Povestea The Awesome Project: de văzut, de atins, de cumpărat la Made in RO – Design românesc de dat în dar

Aproape v-am întreba dacă mai e nevoie să-i prezentăm pe Madi Andronic şi Claudiu Ştefan, după acest an în care creaţiile lor au fost printre cele mai dorite de  mulţi dintre noi de fiecare dată când au fost expuse. Acum aproape un an vă povesteam pe Designist.ro despre Madi Andronic şi ilustraţiile ei. Îi cunoscusem pe Madi şi Claudiu de puţin timp şi era încrederea descoperirii unor oameni frumoşi şi talentaţi, despre care ştiam că vom mai scrie curând. Între timp, am făcut şi noi un an şi rar se întâmplă să poţi spune atâtea lucruri, de fiecare dată noi, despre un artist sau un designer.

Madi + Claudiu = The Awesome Project

Creațiile lor le vei putea vedea, cumpăra și oferi în dar la Made in RO – Design românesc de dat în dar – 22 si 23 decembrie, La Copac (str. Pitar Moș nr. 23).

Povestea începea cu ilustraţiile lui Madi, pe care le descopeream pe printuri de înrămat şi felicitări artistice, fine. La puţin timp, în primăvară, avea să urmeze lansarea cărţii Zâna Zorilor (editura Vellant) într-o colecţie dedicată poveştilor şi ilustraţiei româneşti – Pasărea Măiastră. Povestea lui Slavici era acum ilustrată numai cu desenele Mădălinei Andronic!

Rozalba şi Rujalna sunt două domniţe care vă aşteaptă la târgul Made in RO – Design românesc de dat în dar.

 De la motive tradiţionale româneşti la o domniţă şic. Ilustraţie originală de Madi Andronic

Încă o ilustraţie originală pe care o vei regăsi şi pe felicitări noi, năzdrăvane.

La scurt timp după Zâna Zorilor, împreună cu Claudiu Ştefan lansau The Awesome Project: o lume de porţelan în miniatură, plină de decoraţiuni şi bijuterii pictate manual,  aducând la zi motive tradiţionale româneşti. În spatele fiecărei piese se ascunde o migală pe care poate nu mulţi o ştiu: piesele sunt modelate, pictate, apoi arse, apoi glazurate, astfel încât culorile rămân sub glazură.

În primăvară admiram bijuteriile Zurzur, cu totul speciale.

Spre sfârşitul verii vedeam primele decoraţiuni The Awesome Project: boluri sau obiecte de agăţat, tacâmuri desenate ca-n poveşti. Pentru ca la începutul lui noiembrie Mădălina şi Claudiu să anunţe lansarea colecţiei de Crăciun, care s-a conturat în poate cea mai frumoasă expoziţie de anul acesta: AwesomeFOLK – clopoței și căsuțe din porțelan pentru Sărbători, decorate foarte folky si festiv.

Imagini din expoziţia AwesomeFOLK, s-a întâmplat între 9 noiembrie şi 5 decembrie.

Dar mai bine să ne spună ei cum se simt după acest an atât de plin:

Pentru noi anul acesta a fost ca-ntr-o poveste: am crescut într-unul cât alții în trei. Iar când sunt înșirate așa, negru pe alb, faptele par năzdrăvane și atât de multe… Gândindu-ne la lansarea Zânei Zorilor, ne-o amintim atât de departe, dar a fost abia la începutul anului, iar The Awesome Project a devenit atât de firesc pentru noi, într-un timp atât de scurt, cu un feedback minunat, dându-ne ghes să ne jucăm hora în continuare. Așa că “Dumnezeu să ne ție, căci cuvântul din poveste înainte mult mai este!”

Căsuţele şi clopoţeii din porţelan pictat manual, din colecţia de iarnă The Awesome Folk, vă aşteaptă pe 22 şi 23 decembrie la târgul nostru – Made in RO.

Despre Mădălina şi Claudiu trebuie să vorbim împreună, dar şi separat. Nu ştim câţi dintre voi îl cunosc pe Claudiu Ştefan ca designerul unor foarte simpatice jucării pliabile: animale şi personaje din hârtie animate de culoare şi joc.

Personajele Just Fold vor fi şi ele prezente la evenimentul nostru de Crăciun, în spaţiul La Copac (Str. Pitar Moș nr. 23 – aproape de str. Arthur Verona)

Şi apropo de personaje, Madi nu va veni fără câteva pernuţe care s-au aşezat la ea pe canapea în timp ce desena la ilustraţii, felicitări şi porţelanuri 🙂

Frumoasele adormite vor ieşi în lume

Felicitări năzdrăvane de dat în dar, proaspăt desenate

Da, citim cu toţii o poveste cu happy end. Madi şi Claudiu au reuşit să închege într-un an o poveste de creaţie fericită şi armonioasă, iar finalul e departe căci “cuvântul din poveste înainte mult mai este”, aşa cum spun ei. Pe 22 şi 23 decembrie, la Made in Ro – Design românesc de dat în dar, te vei întâlni cu tot ce au creat ei mai frumos în acest an.

Medalie de purtat sau de pus în brad

Vino să-i cunoşti!

18 Comments

 1. […] Povestea The Awesome Project: de văzut, de atins, de cumpărat la Made in RO – Design românesc d… […]

 2. Mihaela

  Imi plac foarte mult pernutele, perfecte pentru patul din dormitor sau pentru sufragerie

 3. Sanziana Pradan

  Just Fold-urile mi le-as lua ca sa imi completez colectia de lucruri minunate facute din hartie.

 4. Miruna

  In primul si in primul rand, mi-as lua un colier ca sa-l port cu multa fala si trufie. Dar pe urma, atat de mare ar fi tentatia incat mi-as decora biroul de la munca cu o domnita sic, sa-mi aduca si putina bucurie. Urmand apoi sa-mi imprietenesc casa cu frumoasele adormite. Asa sunt eu zilnic atunci cand ajung acasa(mai mult adormita). Si m-as inarma la invatat cu personajele Just Fold. Si-am incalecat pe-o sa si n-am terminat povestea asa. Dupa ce castig mai povestesc.

 5. Cati Budimir

  Imi plac foarte mult delicatii clopotei din portelan si asta pentru ca leviteaza 😛

 6. Liliana D.

  Imi plac frumoasele adormite!

 7. iulia

  pernutele frumoasele adormite sunt preferatele mele. dau un aer romantic si primitor camerei

 8. corina

  Clopoteii, pentru ca vestesc, sunt gingasi,cheama la liniste, pentru ca dau aripi si pentru ca sunt prezenti cu noi de mici, din toate povestile

 9. criss

  o ilustratie mare mare cat peretele…un inel sau colier care ar merge perfect la rochitele mele din in!!!

 10. Au eleganta, bun gust si sensibilitate. Si ma bucur ca-s facute de romani si inspirate din radacini romanesti. Atata-s de frumoase si de delicate! Inima mea ar pofti la o bratara fina si deosebita precum cea din poza de la bijuteriile Zurzur! (si bineinteles la un guler de portelan, ca e de poveste!)

 11. Adina

  Mie imi plac domnitele, Rozalba şi Rujalna. Ma uit la nesfarsit la ele si nu ma satur. Descopar cu fiecare privire noi detalii, ma invaluie o multitudine de senzatii si imaginatia nu are limite. Imi dau seama cata migala a fost necesara pentru crearea lor si sunt convinsa ca mana a desenat emotii, nu forme

 12. Dintre minunile aduse pe lume de Mădălina și Claudiu, întâi mi-a plăcut colecția Zurzur (ce clinchet frumos are până și numele), după care gulerele ‘Doi” (gulerul 18 e de o frumusețe fără cusur). Îmi doresc mult, mult gulerul oferit, pentru că e ca o mângâiere blândă pe linia gâtului.

 13. nicoleta

  zurzur pentru ca este o abordare inovatoare si chiar se preteaza pe gusturile mele in privinta bijuteriilor!

 14. […] Povestea The Awesome Project: de văzut, de atins, de cumpărat la Made in RO – Design române… […]

 15. […] Povestea The Awesome Project: de văzut, de atins, de cumpărat la Made in RO – Design române… […]

 16. […] Andronic şi Claudiu Ştefan (TheAwesomeProject) au crescut într-un an câţi alţii în 3. Pentru Mădălina acesta a fost anul […]

 17. […] Una dintre metehnele stilului office e gulerul. Înlocuiește gulerul cămășii albe cu unul de porțelan, semnat The Awesome Project. […]

 18. […] Nu se mai poarta gulerul textil, ci din portelan, semnat The Awesome Project, cu care ati facut deja cunostinta la rubrica […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed