Mâncăm afară și scoatem vesela de vară!

E caaaaald și nu e de mâncat în casă. Ori stăm seara la o terasă, ori ieșim la măsuța de pe balcon sau, pentru cei mai norocoși dintre noi, la terasa de lângă casă, în grădină… Iar mâncarea parcă ne inspiră doar toropeală, așa că gândurile noastre zboară mai degrabă la ceva ușor și răcoritor: salată, înghețată, limonadă… Nu că ne-am gândi doar la mâncare, dar știm sigur că o veselă de vară ne-ar răcori și mințile, și papilele gustative. Exemplele? Urmează! 🙂

Nu toți avem plajă și piscină, dar o masă cu veselă alb-albastru, care să ne ducă cu gândul la mare putem aranja :). Sticlă și ceramică, mixate mediteranean, pe un șervet alb sau alb cu albastru ne vor da senzația că temperatura se domolește și parcă adie briza.

Ecuația sună așa: ceramică + sticlă; alb + albastru. Și câteva scoici, să ne teleporteze la mare.

Ceramică albă, din colecția New Wave, de la Villeroy & Boch, pahare din sticlă și, pentru contrast, și câteva albastru transparent (sau turcoaz). Se condimentează cu ceva scoici și un nod marinăresc la furculiță și cina designish e gata. La noi produsele Villeroy & Boch sunt disponibile prin magazinul Bell’Agio Casa.

Tot alb și albastru, dar mai rural, ca-n Deltă. Cât de frumos dau pe un blat din lemn neșlefuit. Farfuriuța este din colecția Farmhouse, Villeroy & Boch, iar grătarul special pentru pește poate fi găsit tot aici

Că tot am pomenit de sentimentul de Deltă, ne întoarcem la albastru tradițional lipovenesc. Cine a fost în sătucele de pe lângă Sulina sau Sfântu Gheorghe îl va recunoaște în splendida colecție din porțelan pictat pusă la cale de ilustratoarea Mădălina Andronic și designerul Claudiu Ștefan – sub numele The Awesome Project. Da, este senzațională!

Folclorul atât de frumos reintegrat acestor forme și motive în porțelan. Este colecția noastră preferată! 

Rămânem la mare, cu piese inspirate de peisajul specific: boluri ca niște bărcuțe, carafa sub formă de far și recipientele pentru sare și piper ca pilonii de ancorare pentru ambarcațiuni. Ca să nu mai spunem că spatulele pentru salată sunt din lemn, ca niște vâsle. Ecuația principală este tot ceramică, sticlă, lemn și un pic de culoare.

Setul Boat Life este creat de designerii de la Form Us With Love și e de găsit la brandul nordic Sagaform. La noi, o parte din produsele Sagaform vin prin homedeco.ro.

Facem trecerea de la alb și albastru spre culoare, multă culoare. O cină tonică este una în culori vii și piese din sticlă, transparente, ca să arate cât mai aerisit, urban șic.

Mmm, o gustare dulce și… light, cu ciclam, verde, albastru-turcoaz și piese prin care lumina trece și în care se văd fructele plutind și înghețata. Parcă le și vedem pe toate pe o masă mare albă sau din lemn natur. Colecția se numește Happy Days, by Matz Borgstrom, prin Sagaform.

De asortat paharele și cupele Spectra, tot Sagaform.

Să continuăm mixurile văratice, lejere. Se iau câteva farfurii diferite și un pahar: se potrivesc astfel încât pattern-ul de pe margine sau culoarea din centru să te aștepte la masă sub forma unui tablou de admirat. Paharul va completa mini opera de design – un exemplu tare stylish cu care să-ți întâmpini invitații:

Farfurii din colecțiile Korento, Teema, Aino Aalto, Kastehelmi de la iittala. Pentru că în articolul nostru avem deja o ilustratoare, introducem acum ilustratorul nostru nordic preferat – Klaus Haapaniemi, ale cărui desene însuflețesc marginile primei farfurii. Noua sa colecție pentru brandul iittala este Korento blue, iar culoarea de bază este albastrul marin.

Din nou sticlă, transparentă, cu un pattern discret: prăjiturile cu fructe, înghețata și fructele colorate în general arată atât de bine pe astfel de piese. Ele pot fi, bineînțeles, combinate cu piese din sticlă ușor colorată sau ceramică asortată.

Colecția Kastehelmi, de la iittala, cu piese din sticlă, discret colorate.

Pe seară ar mai fi nevoie și de câteva lumânări la masă care să însuflețească buna dispoziție:

Butterflies, de la DesignK, din UK, vor înveseli masa. În cazul acesta, mergeți pe veselă albă sau în culori pale, culoarea o vor adăuga aceste suporturi haioase.

Little light chiar ne-au plăcut și mai mult 🙂 Sunt o replică fină, cu haz. Pot fi comandate tot de la DesignK.

Cele mai tonice lumânări le-am descoperit la Menu, un brand scandinav, la noi prin Inside Home. Și tot aici, două boluri care… curg, așa cum curg apele pe noi, și în care vor plonja fructe. Să plouă cu fructe savuroase, dacă tot nu plouă pe bune 🙂

Suporturi de lumânare grafice și sculpturale: vor face un spectacol de lumină pe masa de afară. Ajung până la o înălțime de 65 cm.

Bolurile pentru fructe Drop, mai “de sezon” nici că se poate. 

În final, vă dorim o după-amiază și o seara răcoroase, în care să savurați o cină tare bună sub cerul liber 🙂

Fotografii: prin brandurile menționate în articol.

2 Comments

  1. Wooooow! Superb!
    Mi se par ingenioase “suporturile” de peste si bolurile de fructe. Cat despre ultima fotografie…

  2. Mădălina Georgescu

    Daaa, in ultima fotografie ne dorim si noi sa fim 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed