De Crăciun copiii primesc daruri de design Made in RO

Crăciunul este una dintre bucuriile mari ale copiilor. Iar noi avem grijă ca fiecare ediție Made in RO – Târg de design românesc să fie una foarte prietenoasă cu cei mici. Pentru că gusturile fine se prind de timpuriu. 🙂

Vizual Made in RO 5 final - low res

Așadar, designerii români care vă așteaptă în weekend, pe 20 și 21 decembrie, la Impact Hub (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc) au creat cadouri speciale pentru cei mici. Iar noi ne-am asigurat că avem loc de joacă, cele mai fine rețete de ciocolată create de ciocolatierii Heidi, iar în cafeneaua pop-up cele mai gustoase și sănătoase dulciuri raw vegan, pregătite de Sis-n-me.

Dragi părinți, în weekend vă așteptăm la Made in RO – Târg de design românesc împreună cu cei mici.

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (17)Păpuși adorabile create de Doricica Handmade

Când vine vorba de jucării, designerii s-au pus de acord: folosesc doar materiale naturale (mult textil, lemn, fetru), creează personaje care și nouă, celor mari, ne provoacă imaginația sau obiecte ce presupun o interactivitate creativă, tocmai pentru a le stimula celor mici o reacție – fie că asta înseamnă să ia creionul sau pensula în mână, să mânuiască piesele sau să privească vrăjiți, pentru câteva momente, o poveste.

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (16)Păpușă de Doricica Handmade

Pentru fetițele cochete, Iutta a creat genți cu personaje din povești românești. Vreți să vedeți cum arată gentuța Capra cu trei iezi?

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (33)Fotografiile au fost realizate la Ochișoru 13, o căsuță de poveste care a primit gențile Iutta pentru ședința foto. Despre Ochișoru v-am povestit aici.

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (32)

Designerul Adrian Balcău, din Cluj, vine și el cu un obiect special creat pentru cei mici: Baby Truck este un camion din lemn, foarte simpatic. Jucăria este realizată dintr-un singur cub de lemn fragmentat şi apoi recompus, iar nervurile lemnului se continuă grafic și cursiv de pe o parte a jucăriei pe cealaltă. O mașinuță inspirată din clasicele cuburi, forma cea mai primară și mai creativă de joc pentru copii.

Baby Truck_Adrian Balcau 1

Apropo de interactivitatea pe care o presupun cadourile pregătite de designeri la Made in RO – Târg de design românesc, unul dintre proiectele noastre preferate este cel semnat de designerii Kihi-Kiha.

Este un set creativ, ale cărui componente (cort, pernuțe, puf și un covor dublat cu fetru și material antiderapant pe spate) sunt din bumbac alb decorat cu desene simple, realizate cu pigmenți textili de culoare neagră. Setul vine într-un săculeț textil, împreună cu pensule și culori speciale pentru textile, rezistente la spălare, cu care copiii să-și personalizeze obiectele de decor așa cum își doresc.

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (4)În weekend, pe 20 și 21 decembrie, la Made in RO vei afla mai multe despre super setul creativ și decorativ. Iar odată cu setul-cadou primești și instrucțiunile despre cum se fixează pigmenții și cum speli piesele.

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (2)

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (3)

Dacă tot am ajuns la elemente de decor, pernuțele decorative Marele Deget Mare pot sta și în camera copilului, dar și pe canapeaua din living sau în dormitorul părinților. Totul depinde de cât de jucăuș e copilul interior. 🙂

“Tradiția cadourilor de Crăciun derivă din darurile primite de către pruncul Iisus de la regii veniţi,  îndrumaţi de o stea, din ţinuturi îndepărtate. Urmând firul acestei poveşti, i-am ilustrat pe regii-magi pe perne decorative bune pentru visare, lucrate din materiale colorate, accesorizate de cusături decorative. Ele vin în pereche, regii fiind acompaniaţi de reginele lor”, spune Ioana Bănică (creatoarea Marele Deget Mare).

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (6)O regină și un rege în decor

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (5)

Continuăm cu personaje din fetru, frumos lucrate din bile de lână, de la Viscri, de Ami Lungu (Wools and Wolf).

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (8)O vulpiță și un porcușor rotund tare, ca de Crăciun. 🙂

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (19)

La capitolul hăinuțe cool pentru copii cu atitudine, brandul românesc acbc ne bucură ochii și simțul grafic cu colecția Alphabet, din bumbac organic, cu croilei și imprimeuri pe care le-am purta și noi.

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (9) Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (11) Designerii 441 Design Studio au pregătit pentru camera celor mici ornamente foarte dichisite de agățat deasupra pătuțului sau, pur și simplu, în decor.

SAMSUNG CSCOrnament pentru pătuț, din placaj furniruit, cu animăluțe ce vor sta frumos agățate

SAMSUNG CSCNorișor somnoros, din placaj furniruit și “fulgi” textili

 La capitolul personaje de poveste, vă așteptăm cu:

Monstruleți simpatici foc, creați de Eyecandy Monster Maker

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (29) Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (30)

Păpuși foarte frumoase semnate Prăvălia cu Păpuși (pot crea și personaliza păpuși pe comandă)

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (27) Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (28)

Moș Urs cu Doamna Urs în viziunea designerului Alina Dobre (.care?Cutare)

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (18)

Ce ziceți de printuri de artă înrămate în camera celui mic? Ne-au fermecat ilustrațiile semnate de Alexandra Mâzgăreanu, dar și printurile în serie limitată de la Colorhood.

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (14)Prințese delicate, cu păr roșcat, ilustrate de Alexandra Mâzgăreanu

Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (12) Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist (1)Barbă Albastră, semnat de Mădălina Andronic, prin de artă în serie limitată din portofoliul Colorhood

Știm că păsările au zburat demult în țările calde, dar o căsuță pentru păsări, proaspăt creată de Ana Bănică (Cai verzi pe pereți) poate aștepta foarte decorativ primăvara în căsuța ta. A fost special creată pentru un client din București și o veți vedea în weekend, în premieră, la Made in RO – Târg de design românesc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHungry cat este din lemn de brad, vopsit și lăcuit
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De la Chișinău, designerul Mihai Stamati aduce în premieră la Made in RO o minunată sanie. Nu chiar trasă de reni, dar atât de frumoasă încât noi nu am da-o din casă. 🙂 Îl cunoști pe Mihai și stai în sanie în weekend, la Made in RO – Târg de design românesc.

Mihai Stamati - Made in RO - DesignistAcesta este doar un preview pentru sutele de cadouri de design românesc pe care le vei descoperi în weekend, pe 20 și 21 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc  @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc). Tot aici îi vei cunoaște și pe designeri și vei interacționa cu ei direct.

FB cover Made in RO Parteneri desgineri Piese ceramice diafane te așteaptă în weekend la Made in RO   Târg de design românesc

Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii. icon smile Piese ceramice diafane te așteaptă în weekend la Made in RO   Târg de design românesc

Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub Accesoriile fashion defilează cu stil la Made in RO

Fotografii: prin brandurile și designerii menționati în articol

2 Comments

  1. Iancu Mihaela

    Buna seara! Care sunt conditiile de participare ca expozant la Christmas design magic editia a 5-a. Multumesc!

  2. Designist

    Bună, Mihaela! Ediția Made in RO pentru care ne pregătim acum este cea cu numărul 10. Iată aici toate detaliile:

    http://designist.ro/made-in-ro/call-for-projects-made-in-ro-10-targ-ales-de-design-are-loc-pe-16-17-decembrie-am-dat-startul-inscrierilor/

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed