Paharele Pointer: bei vin cu stil, oriunde, oricând, chiar și în zăpadă. Le găsești la Made in RO – Târg de design românesc #7, pe 19&20 decembrie

În topul descoperirilor noastre recente stau paharele Pointer, by Ramona Enache. Sunt cool, ingenioase, stylish. Și, da, știm că mai avem de așteptat până să le înfingem în iarba verde a primului picnic. Dar deja ne vedem ciocnind o cupă de vin de Revelion, cu paharele înfipte într-un strat proaspăt de zăpadă. 🙂

Da, sunt Made in RO și, da, vin în premieră la târgul nostru de pe 19 & 20 decembrie. Sunt singurul proiect de design românesc care, nu mai că a fost recent selectat și de Dutch Design Week, dar anul acesta a câștigat o mențiune specială Red Dot Design Award.

Un cadou cool pentru pasionații de vin

Premiul – honourable mention – pentru calitatea designului, inovație expresivă printr-o metodă exemplară a formei și funcției, este acordată proiectului Pointer – Ramona Enache, România.

Pointer - Designist (12)

Ramona trăiește de câțiva ani în Olanda, dar se prezintă ca “designer român”. Iar paharele ei premiate și aclamate internațional (au apărut în DesignBoom, Trends Magazine, New York Times; iar la noi la stirileprotv.ro) sunt produse și expediate din România.

Pe 19&20 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc #7, vino să o cunoști pe Ramona și să afli mai multe despre faimoasele ei pahare Pointer, expuse în premieră în București!

Made in RO - editia 7 - vizual onlineFacebook event: aici.

Cum a creat paharele Pointer?

Povestea începe cu… un concept, ca orice poveste de design, o campanie de crowdfunding, continuă cu mai multe premii, iar happy-end-ul ți-l propunem noi. Hai să “ciocnești” un set de pahare cu noi la Made in RO. Prețul setului Pointer, ca să vă ambalăm într-ale shoppingului și în același să vă facem să așteptați cu nerăbdare weekend-ul viitor, este de 139 lei! Un cadou de neratat, nu ziceți? 🙂

Conceptul de design păstrează eleganța clasică a paharului de vin, dar îi aduce funcționalități noi. Pointer este compus din paharul propriu-zis și o „țepușă” din oțel inoxidabil. Capătul de oțel fixează paharul în pământ asemenea cuiului prin care se fixează și cortul de camping. Pentru nomazii ce nu-și lasă stilul acasă.

Pointer - Designist (2)Pointer - Designist (3)Piciorul de sticlă oferă funcțiuni noi clasicului pahar de vin.

Pointer - Designist (7)Paharele Pointer, un must have pentru iubitorii de vin în aer liber.

Kit-ul urban conține paharele  împachetate într-o cutie de carton alungită, care se deschide la ambele capete. Îți încape lejer în geantă alături de sticla de vin.

Pointer - Designist (11)Kit-ul unei ieșiri la picnic

A început cu 200 de pahare-prototip la care a lucrat manual: paharelor gata existente le-a înlocuit piciorul de sticlă cu cel din oțel. Metoda de lipire a celor două materiale a suferit mai multe intervenții până la forma finală. Procesul era unul destul de migălos: realizarea unui pahar îi lua inițial Ramonei aproximativ 3 ore.

Cum și-a eficientizat producția? Și-a înscris proiectul pe Kickstarter, iar într-un timp record, de 30 de zile, a strâns suma necesară pentru a-și pune ideea în practică. A fost prima probă prin care inovația și interesul față de paharele Pointer au trecut testul publicului larg.

Pointer - Designist (6)Paharele Pointer sunt foarte stabile odată fixate în pământ, nisip sau zăpadă 🙂

Ramona Enache - set de pahare de vin Pointer

Ramona produce paharele în România, prin colaborări cu fabrici specializate pentru fiecare material în parte, ceea ce asigură o super calitate produsului. Paharele Pointer sunt expediate din România în peste 22 de țări, de pe 5 continente diferite.

După ce au călătorit atât de mult, paharele Pointer vin în România, în premieră la ediția #7 Made in RO – Târg de design românesc, ce are loc weekend-ul viitor, pe 19 și 20 decembrie, la Impact Hub Bucharest (strada Halelor nr. 5), chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.

Facebook event: aici.

rama_foto_pointer

Be there. 🙂

Fotografii: prin Ramona Enache

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed