Mai aproape de natură, dar totuși în oraș: îți propunem un alt fel de locuire

Am fost întotdeauna de partea adaptabilității: știi că suntem mai degrabă animale urbane, însă trebuie să recunoaștem dorul de natură ne face adesea să fugim de tumultul orașului. Astăzi îți povestim despre un concept care le are pe amândouă: și relaxarea oferită de natură, și proximitatea orașului. Garden Living este filosofia care stă la baza Avalon Estate, proiectul rezidențial din nordul Capitalei (Bulevardul Pipera, nr. 1-VIII M) despre care ți-am povestit deja recent că a fost construit în jurul unui parc central, imediat lângă Lacul Pipera. Dar să intrăm în detalii… 👇

Parcul central, cu o suprafață de 1.3 hectare, și multitudinea de spații outdoor ale Avalon Estate stau la baza întregii idei de Garden Living: un tip de locuire mai aproape de pământ, care favorizează conexiunea dintre oameni și natura exterioară, dar nu se desprinde de avantajele orașului. Practic, un complex care valorifică tot ce e mai bun din două lumi doar aparent antonimice.

Avalon Estate este semnat de Prime Kapital, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România. În prezent, echipa are în dezvoltare peste 3.200 de apartamente și case în 4 proiecte rezidențiale (dintre care unul a fost livrat anul trecut), al cărui principal scop este să propună noi modalități de eficientizare a confortului și o nouă estetică a funcționalității.

Pentru început, aruncăm în poveste doar câteva informații de reținut: Avalon Estate a dezvoltat un sistem de parcare capabil să mascheze mașinile sub terase fără să sacrifice confortul locuitorilor. Rezultatul: pe de-o parte, un drum principal amplasat perimetral, pentru circulația mașinilor, pe de altă parte, alei, trasee pentru biciclete și o suprafață verde de aproximativ 30% din suprafața totală a terenului de 8 hectare ❤️.

Este clar de ce, în continuare, ne vom concentra pe spațiile outdoor ale proiectului, da? 😉

Citește și: Avalon Estate: ce spui de un townhouse aproape de lac și cu parc la scară, între Aviației și Pipera?

Parcul central: 7/7

Acolo unde comunitate este, și nevoi diverse sunt, iar echipa din spatele Avalon Estate a folosit asta ca inspirație. Așa au apărut cele 7 insule verzi cu amenajări distincte care formează parcul central al proiectului: de la zone cu gazon la spații cu nisip sau tartan pentru jocuri mici și sporturi mari, de la pajiște la pădure urbană pentru picnic sau plimbare. ⬇️

💧Insula 1 – Izvorul: intrarea principală și punctul de pornire a cursului inițial de apă. Aleile sunt pavate cu beton dezactivat, mai estetic, mai versatil și mai ușor de întreținut decât varianta lui clasică.

🌿Insula 2 – Pajiștea urbană: locul verde de joacă. Este plin de copaci, gazon, pietriș, plante decorative.

🌳Insula 3 – Pădurea urbană: o suprafață restrânsă, dar impunătoare, în care nu te-ar mira să te întâlnești cu vreun iepure sau o căprioară (nu o să se întâmple, stai liniștit 😊).

🏀Insula 4 – Zona familiei active: include un teren de baschet, cu tartan, și un colț cu nisip.

🐤Insula 5 – Părculețul celor mici: un al doilea loc de joacă acoperit cu un covor de cauciuc, pentru siguranță.

🥽Insula 6 – Jocuri de apă: o fântână înconjurată de pietriș, bănci din beton și lemn și veselie cât cuprinde!

🌀Insula 7 – Estuar: zona noastră preferată, unde ajungi la laguna cu rol de filtrare a apelor pluviale. În capăt este amenajată o scară care îți oferă acces către promenada Lacului Pipera.

📢Și sustenabilitatea are un cuvânt important de spus la Avalon ➡️ un pârâu artificial străbate parcul central cu un obiectiv important: colectarea apei de ploaie, care este apoi reciclată, filtrată și folosită pentru udarea vegetației. Surplusul primește propriul rol: mai întâi, este curățat de hidrocarburi și impurități prin intermediul lagunei amenajate special cu acest scop și apoi trece în Lacul Pipera și reintră în circuitul natural.

Armonia organică la ea acasă

Dacă trăiești simțindu-te conectat la natură, starea ta de bine și creativitatea cresc cu 15%. Și productivitatea e tot într-un trend ascendent: crește cu 6%. N-am spus-o noi, au spus-o studiile internaționale. Iar Avalon Estate știe asta: amenajările lor peisagistice au primit un proiect personalizat semnat de arhitecți cu o bogată experiență în designul peisagistic urban.

Dacă ai făcut deja o vizionare, poate ai observat că spațiile verzi ale proiectului au un fir roșu evident:

🌱sunt atent proporționate așa încât să nu îți creeze senzația că “înghit” zonele asfaltate;

🌱se folosesc de repetitivitate ca să creeze coerență – anumite plante se repetă strategic;

🌱sunt organizate folosind motivul grafic al liniei, care oferă adâncime și perspectivă și formează alei și texturi;

🌱fac tranziția lină între culori și forme ale frunzelor, dar păstrează echilibrul între armonie și contrast.

Avalon Estate este un mini-oraș în oraș, așa că vegetația urbană cu toate valențele ei își găsește locul aici: pomi fructiferi, arbuști decorativi, plante perene, pâlcuri de copaci. Ah, să nu uităm de plantele iubitoare de apă din jurul pârâului și de arborii și arbuștii veșnic verzi! 🌲

Să fie club! 

Mai precis, clubhouse: nu varianta în care dansezi până în zori, ci o reinterpretare focalizată pe activități de relaxare și wellness. Relaxarea este noul clubbing! 😎

Așadar clubhouse-ul din Avalon Estate include zone pentru fitness, yoga și saună uscată, dar și un bar și un restaurant. Iar în imediata apropiere este spectaculoasa piscină cu filtrare prin plante ❤️

Clubhouse-ul rezidențial va fi disponibil indiferent de sezon. Apropo, tot în cadrul Avalon Estate există și alternativa clădirii Gatehouse, pentru evenimente private ale locatarilor din comunitate, dar și de business. 

Penthouse, duplex sau townhouse?

Adică mai aproape de cer, cu terase generoase sau cu grădină proprie? La Avalon Estate ai de ales între toate aceste variante: penthouse, duplex sau townhouse, cu accent pus pe confort și stare de bine ➡️ clădirile ansamblului rezidențial păstrează un regim de înălțime redus și nu depășesc 4 etaje, așa că vin la pachet cu senzația de libertate și de intimitate.

Penthouse-urile au 4 terase, cu o suprafață totală de 77 mp, dintre care una acoperită, numai bună și pentru sezonul rece. Priveliștea, din orice unghi: întotdeauna spectaculoasă.

Duplex-urile* se întind pe două etaje și au grădini de până la 76 mp – nu-i așa că și tu ai început să te gândești la amenajare doar citind asta? Bonus: au vedere spre parcul central, ca să îți plănuiești încă de dimineață bucuriile outdoor de peste zi.

*momentan, stocul este epuizat, dar nu-ți face griji, în curând va fi disponibil un lot nou.

Townhouse-urile, cu echilibrul lor între texturi și proporții, au terase private la primul etaj, iar asta îți dă mai multe variante de relaxare în aer liber. Desigur, terasele se adaugă grădinii private de la parter – da, două etaje au spații exterioare ❤️.

Hai la Garden Living @Avalon Estate, pe 20 mai!

Am început cu Garden Living, încheiem cu o surpriză neapărat de pus în agendă: sâmbătă, pe 20 mai, între orele 10:00–18:00, Avalon Estate intră în circuitul de evenimente satelit Design GO! din cadrul Romanian Design Week cu evenimentul de tip open doors Garden Living. Așa că vino pe Bulevardul Pipera nr. 1-VIII M ca să vezi cum se dezvoltă proiectul lor verde și cum se conectează la natură: o să poți vizita noua clădire Gatehouse, showroomurile și parcul central și o să poți sta de vorbă cu arh. Gabriela Scântei despre noul concept de design interior.

Ah, nu-i lăsa acasă pe cei mici, li s-au pregătit fun workshops în colaborare cu International British School of Bucharest  🐤.

Apasă pe Going aici.📢 Website: avalonestate.ro

📢 Telefon (dacă vrei să afli mai mute detalii): +40 771 236 453

Imagini: prin Avalon Estate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed