Polonezii știu că uneori casele pot fi niște mari terenuri de joacă: Poor Toys by Poorex sunt dovada clară!

Sigur le-ai văzut și tu anul trecut, la expoziția “Manual de design polonez” de la MATER, biblioteca de materiale, alături de celelalte obiecte iconice de design polonez din ultimii 100 de ani ❤️ Nouă ne-a rămas gândul la ele de atunci, însă abia zilele acestea, mai line decât de obicei, am avut răgazul să ne gândim la joacă și la relaxare și să le aflăm povestea. Doamnelor și domnilor: Poor Toys by Poorex, jucăriile din lemn create pornind de la obiecte casnice sau cum să-ți transformi casa într-un mare teren de joacă, dar să o salvezi de la daune ireparabile! 🙂

Camionul-clește poate folosi ca organizator de sticky notes.  

Estimăm că nu te-ai mai gândit de aproximativ 20 de ani la un clește de rufe, o perie de pantofi sau un dop de chiuvetă ca la un partener de joacă. Studioul polonez de design Poorex și-a propus să schimbe această stare de fapt. Fondatorul lui, artistul, designerul, pedagogul și muzicianul Bartosz Mucha, își dorește să creeze serii limitate și experimentale de obiecte uzuale care reinventează formele și materialele obișnuite, dar își păstrează funcționalitatea – mai jos, îți povestim mai multe despre câteva dintre celelalte colecții semnate de Poorex.

Colecția Poor Toys e creată din lemn de fag, iar dincolo de scopul lor prim, de jucării foarte cool, bifează și o componentă eco – reuse, recycle -, și una pragmatică, gândită special pentru părinți, care le pot găsi propriile utilizări – găsești detalii în descrierile fotografiilor.

Mașina-perie îți reamintește de sarcinile domestice și rezolvă micile incidente casnice. Poți să o folosești și ca suport pentru cărți de vizită.

Mașina-dop, de folosit pentru dezvoltarea abilităților practice ale copilului. 

Bonus x 4

Nu ne-am putut opri aici, așa că am mai frunzărit colecțiile Poorex în căutarea altor soluții istețe de design. Uite care sunt preferatele noastre:

Designerul a creat trotineta-balustradă gândindu-se la casa în care a copilărit și la scara ei interioară, în jurul cărora se concentrau și camerele, și întreaga viață a familiei.

Panoul Biscuit are un rol strict decorativ, ceea ce nu-l face mai puțin glumeț. “O imagine care sugerează plăcerea rapidă, o lucrare autonomă care așteaptă să fie interpretată”, explică designerul. 

Balansoarul Poorex e menit să uimească la mai multe niveluri: are o formă care intrigă, dezorganizată și pixelată, și pare, la prima vedere, lipsit de ergonomie și funcționalitate. Dar nu e nici una, nici alta 🙂 .

Ultimul, dar nu cel din urmă: un pix care își asumă așa de bine rolul anti-stress încât își neagă principalul rol 🙂 .

Fotografii: prin Poorex

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed