O declarație de dragoste adresată diversității și culorii în scenarii home&deco out of the box

Credem cu tărie că între diversitate și unitate stă doar un pic de curaj. De altfel, e suficient să „răsfoiești” poveștile despre amenajări pe care ți le-am spus în ultimii 10+ ani ca să te convingi: sunt ponderate și echilibrate, eclectice și spectaculoase, cu soluții clasice sau neconvenționale, diferite, dar unite în demersul lor curajos de a da o voce designului interior de calitate, care inspiră.

Coincidența este că, exact luna aceasta, IQOS a lansat un nou dispozitiv în ediție limitată, care își propune să “reconcilieze” preferințele cromatice diferite printr-un design unic și nuanțe puternice: We Edition IQOS 3 DUO. Pe larg, diversitatea capătă o reprezentare simbolică prin cele patru culori ale dispozitivului și accesoriilor, fiecare dintre ele completate cu o valoare fundamentală: galbenul apartenenței, albastrul unității, portocaliul progresului și movul unicității.

Cu această ocazie, am acceptat provocarea IQOS și ne-am lăsat inspirați de frumusețea diversității: în continuare, “transferăm” culorile noului device We Edition IQOS 3 DUO în scenarii home&deco contemporane și out of the box, fie din România, fie din afara ei, dar toate cuprinse sub aceeași umbrelă: suntem diferiți, dar conectați împreună la tot ce înseamnă design! Folosește ideile de mai jos ca inspirație: fii deschis noilor experiențe cromatice în designul interior și ajută-ți spațiul să îndrăznească mai mult 😎

Împreună, într-o amenajare bold, cu accente de culoare atât cât trebuie

Începem lista cu un rezumat cromatic care ne va intriga puțin: culorile We Edition IQOS 3 DUO ne-au amintit de un penthouse din București, care încă de la intrare îți dă senzația că te afli într-o navă spațială. Iar asta pentru că autorul amenajării, designerul Hamid Nikola Katrib, a ales să dea spațiului de 160 mp o imagine-mix de cuminte și rebel prin artificii designist și compoziții geometrice.

Reprezentantul-cheie: biblioteca în semicerc din fotografie, formată din nișe jucate, colorate la interior și iluminate cu led-uri. Este un imens spațiu de depozitare din MDF lăcuit, care are și rolul de a compartimenta zona de zi și care ne învață că până și într-un spațiu extins putem profita de piese multifuncționale, mai ales dacă includ culoare 😉.

Galben într-un spațiu compact

Ajungem apoi într-un studio bucureștean, cu o suprafață utilă de doar 36,75 mp, amenajat pornind de la ideea de a “disciplina” spațiul și de a crea zone esențiale pentru o locuire confortabilă: vestibul, bucătărie, living, dormitor cu dressing, loc de luat masa. Canapeaua galbenă este una dintre cele mai “vocale” piese ale amenajării, cea care conturează livingul, separă și dinamizează spațiul.

De reținut: uneori e suficient să mizezi pe un singur accent tare de culoare, ca să nu supraîncarci spațiul.

Albastru electrizant într-un apartament nonconformist

De altfel, dacă ai avantajul să locuiești în suburbiile Parisului, ar fi păcat să nu recurgi la o amenajare ușor excentrică, dar și ludică! Designerul de interior Stephanie Coutas este cea care a semnat amenajarea acestui apartament din Neuilly pe care l-a transformat într-un adevărat muzeu de artă contemporană! Merele sculptate de mai sus, o doză serioasă de eleganță și curaj cromatic, sunt create de Bull & Stein și recunoaștem, le-am aduce oricând și în biroul nostru: știai că albastrul predispune la concentrare și liniște interioară?

Portocaliu într-o cafeteria dintr-un office space

Dacă tot am amintit biroul nostru, este momentul perfect să bifăm o altă idee cromatică: imaginează-ți că ești în cafeteria unui office space care își propune nu doar să-ți amintească de apusul de soare la mare prin piesele de mobilier alese, dar și să-ți trezească pofta de mâncare (da, portocaliul este responsabil de asta!). Este un reminder bun că o culoare puternică este de-ajuns ca să “îmbogățești” un fundal neutru, industrial, și să îl transformi într-un spațiu statement fără să te îndepărtezi de stilul minimalist.

Apropo, dacă și ție îți place nuanța, am inclus în imagine și o sugestie de shopping: lampa suspendată Unfold de la Muuto, industrial domestic cu abajur din cauciuc siliconic.

Mov curajos într-un birou

Rămânem într-un office space, unde echipa OneDesign a optat pentru un tratament atipic al plafonului industrial: te-ai gândit până acum că o culoare puternică poate transforma un spațiu industrial într-unul cu un puternic vibe cosy? Ne-a plăcut că designerii i-au lăsat cromaticii loc să se manifeste: au plusat doar cu două scaune într-un verde contrastant. Nici nu ai avea nevoie de mai mult, nu?

🔔La finalul scurtei noastre declarații de dragoste pentru nuanțe curajoase, îți reamintim că We Edition IQOS 3 DUO este prima ediție lansată de IQOS în 2022 și cea de-a șasea ediție limitată lansată pe piața din România. Dispozitivul și accesoriile te așteaptă în toate magazinele, insulele și punctele de vânzare IQOS din țară, precum și online, pe IQOS.ro.

Fotografii home&deco: penthouse bucureștean – Alex Melente; studio bucureștean – Alex Boghian, Robert David; apartament parizian – prin APR; foto cafenea – Khara Woods / Unsplash; foto birou IT – prin OneDesign

Fotografii produs We Edition IQOS 3 DUO: prin IQOS

Material susținut de IQOS.

One Comment

  1. Maria Ionescu

    Senzaționale combinații de culori! Parcă-mi vine și mie să încerc IQOS, după 30 de ani de fumat țigări „tradiționale”.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed