Lista noastră de shopping de la Marché de Noël sau cu ce am fi plecat acasă!

Am fost sâmbătă la The Ark, am văzut, ne-a plăcut. Da, ne-au fugit ochii şi după bijuterii, şi după dulciuri şi după ţoale (dar ce mai ţoale, greu de uitat), dar ne-am concentrat fin pe cadourile care ar trebui să ajungă în casa şi sub bradul oricăui designist: acum şi de acum încolo 🙂

Pentru că am pomenit bradul, iată ce decoraţiuni am fi luat acasă de la Marché de Noël :

Ne place să căutăm alternative eco şi aşa am descoperit aceşti fulgişori rotunzi din hârtie la Zwei. Costă 5 lei unul, iar hârtia din care au fost modelaţi a fost reciclată manual de Atelierul de Carte. Mi se par extrem de diafani!

 

Foarte mult ne-au plăcut şi decoraţiunile din plexiglas made by Anca Fetcu (costă 12 lei sau 20 de lei pentru 2, mai multe modele aici). Pentru că vin cu un detaliu-surpriză: brăduţul sau steaua decupate în interior îşi afirmă indepedenţa zglobiu şi jucăuş 🙂 Pentru trucuri în decorarea bradului sau efecte de tromple l’oeil!

Christmas Survival Kit, de Carla Szabo, ne salvează! Are 31 de piese felurite, din fetru şi stiplex, şi nu mai e nevoie de nimic pentrun un brad şic împodobit. Îmi place şi umorul fin cu care vine camuflat mesajul: nu intraţi în panică, arma secretă va combate orice nelinişte, bradul se va împodobi felurit, Crăciunul va fi fericit 🙂 Costă 350 lei.

Trei frumuseţi imaculate, din trusa se supravieţuire festivă şi decorativă a Carlei.

Cu tradiţia la zi! Tot din plexiglas, iar fiecare pacheţel conţine un set de 3 figurine, globuri în două culori cu figurine (figurinele pot fi şi scoase), fulgi albi din două piese care se cuplează formând un fulg 3d. Costă 25 lei. Le puteţi comanda prin Atelier 13 sau ridica de la adresa lor. Grăbiţi-vă cât mai sunt 🙂

Vârfuri de brad, tot de la Atelier 13: steaua costă 40 lei, iar îngeraşul 50 lei
(din plexiglas şi 3d).

 

Şi doi clopoţei ceramici, de la Diades, să-l chemi pe Moş mai repede – sunt măricei şi costă 11o lei (la Diades găseşti piese realizate manual de artişti ceramici, sticlari, pictori etc.)

Nu-i aşa că se lasă cu dileme şi răzgândiri alegerea felicitărilor, că în fiecare zi parcă vedeţi una şi mai frumoasă decât cea cumpărată ieri? Noi zicem că le-am găsit pe cele mai frumoase, dar nu impunem alegerea, vi le arătăm şi ne spuneţi voi:

Sunt creaţia ilustratorului Mădălina Andronic, lucrate cu acrilic şi foiţă de aur pe carton şi costă 20 de lei. Desenele ei ne-au readus sentimentul de poveste, tot ce contează pentru zile cu sens… de designist 🙂

Dar poveştile trebuie date mai departe, făcute cadou şi înrămate. Fericiţi toţi cei ce vor primi un print de la Madi Andronic, care să le facă pereţii să zâmbească.

 

Printuri de pus în ramă şi apoi pe perete: Surprise your Loved One! costă 65 lei şi îl poţi comanda şi de pe Atelierul de Print. (preţul variază în funcţie de dimensiune)

My deerest costă tot începând cu 65 de lei (pentru 30 x 40 cm), este o editie special creată pentru Marché de Noël, şi îl poţi comanda scriindu-i Mădălinei aici.

 

Se spune că dacă vrei să-ţi meargă bine în noul an trebuie să începi cu peşte. La noi la masă foarte rar se găsea peşte şi mă cam rodeau şi emoţia, şi superstiţia. Am găsit leacul pentru un 2012 în care să mă simt ca peştele în apă, îmi iau o geantă, un plic, o sacoşică de depozitat mărunţişuri sau un portofel textil, pictat manual cu peşte! Ce bine o să-mi stea 🙂

Sacoşele Pam Pam sunt create de Andreea Ioana Vasilescu. Pot fi comandate de aici, câteva preţuri: genţile sunt 180 sau 200 lei; portfardurile mici cu fermoar sunt 60 lei; plicurile sunt 100 de lei, săculeţii de depozitare 60 de lei. Poţi merge cu ele la cumpărături, la plimbare sau le foloseşti pentru ordonarea mărunţişurilor de prin casă, ca să nu rămână lucrurile în coadă de peşte.

 

Colţul meu preferat a fost cel al designerului Anca Fetcu (v-am sugerat deja lămpile ei aici). Printre forme geometrice cu aspect de căsuţe din plexiglas, printre decoraţiuni colorate tot din plexiglas, am descoperit şi cele mai faine cuiere. Nu vă spunem decât că va urma o surpriză mai consistentă cu Anca pe Designist, acum divulgăm un cuier.

Porumbelul alb este metalic, rafinat, inspirat. Ştim pe cineva care deja îl vrea în zbor la ea în hol 🙂 Costă 275 lei şi îl puteţi comanda aici.

 

E Crăciun, trebuie să fie şi Moş Crăciun şi mai trebuie să mai dăm şi în mintea copiilor şi să visăm la păpuşi. De când nu ai mai primit cadou o păpuşă? Credeai că nu e mai e cazul sau nu ai găsit una cu stil? Haide să schimbăm perspectiva.

Iată cine ar da bine la tine sub brad sau în casă. Două păpuşi cu atitudine, lucrate manual de Ioana Popovici. Omul de zăpadă costă 70 de lei, Moşul 140 lei. Le găseşti aici.

 

Timpul trece, iar ţie ce ceas îţi va vesti ora 00.00? Aruncă o privire ceasurilor Zulu Project, sunt simpatice şi ingenioase.

Ceasul negru, parcă făcut din bucăţele de ciocolată neagră, costă 280 lei.
Mai multe ceasuri aici.

 

Dar nu v-am zis nimic de atmosferă: a fost frumos, cu oameni frumoşi, care întrebau, căutau, discutau, aşa cum trebuie să fie orice după-amiază inspirată şi relaxată. Iată-i pe câţiva dintre ei:

Mădălina Andronic (stânga), ilustrator, şi Carla Szabo, designer. Via Extins

Andreea Ioana Vasilescu (dreapta), de la Pam Pam, vorbind despre creaţiile ei. Via Extins

Anca Fetcu (stânga) şi colţişorul ei minunat închegat şi decorat 🙂 Via Extins

Voi aţi fost şi cu ce aţi plecat acasă? Iar dacă nu aţi fost, ce aţi lua acasă din lista noastră?

2 Comments

  1. Ilinca

    Frumos! Am fost si eu și mi-a placut. Am cumparat ceva cadouri.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed