La malul Mării Negre savurezi și design, pe cea mai frumoasă plajă din România: la Casa di Peroni al Café del Mar.

Știm exact la ce vă gândiți acum: un șezlong, un cockail, o umbreluță, poate o insulă, musai mare. Vremea vacanțelor încă nu s-a dus, dar nici viața urbană nu poate fi pusă pe hold o vară întreagă, chiar dacă găsești cea mai frumoasă plajă. 😉 De fapt, chiar și când o găsești, te mai apucă dorul de o terasă cool, o descoperire cosy ce te așteaptă pe străduțe vechi, pietruite…

20160806-IMG_5271

Am trecut de curând prin Sozopol, în sudul coastei Bulgariei, unul dintre cele mai vechi orașe la Marea Neagră, ale cărui case tradiționale, din lemn și piatră, sunt în sine o descoperire arhitecturală. Vă recomandăm o plimbare pe străzile lui mai spre toamnă, în extrasezon, dacă tot a venit vorba de destinații noi. Unde vrem să ajungem acum e mai degrabă pe una dintre străduțele lui pietruite… într-o surpriză de loc.

Un pic dezamăgiți de forfota prea mare a lui iulie, am plecat de la plajă spre centrul istoric și am dat nas în nas cu unul dintre cele mai frumoase boutique-uri de design posibil de pe toată coasta Bulgariei. KoTKA & KoTKA e numele lui, iar în vitrinele căsuței ca de turtă dulce am găsit cele mai fine creații ale designerilor de produs și artizanilor din zonă. De la piese ceramice impecabile, la cele mai expresive personaje din fetru și sculpturi decorative din lemn & metal. Parcă fuseserăm teleportați, în răstimp de 30 de minute, de pe plaja balcanică într-un design shop cu iz nordic. Și atunci am avut revelația rețetei perfecte de vacanță: plajă unde poți savura și design, măcar periodic sau măcar în apropiere. Căci suntem urbani prin excelență, iar experiența e și mai savuroasă atunci când e completă. 🙂

20160806-IMG_5216 20160806-IMG_5227

20160806-IMG_5259

20160806-IMG_5193 20160806-IMG_5237

Nu am apucat să coacem prea mult ideea și la scurt timp am aflat de un târg de design organizat, în premieră, la mare, pe 6 și 7 august: la Marea Neagră, în Mamaia, pe cea mai frumoasă plajă din țară – Casa di Peroni al Café del Mar. Și iată cum Casa di Peroni a căpătat, pe lângă designul autentic al locului, briza mării și sticlele reci de Piccola, ingredientul irezistibil al unui weekend pe plajă: un eveniment cu design românesc la malul mării, ca să te ridici de pe șezlong, cu tot cu cocktail, și să faci cunoștință cu creațiile a 29 de designeri români. Sau, cum spune echipa Dizainăr, organizatorii primului târg la mare, weekend-ul 6 și 7 august s-ar traduce în “500 Km, 300 de vizitatori, 100 de beri Peroni Piccola, 29 de designeri, două zile, un loc exclusivist”.

20160806-IMG_5243 20160806-IMG_5244 20160806-IMG_5254 20160806-IMG_5402

Când spui Casa di Peroni, spui design, eleganță și experiențe cum ai văzut în cele mai stylish filme ale anilor ’60. Până pe 31 august, e cazul să le și trăiești, la Café del Mar Mamaia, mai ales că o cură de La Dolce Vita nu a făcut rău nimănui, ba chiar din contră, e recomandată oricărui update de lifestyle. 😉 Când v-am povestit pentru prima oară despre Casa di Peroni la mare, promiteam să revenim cu anunțul unor evenimente croite pe sprânceana rafinamentului italian. Iată cum unul dintre ele, târgul de design de la malul mării, tocmai a avut loc. Însă weekend-urile de august continuă cu petreceri cu siguranță memorabile, pentru care e bine să vă pregătiți, intrând deja în atmosferă pe blogul Diario.

20160806-IMG_5206

“Designul de produs îmbină utilul cu plăcutul, iar Dizainăr și-a dorit să fie, chiar și pe timpul vacanței, alături de cei care apreciază obiectele frumoase și bine făcute. Pentru două zile, la invitația Casa di Peroni, am dus într-un spațiu exclusivist, de la malul Mării Negre, o parte din obiectele create de designerii români, produse inedite și “proaspete” ce au fost privite de vizitatori drept răspunsuri creative atât la probleme vechi cât și la nevoi actuale.”, ne-a povestit Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr.

Au fost expuse creațiile designerilor:

Accesorii – Atelier S, Byzans Reloaded, Don Papillon, Eventivity Accessorize, Florin Dumitru, Gabriel Geller, Irina Florea, Marele Deget Mare, Oana Boboc, Pompon, Remi Handmade, Sash Accessoires, Sebastian Roncea, Upside Down, Marie Nouvelle, Mădălina Andronic.

Design de produs – Aerium, Atelier A4, Cai verzi pe pereți, Ceramic Sparrow, Florin Poptean, Meao, Mihnea Ghilduș, Ubikubi, Uppercrazy Deco.

Design grafic – Colorhood, Supersomething, Alexe Popescu & Publica.

20160806-IMG_5212 Bineînțeles, seara a continuat cu socializare printre piese de design, întreținută de câteva Piccola (la noile sticle Peroni Nastro Azzurro ne referim:)  – cu siguranță le-ați remarcact designul. Și, ca experiența să fie completă, vă spunem imediat ce ar mai trebui: un Peroni Spritz, cocktailul din Aperol, suc proaspăt de grapefruit roz, Peroni Nastro Azzurro și Prosecco. L-am degustat la inaugurarea Casa di Peroni de pe Calea Victoriei, toamna trecută și, credeți-ne pe cuvânt, te transportă direct pe o insulă, la mare. 🙂

Casa-Di-Peroni-al-Cafe-del-Mar-9

Fotografii: prin Casa di Peroni & Peroni Nastro Azzurro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed