Ce mansardă refreshing în București!

Acest apartament de 60 mp trebuia să aibă 3 camere. Așa fusese prevăzut în construcția clădirii în care se află, chiar la mansardă. Ne-a plăcut tocmai pentru că a fost salvat de la holuri înguste în semiîntuneric și camere mici și pentru că e un spațiu deschis și luminos, cu dormitorul la etaj, ca într-un cocon plutitor, pe o platformă din lemn.

Canapeaua este IKEA, la fel și covorul și lustrele. Masa de cafea este creația Silviei Cornea și poate fi așezată în două feluri diferite: cu spațiu de depozitare sau fără.

Totul a început cândva prin 2005, când designerul Silvia Cornea a preluat acest proiect. Nu era nimic conturat pe atunci, clădirea era la roșu, iar spațiul era planificat să fie compartimentat în 3 camere. Constructorii ridicaseră deja un perete despărțitor mare, care obtura lumina naturală și stătea parcă în drumul tuturor. Silvia i-a convins pe proprietari că cea mai bună soluție pentru nevoile lor și pentru o casă luminoasă e un open space, iar primul pas a venit în mod firesc: zidul a fost dat jos și s-a făcut brusc lumină.

Împărțirea open space-ului pe zone a venit de la sine, fără prea multe dileme și discuții. Totul este deschis, nu e ușă decât la baie și… la intrare. 🙂 Dormitorul este cocoțat pe o platformă din lemn de brad, lăsată natur, și doar lăcuită pentru protecție, pentru că să nu fi profitat de înălțimea mansardei era ca și cum ar fi dat orzul pe gâște.

Fotoliul și puful sunt IKEA, iar etajerele urmează să fie schimbate în curând.

Și uite cum sub platformă s-a creat loc pentru un dressing destul de încăpător (mai ales că cei doi aduceau ca moștenire din locuința anterioară o garderobă deloc de neglijat) și alte spații de depozitare, dar și pentru un cuier.

Biroul este făcut la comandă din lemn de pin. Scaunul este Eames Plastic, cumpărat de la Intro. De la același magazin este și vasul alb Muuto. Măsuța din lemn, din colț, este creația Silviei. 

Acasă. Leneveală. Fresh. Sunt primele 3 cuvinte care îi vin în minte proprietarei când se gândește la casa ei. Nici ea, nici prietenul ei nu au avut vreo fixație pe un anumit stil sau o anumită combinație cromatică atunci când au început să lucreze cu Silvia pentru amenajarea interioară. Își doreau un spațiu proaspăt, un mix de elemente și accente de culoare – totul într-un buget de 10.000 de euro.

Designerul Silvia Cornea: “Am adus natura în casă prin folosirea lemnului și prin multă culoare, pe care am dat-o o dată cu accesoriile. Am vrut să ai o senzație de spațiu cald când intri… Privind totul în ansamblu, nu cred ca aș face ceva diferit. E un spațiu foarte confortabil. Proprietarii mă mai caută să mai facem mici modificări. De exemplu, tocmai am schimbat draperiile.”

Ce i-a ajutat a fost că au cumpărat obiectele treptat și au realizat lucrurile în etape. Piesele importante s-au adunat în câteva luni. Mai luau pe parcurs câte un fotoliu, câte o lampă, dar în 5 luni s-a conturat totul. Se tot adunau obiecte și, de la un punct încolo, aveau senzația că tot timpul se modifică câte ceva. Însă micile schimbări mai apar și astăzi: o serie de pernuțe noi, vase, decorațiuni, tablouri sau draperii noi.

Patchwork de oglinzi de la IKEA.

Masa de dinining, covorul și scaunul verde sunt de la IKEA, restul scaunelor sunt de la Spazio Studio. Tablourile sunt făcute de Silvia, iar algele Vitra au fost cumpărate în timpul unei călătorii la Viena.

Au vrut un spațiu luminos, de aceea pereții au rămas albi cu toate că tentația de a colora un perete sau de a finisa cu tapet a fost foarte mare. “Aș fi vrut să pun culoare pe un perete foarte înalt, dar după ce am trecut prin mai multe variante, mi-a temperat avântul ideea că accesoriile le poți schimba dacă te plictisești de o culoare. E mult mai ușor și mai puțin costisitor așa, decât să te apuci să renovezi, să dai tapete jos…”, ne spune Silvia.

Scaunul de bar e de la BoConcept, iar ceasul-cap de ursuleț este creația Silviei. Te-ai mai întâlnit cu el și alte “animăluțe” aici

Bucătăria e mică, dar nu aveau nevoie de mai mult. Barul e făcut la comandă și l-au schimbat de curând. Dacă inițial era rabatabil, când l-au modificat, a fost făcut fix, pentru că nu-l strângeau niciodată când veneau prietenii în vizită. Dimpotrivă, toate conversațiile au mai multă sare și piper dacă se întâmplă la bar, lângă bucătărie. 🙂

Fotografii: Alex Boghian

Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designist.ro.
Orice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât cu acordul nostru.

All rights reserved.

10 Comments

 1. Lucian

  Bravo, un design foarte simpatic. Aflandu-ma in Paris de ceva vreme, tot sunt cautare de idei de mobilare/amenajare a unui studio de 30 m².

  Felicitari pt alegerile facute!
  Lucian

 2. Elis Popescu

  Ne bucurăm că-ți place și că găsești inspirație! 🙂

 3. Felicitari!
  Ati facut un spatiu tare primitor, colorat si mai ales, luminos!
  Unde mai pui ca este si mansarda – ador mansardele! Pot sa vreau si eu asa ceva?

 4. Elis Popescu

  Ioana, ne bucurăm că-ți place! 🙂

 5. monica

  imi puteti spune va rog de unde e covorul multicolor? multumesc.

 6. Tudor

  Ikea, luat acum vreo 4 ani…nu il mai gasesti acum

 7. Rox

  iubesc mansardele, aceasta este minunata. va rog mult , sa imi spuneti de unde as putea cumpara lustrele albe identice, cele din prima poza, si un pret de achizitie daca mai stiti.. ar fi minunat . multumesc 🙂

 8. Stefania

  frumos, nu stiu daca e copy paste ikea sau nu dar…as vrea sa stiu in ce stare se afla bradul acum si de ce brad?bradul lucreaza cel mai mult in timp.daca nu pastreze o temperatura constanta in camera, crapa, se stramba si tot asa…

 9. Elena

  Este minunata amenajarea, imi place foarte mult, are un aer jucaus si in acelasi timp foarte cosy. Imi place in mod deosebit scaunul Eames. Aveti idee ce pret are acest scaun? Am intrat pe site-ul Intro, insa nu am gasit niciun pret. Multumesc frumos!
  PS: Felicitari! Aveti un site minunat, este lectura mea de fiecare dimineata 🙂
  Elena

 10. Razvan Puricescu

  Foarte fresh conceptul și culorile alese, felicitări!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed