 360 de grade. Îl vedem într-o amenajare cu accente Wabi Sabi, în care neregularitățile trasează frumusețea.

Gama Cersanit LARGA ⬆️ are un nume care face trimitere la multitudinea de soluții și posibilități de personalizare pe care le reunește: lavoarele sunt ovale, rectangulare, rotunde sau pătrate, alb clasic, alb satinat sau antracit. Toate sunt create din masă ceramică ROCKLITE, rezistentă la impact, ceea ce le oferă pereți subțiri și suprafețe netede. Unde mai pui că tehnologia Silver Protect, prin care ioni de argint intră în glazura materialului, face lavoarele mai ușor de curățat și asigură efect antibacterian.

Lavoarele LARGA rotunde⬆️⬇️ sunt o alegere bună pentru băile matrimoniale: suficient de ușoare ca să nu supraîncarce blatul (un lavoar are o greutate netă de 6,6 kg) și cu un diametru suficient de mic (40 cm) încât să îți lase loc și pentru accesorii suplimentare. Așază-le într-un spațiu amenajat în stil minimalist, care impune simplitate și ordine – ai observat contrablatul din marmură, da? 

Pe LARGA rectangular, cu finisaj antracit mat, l-am vedea în baia stylish a unui burlac, axată mai ales pe funcționalitate și materiale durabile. Are o greutate netă de 8,3 kg, nu are preaplin și iese în evidență perfect pe un blat alb.  

SPA-ul de acasă: căzile freestanding

Se știe deja: o cadă freestanding este supervedeta băii, în orice stil ai amenaja-o, dar mai ales dacă vorbim despre un spațiu larg și deschis, cu ferestre generoase, care o lasă să se afirme. Totuși, nu ceda în fața stereotipurilor: îți povestim în continuare și despre variante exuberante, asemănătoare unui SPA domestic, dar și despre unele atipice, care își păstrează capacitatea de a fi impunătoare, dar se adaptează la dimensiunile unei băi mai mici.

Toate fac parte din gamele Cersanit, iar asta înseamnă că sunt produse din acril de calitate superioară, cu o grosime de 4 mm, ceea ce absoarbe sunetul apei și păstrează temperatura perfectă timp îndelungat. În plus, scurgerea este poziționată central, așa că relaxarea poate începe din orice direcție :).

Cada ovală ZEN ⬆️ este superlativul căzilor freestanding: are margini fine și rotunjite, în perfectă armonie cu lateralele ridicate ergonomic, așa că îți creează un spațiu sigur și confortabil, gândit special pentru relaxare. Picioarele sunt incluse în set, deci permit nivelarea căzii și reglarea înălțimii în funcție de nevoile tale.  

Cada freestanding ovală INVERTO ⬆️⬇️ a găsit echilibrul între formă și funcționalitate, între design atemporal și soluții tehnologice. Are margini foarte subțiri, de doar 15 mm, care o fac să arate delicat și minimalist, dar îi păstrează robustețea, iar dubla ranforsare (din fibră de sticlă cu rășină) e creată ca să eviți orice posibile accidente. În plus, cada are capete simetrice, deci poți oricând să primești un partener alături pentru că veți sta amândoi la fel de confortabil 😊.

Cada Back-To-Wall CREA ⬆️⬇️ este o soluție de mijloc…dar așezată pe colț 🙂 : nu renunța la visul de a avea o cadă freestanding nici măcar dacă ai o baie de dimensiuni reduse (nu vorbim, desigur, de mansarda din imagine). Back-To-Wall este, de fapt, o combinație estetică între o cadă obișnuită și una freestanding și vine echipată cu spații de depozitare adiacente peretelui, special pentru toate accesoriile și produsele cosmetice. 

Și relaxant, și practic: cabinele de duș

Funcționează ca un buton ON & OFF: gata cu tulburarea de peste zi, hai cu relaxarea de acasă. Toate cabinele de duș din portofoliul Cersanit, fie ele de colț, rectangulare, semi-rotunde sau walk-in, sunt create din sticlă de 5, 6 sau 8 mm și au funcția de ridicare a ușii la deschidere, care îndepărtează pericolul vreunui accident.

Cabina de colț JOTA este parte dintr-o colecție care reduce detaliile la minimum necesar: nu are rame, deci se potrivește perfect într-o baie în stil minimalist, monocromă sau alb-negru. Întreținerea ulterioară e simplă : învelișul protector CleanPro previne depunerea calcarului pe suprafețele de sticlă.  

Varianta JOTA pentru băi matrimoniale sau de familie duce toate calitățile cabinei la un nivel superior: are dimensiuni mai mari, dar este creată tot pentru colț. O găsești și în finisaj negru 🖤, așa că o vedem înconjurată de piese care să o scoată în evidență, cum ar fi plăci ceramice din marmură și detalii punctuale antracit. 

Tot din familia JOTA face parte și noua variantă small (80×80 cm) pentagonală, creată ca să se strecoare și într-o baie mică, tipică pentru apartamentele de bloc. Aceeași eleganță geometrică, în finisaje crom și negru.  

O altă alegere pentru băi mici, dar ceva mai îndrăznețe cu formele: cabina de duș semirotundă ARTECO de la Cersanit are un mâner metalic, role duble placate cu crom și profile de perete robuste, așa că poți fi sigur că întregul ansamblu este foarte stabil. Alege alături și un lavoar cu formă atipică, pentru un scenariu complet.  

Cabina rectangulară ARTECO cu ușă pivotantă este un alt răspuns pentru băile în care orice centimetru contează. Apropo, colecția Arteco este profilată din sticlă de 5 mm grosime și are 190 cm înălțime, deci este perfectă și pentru cei mai înalți membri ai familiei.

Cabina de duș CREA poate avea ușă cu balamale sau glisantă, cu un sistem de scurgere care împinge apa spre interiorul cabinei și împiedică împrăștierea apei pe podea. În plus, ușile au un sistem de glisare ascuns, care reduce zgomotul la minimum, deci relaxarea e cu atât mai simplu de atins ⬆️⬇️.

Sticla temperată a cabinelor CREA are 8 mm grosime, este securizată, iar mânerul lung metalic te ajută să o manevrezi cu ușurință. Este potrivită și pentru o casă cu copii sau animale: învelișul CleanPro e prezent la apel și aici, așa că îți va fi simplu să cureți cabina din doar câteva mișcări.

Cabinele walk-in MILLE sunt o declarație de iubire pentru subtilitate: dau impresia că închid un spațiu dedicat, dar lasă, în același timp, iluzia optică a deschiderii. Ca urmare, se potrivesc la fel de bine într-o amenajare minimalistă, precum și într-una industrială, în care finisajul pereților și bateria ies în evidență fără nicio limitare. 

De fapt, Cersanit MILLE însumează o multitudine de posibilități de personalizare a băii: ai de ales între panouri fixe sau mobile pe care le poți combina în orice aranjament, ba chiar într-o variantă freestanding sau un circuit labirintic. Libertatea de alegere este dată la maximum!

Poți să iei legătura cu Cersanit aici:

📢 Website: cersanit.com
📢 E-mail: info.ro@cersanit.com
📢 Telefon: +40 312 294 659

Fotografii: prin Cersanit

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed