Lista DESIGNIST cu cele mai fine locuri din Constanța!

Listele noastre cu trasee urbane designish au primit un feedback extraordinar. Cum cu siguranță ajungeți vara asta și pe la mare, v-am pregătit 8 locuri unul și unul din Constanța! Mulți spun că nu prea au ce vedea în oraș, așa că își continuă drumul grăbiți spre plajă. De vara asta traseul se schimbă: includeți musai o haltă într-un loc fain din Constanța. Merită!  Și nu spun asta doar pentru că e orașul meu natal. 🙂 Vă conving imediat.

Lista Designist ConstantaPriveliștea mea din timpul cercetărilor…

Prima oprire este în Portul Tomis. Se ajunge un pic cam greu din cauza lucrărilor, dar merită! Dacă nu ați fost recent (în ultimii 2 ani), o să rămâneți plăcut impresionați.

Iz de mare, veliere, bărci, asta găsiți dacă alegeți să petreceți câteva ore la Bacaro. Într-un decor mediteranean, cu mult alb și câteva detalii marinărești, echipajul Bacaro te va conduce într-o călătorie culinară din care nu ai mai vrea să te întorci.

Lista Designist Constanta 18Obloanele din lemn protejează bucătarii de soare!

Lista Designist Constanta 8Îți propunem următorul scenariu:  aștepți să apună soarele și să se aprindă beculețele, te învelești cu o păturică (au ei), comanzi un pahar de vin și asculți marea.

Lista Designist Constanta 17

Manarola este unul din orășelele cățărate pe stânci din zona Cinque Terre, Italia. O părticică din acel paradis se află chiar la noi, în Portul Tomis. La Manarola simți un pic din aerul “dolce far niente”.

Câteva  fețe de masă colorate și “nimicuri” fermecătoare adunate de prin casă – o valiză de piele, o mașină de scris, câteva sticle de sifon, un cântar de la bunica – completează un decor alb autentic, cum găsești și în micile tratorii de familie de pe malul Mării Ligurice.

Lista Designist Constanta 13 Lista Designist Constanta 12 Lista Designist Constanta 10Îți recomandăm limonada manarola și platoul cu midii. Sunt delicioase!

Lista Designist Constanta 9

Dacă ești în căutare de ceva mai extravagant, într-un oraș în care din păcate urmele timpului nu se simt într-un sens pozitiv, te trimitem într-un loc plin de viață și de culoare, Crazy. Amenajarea este eclectică! Spațiul, destul de generos, este împărțit într-o zonă de lounge și o zonă de servit masa, atât în interior, cât și pe terasă, care este una dintre cele mai frumoase la care am poposit în ultima vreme. Nu pleca fără să încerci unul din cocktailurile pe bază de fructe și flori. Pentru un plus de energie îți recomandăm un Crazy Frappe, făcut după o rețetă ce datează de pe vremea când eram pe băncile liceului.

Lista Designist Constanta 35Zona de dining

Lista Designist Constanta 36

Lista Designist Constanta 37Au fost integrate în amenajare și țesături tradiționale, cu care au fost tapițate panourile despărțitoare !

Lista Designist Constanta 7 Barul este piesa centrală a terasei și este construit din trunchiuri de copac. Ne place contrastul între scaunele de bar clasice din lemn și cele galbene din metal.

Lista Designist Constanta 4Trebuie să ne oprim și la Doors Club pentru o porție de muzică bună și un design cu accente retro. Ne plac vinilurile de pe pereți și pozele alb-negru.

Lista Designist Constanta 41 Lista Designist Constanta 42Motocicleta Harley vintage completează atmosfera unui bar american de muzică rock.

La Barissimo Cocktail Bar barul este construit din câteva sute de cărți vechi. Nu știu dacă chiar poți lua o carte să o răsfoiești și apoi să o pui la loc, dar trebuie încercat :). În curând vor deschide și terasa, despre care vom reveni mai târziu cu detalii.

Lista Designist Constanta 14 Lista Designist Constanta 15 Lista Designist Constanta 16

Traseu Designist - Constanta (1)Ne plac atmosfera vintage și contrastele de la Barissimo!
Traseu Designist - Constanta (2)

Dacă mergi în Constanța și încă te gândești la designul nonconformist de la Biutiful, află că și aici vei găsi o amenajare semnată Mihai Popescu, Twins Studio. La The Library te așteaptă același decor de fabrică reinventată într-un bar, cu tancuri și sticle de bere, toate integrate într-un spațiu rafinat, tocmai prin multiplele contraste create.

Lista Designist Constanta 24 Lista Designist Constanta 25 Lista Designist Constanta 28 Lista Designist Constanta 29

Pentru a-ți satisface pofta nebună de o porție de paste, mergi la Toscana, nu, nu în Italia, ci pe strada Mircea cel Bătrân nr.103 din Constanța.  Restaurantul este amenajat într-o casă mai veche, păstrând designul clasic atât la exterior, cât și în amenajarea interioară. Dacă este cald afară, poți opta pentru o masă pe terasă, o oază de liniște departe de agitația tipic sezonieră.

Lista Designist Constanta 22 Lista Designist Constanta 21 Lista Designist Constanta 20

Tot într-o casă veche a fost amenajat și restaurantul Hugo. Nu știm exact în ce an a fost construită clădirea, însa am descoperit o poză cu foștii proprietari ai imobilului :). Ne bucurăm că s-a păstrat arhitectura originală a clădirii.

Lista Designist Constanta 38

Lista Designist Constanta 40

Lista Designist Constanta 39Pentru ceva dulce și intim mergeți la doi. Aici parcă totul este făcut din marțipan, bezea și ciocolată.

Lista Designist Constanta 32 Lista Designist Constanta 31

Au și terasă!Lista Designist Constanta 33

Ne vom continua periplul prin alte orașe de pe harta Designist a României! Tocmai pentru a vă convinge că numărul oazelor designish crește și face orașele țării mai frumase.

La Constanța e bine să ajungeți mai ales în perioada 1-10 august, să vizitați și Cazinoul tranformat de intervențiile Calup – proiect de regenerare urbană.

Dacă rămâneți totuși în București, găsiți o listă completă cu locuri faine aici.

Fotografii: prin locurile și sursele menționate în articol

5 Comments

  1. […] săptămâni am conturat harta DESIGNIST a României, marcând un traseu al locurilor frumoase din Constanța, Brașov, Cluj, București. Stay tuned, urmează să punem pe harta ideilor fine și alte orașe […]

  2. Mie si Reyna mi-a placut mult.

  3. Anca Lupu

    Astept cu interes o astfel de lista cu locurile din Timisoara.

  4. locuri frufru pentru oameni frufru…Constanta e plina de d-astia

  5. mircea macovei

    sunt interesat ptr o colaborare

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed