Peroni Nastro Azzurro aniversează 50 de ani de eleganță în stil italian

Joi, pe 13 iunie, ne-am petrecut seara în stilul anilor ’60 italieni, la Fratelli Social Club, unde a avut loc petrecerea Anniversario Peroni. Am sărbătorit 50 de ani de Peroni Nastro Azzurro, alături de invitați din domenii creative și artistice – designeri, arhitecți, actori, muzicieni, fotografi, artiști. Cu această ocazie, au fost dezvăluite celor câteva sute de invitați lucrările artiștilor implicați în proiectul Instalart/ Obiect/ 001 – Inspired by Peroni, având ca sursă de inspirație istoria brand-ului și Italia anilor ’60.

Peroni Anniversario Designist 01

Melodiile lui Bobby Solo și ale Ritei Pavone, împreună cu ținutele purtate de majoritatea oaspeților drept omagiu al anilor ’60, ne-au transpus în atmosfera La Dolce Vita, o perioadă efervescentă, a eleganței și a stilului, a viselor împlinite, o perioadă în care oamenii au fost mai liberi ca niciodată să iubească, să creeze și să-și exprime opiniile.

Peroni Anniversario Designist 06

În martie îți povesteam despre Instalart/Obiect/001 – Inspired by Peroni:  7 faimoși designeri români răspundeau provocării de a crea un obiect în stilul Italiei anilor ’60, readucând în contemporan rafinamentul, creativitatea și efervescența perioadei La Dolce Vita – valori păstrate în personalitatea brandului Peroni Nastro Azzurro încă de atunci.

Peroni Anniversario Designist 16

Joi seara am avut ocazia să vedem aceste obiecte live, mai ales că așteptam deja de mai bine de două luni evoluția acestui proiect. Le-am privit din toate unghiurile, le-am analizat, le-am savurat în atmosfera la Dolce Vita și chiar am realizat un top personal. Dar despre asta un pic mai târziu. 

Peroni Anniversario Designist 11

Știam că ne vom intersecta cu persoane cunoscute, cu care am stat la o șuetă degajată despre așteptările lor legate de obiectele pe care le-am văzut în premieră în cadrul Anniversario Peroni, despre realizarea tehnică, concept, transpunerea conceptuală în utilitatea de zi cu zi și, evident, despre favorite… Până pe 14 iulie le poți vedea și tu în expoziția de la Moir Design Concept Store.

Peroni Anniversario Designist 02 Peroni a stat de vorbă cu fiecare dintre cei 7 creatori (Vladimir Șetran, Nicolas Ciuchindel, Sebastian Bârlică, Marcel Klamer, Ion Şetran, Mihai Popescu și  Ștefan Barutcieff) implicați în proiectul Instalart/Obiect/ 001 – Inspired by Peroni, având drept scop susținerea și promovarea artelor tridimensionale (sculptură, obiect și land art), astfel că am avut ocazia să aflăm povestea fiecărui obiect în parte, precum și gândurile și ideile care au stat în spatele acestui demers.

Peroni Anniversario Designist 19Cello Speaker a lui Sebastian Bârlică, artist nominalizat pentru premiul U.A.P. pentru tineret, “Accente și Amprente”, este o boxă care s-a născut din muzica Ritei Pavone. Sebastian Bârlică s-a lăsat inspirat de aceasta la o bere Peroni.

Peroni Anniversario Designist 21Ştefan Barutcieff, director de creație pentru Pilotfish Design – Munchen, a pornit de la lampa “Acrilică” a lui Joe Colombo. La fel ca Joe Colombo, s-a folosit de proprietăţile materialului de a conduce lumina, însă într-un context contemporan. Apoi i-a oferit un plus valoare prin introducerea unei tehnologii, Li-Fi, ceea ce presupune transferul de date cu ajutorul luminii.

Peroni Anniversario Designist 23Marcel Klamer, unul dintre cei mai mari modelatori din Europa și owner la Klamer Design, a produs tocătorul Toccer, un tocător cu forme seducătoare, dar şi cu un mâner ceramic pe care poate fi ascuţit cuţitul.

Peroni Anniversario Designist 25

Ion Șetran, fiul lui Vladimir Șetran, senior designer pentru Pininfarina, a propus scaunul Thales pornind de la amintirea copilăriei când părinţii îi spuneau să nu se mai balanseze pe scaun pentru că îl va strica. A creat Thales, un scaun cu îmbinări inteligente, ce permite utilizatorului să se balanseze. Pe noi ne-a îndemnat să fim subiectivi și să îl plasăm pe locul I în topul preferințelor obiectelor expuse.

Peroni Anniversario Designist 28Nicolas Ciuchindel, senior designer orologerie Chanel, a pornit de la şaua unei Vespa şi a creat scaunul Puf Solo.

Peroni Anniversario Designist 29

Mihai Popescu, designer independent, s-a lăsat inspirat de IMAESTRO Achille Castiglioni, şi a creat biblioteca ce îi poartă numele, Achille. Simplă, funcţională, modulară.

Despre fiecare designer în parte, discuțiile și gândurile despre frumos, eleganța liniilor și formelor italiene, puteți citi pe www.peronidiario.ro, jurnalul oficial Peroni, actualizat zilnic cu opinii, interviuri, materiale dedicate.

Peroni Anniversario Designist 03

Seara a fost animată de trupa Moonlight Breakfast, pe care ne face plăcere s-o ascultăm anytime, anywhere. Acordurile fine au rimat perfect cu petrecerea designish, în stil italian, pusă în scenă de Peroni Nastro Azzurro, berea super-premium italiană numărul unu în lume. Doar știm că stilul italian, indiferent că vorbim despre domenii precum design, fashion, arhitectură, artă, muzică etc, și-a pus amprenta asupra artei din întreaga lume.

Peroni Anniversario Designist 07

De-a lungul timpului, Peroni s-a dovedit a fi un brand cheie privind implicarea și susținerea inițiativelor artistice marcate prin stil și eleganță, păstrându-și autenticitatea și caracterul bine definit de la o generație la alta. Peroni a susținut designul românesc și în cadrul Romanian Design Week Preview – Inspired by Peroni, iar multe colaborări faimoase între branduri italienești (cum ar fi cea dintre Peroni și Alessi) s-au încheiat spectaculos cu obiecte iconice de design.

Peroni Anniversario Designist 05 Peroni Anniversario Designist 04Mai multe imagini de la Anniversario Peroni găsiți aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed