Niciodată nu-i prea târziu pentru o brioșă!
Ploaia care ba vine, ba pleacă ne face un pic apatici, un pic somnoroși. Cantitatea de cafea e în creștere, ca și nevoia unui dulce energizant lângă. Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, ne provoacă, ca de obicei, cu bunătăți fine. 11 tipuri de brioșe! Care mai de care mai arătoase și gustoase. Niciodată nu-i prea târziu pentru o brioșă, așa cum nu e târziu nici pentru un shot de cafea sau o gură de ceai negru 🙂 Brioșe cu ciocolată, vișine și coacăze roșii. O combinație demențială ȋntre gustul dulce al ciocolatei și vișinele ușor acrișoare. Sunt moi, pline de ciocolată, umplute cu vișine și coacăze ușor caramelizate. Iar vișinile vor apărea în piețe curând 🙂 Brioșe de ciocolată, umplute cu sos de zmeură și frișcă. Ne și vedem în vacanță la țară, culegând zmeură… Brioșe de ciocolată cu mentă. Brioșele de ciocolată sunt umplute cu ciocolată cu mentă și frișcă naturală. Remarcați scenografia: cu iz de lemn vechi și lavandă proaspătă. Brioşe cu ricotta şi portocale. Inspirate din deserturile toscane: cu ulei de măsline, portocale, miere, făină integrală şi ricotta, ce dă blatului o consistenţă minunată. O variantă uşoară şi foarte sănătoasă! Decorate cu panseluțe 🙂 Brioșe cu bere Guinness. Dense, cu o consistență moale și ușor umedă, provoacă dependență! Brioşe cu ciocolată, umplute cu ganache de ciocolată. În ganache, diverse alte gusturi şi texturi ies la iveală: fistic, ciocolată cu pere şi cireşe, agrişe, vişine sau portocale trase în ciocolată, alune de pădure etc. Brioșe de morcovi și banane, cu cremă mascarpone și coacăze roșii. Brioșele sunt moi și au o textură ușor cleioasă dată de consistența bananelor. Vara, merg minunat cu o cremă mascarpone și coacăze roșii, răcoritoare. Brioșe de mere, cu frișcă și zmeură. Brioșe moi pline de mere, cu nuci și scorțișoară, umplute cu frișcă și zmeură. Brioșe cu banane și ricotta umplute cu ciocolată neagră. Fără zahăr, cu făină integrală, pentru cei care vor ceva bun, dar numără caloriile. 😉 Brioșe Tiramisu. Brioșa de ciocolată și cafea e umplută cu amaretti și cremă fină de mascarpone cu Amaretto. Mini brioșe cu Guinness. Blat ușor umed cu bere guinness, ciocolată și melasă, cu un topping de cremă mascarpone. Ceaiul de la ora 5 sună altfel acum! Poftă bună 🙂 Fotografii: Vlad Baltagi |