O stație de tramvai a înflorit în orașul Łódź.

Dacă Łódź (pronunțat într-o manieră surprinzătoare: Uci!) îți sună cunoscut, este posibil ca motivul să fie poveștile pe care ți le-am mai spus pe Designist.ro despre acest orășel industrial polonez – l-am vizitat în 2012 și în 2018 la invitația Institutului Cultural Polonez de la București, ca să vedem Łódź Design Festival.

Micul oraș Łódź are o mare pasiune pentru estetică, iar designul urban este o sursă continuă de surprize aici (și de exemple pozitive pentru alte orașe!). Așa că de data aceasta ne întoarcem (doar virtual) în Polonia ca să îți arătăm o alternativă înfloritoare la refugiile sumbre de tramvai cu care suntem obișnuiți.

A apărut la finalul anului trecut la inițiativa tinerei artiste Dominika Cebula, care și-a dorit să aducă un pic de natură în mijlocul betoanelor din Łódź. Dominika a creat astfel o adevărată instalație artistică într-un refugiu din piața Dabrowskiego din Łódź: un “ierbar” supradimensionat care aproape că te păcălește că aștepți tramvaiul în mijlocul unei grădini.

Citește și: Cum s-a transformat o fabrică mare din orașul polonez Łódź într-un incubator pentru artă și afaceri mici

Proiectul, care poartă numele “Nostalgia”, a fost inspirat de tradiția vânzării de flori în piața Dabrowskiego. Florile și frunzele sunt prinse în rășină și grupate în 36 de panouri transparente, iar majoritatea lor vin chiar din buchete primite de Dominika de-a lungul ultimilor ani 🙂 .

Artiști români, abia așteptăm să auzim și părerile voastre 🙂 .

Fotografii: Dominika Cebula

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed