Ouă de Paşte într-o scenografie cu flori roşii

Pregătirile de Paşte ne aduc nostalgia copilăriei, a mirosului de cozonac, covoarelor care străluceau de parcă deveniseră fermecate şi aventurii ouălor cât mai dichisite. Ne amintim amuzaţi de cursa înarmărilor pentru ouăle roşii, care începea cu câteva zile bune înainte: orice ciorapi fini erau revalorificaţi, frunzuliţele de toate felurile erau deja inspectate în scopul lipirii pe ouăle puse la fiert în vopsea…

Prietena noastră Gabriela Iancu, creatoarea revistei de fotografie culinară What Liberty Ate, ne-a pregătit ceva şi mai frumos: ouă roşii pictate chiar de ea, asortate cu flori roşii, într-o scenografie care să te inspire în aşteptarea Paştelui luminos. Gabrielei  îi amintesc de “grădina secretă plină de ciripit de păsărele, mii de boboci de flori frumos mirositoare, lăstari verzi şi voie bună”. Şi de căsuţa copilăriei, de la ţară, înconjurată de liniştea dealurilor înflorite.

Dacă, la fel ca noi, eşti curios cum de i-au ieşit atât de discrete şi… picturale, iată secretul:

Am folosit vopsea de ouă, una roşie si una portocaliu spre roşu. Mi-am dorit un efect mai spectaculos, nu le-am vrut nici uniforme, nici şterse, aşa că am le-am pictat cu pensula şi am obţinut modele “abstracte”, foarte interesante. Am combinat intensitatea culorilor pe placul meu şi au ieşit nişte ouă delicate şi suficient de cuminţi încât să le duci şi la biserică 🙂 Nu-mi plac ouăle prea împopoţonate şi în culori care nu au legătură cu obiceiul creştinesc, aşa că am optat pentru un classic twist.

Să vă pregătiţi inspiraţi de cele mai frumoase amintiri şi cele mai luminoase gânduri! 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed