Made in RO – Târg de design românesc, o nouă ediție pe 25 și 26 mai 2013

Pe 25 și 26 mai, va avea loc cea de-a doua ediție a târgului Made in RO – Târg de design românesc, o inițiativă DESIGNIST. Cele mai creative obiecte din România, toate semnate de designeri români, care pregătesc colecții noi special pentru acest târg, te vor aștepta să le admiri, să le atingi, să le întorci pe toate părțile și să pleci cu ele acasă. Târgul se va desfășura în cadrul Romanian Design Week (despre care veți citi toate detaliile în curând pe designist.ro) și va fi ca un pop-up shop al acestui festival de design.

Made in RO – Târg de design românesc este un eveniment care promovează și aduce în atenția publicului obiecte de design, toate create de designeri români. Face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, dedicată designului și creativității românești, și va fi activat și în alte perioade ale anului, în contexte care cer o alternativă românească de daruri creative și speciale.

Made in RO

Made in RO expune în diferite locații alternative din București creațiile designerilor din România, cu focus pe design de obiect – zona home deco.

Cea de-a doua ediție a târgului va face parte din programul de evenimente al Romanian Design Week, care se va desfășura în București în perioada 20-26 mai, și va fi unul dintre evenimentele principale ale weekend-ului care va încheia festivalul.

Made in RO – Târg de design românesc este organizat de DESIGNIST.RO, lider de opinie pe zona de design, arhitectură și industrii creative în online-ul românesc. Evenimentul reprezintă continuarea firească, în offline, a demersului susținut de designist.ro, prima platformă online din România care aduce în atenția publicului designerii români prin conținut original, de foarte bună calitate.

“Marele atu al evenimentului nostru, pe lângă o selecție riguroasă, în cunoștință de cauză, a designerilor, este că vine la pachet cu platforma Designist.ro – Concentrat de idei fine, care susține editorial acești creatori încă de la lansarea sa, în decembrie 2011. Succesul primei ediții a fost strâns legat de faptul că publicul care a venit să le vadă și să le cumpere creațiile făcuse deja cunoștință cu ei prin intermediul site-ului, le citise poveștile și venea să le admire colecțiile, să le atingă, să le facă cadou unei persoane dragi, pentru care contează semnătura designerului”, ne spun Elis Popescu și Mădălina Georgescu, cele care coordonează site-ul www.designist.ro.

Tema acestei ediții este Motive tradiționale românești în designul contemporan, ocazie cu care designerii selectați să participe vor lansa colecții noi, prezentate în premieră cu ocazia acestui eveniment.

Locația aleasă pentru desfășurarea celei de-a doua ediții este Galeria ALCHEMIA (Calea Moșilor nr. 95), un spațiu în centrul Bucureștiului, decorat artistic și cu accent pe design, care va găzdui în seara de 25 mai și petrecerea Made in RO, dedicată designerilor și arhitecților din România, precum și antreprenorilor din industriile creative.

Pentru anul 2013 sunt programate două ediții Made in RO: 25-26 mai – în cadrul Romanian Design Week; 21-22 decembrie – cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed