Povestea The Awesome Project: de văzut, de atins, de cumpărat la Made in RO – Design românesc de dat în dar

Aproape v-am întreba dacă mai e nevoie să-i prezentăm pe Madi Andronic şi Claudiu Ştefan, după acest an în care creaţiile lor au fost printre cele mai dorite de  mulţi dintre noi de fiecare dată când au fost expuse. Acum aproape un an vă povesteam pe Designist.ro despre Madi Andronic şi ilustraţiile ei. Îi cunoscusem pe Madi şi Claudiu de puţin timp şi era încrederea descoperirii unor oameni frumoşi şi talentaţi, despre care ştiam că vom mai scrie curând. Între timp, am făcut şi noi un an şi rar se întâmplă să poţi spune atâtea lucruri, de fiecare dată noi, despre un artist sau un designer.

Madi + Claudiu = The Awesome Project

Creațiile lor le vei putea vedea, cumpăra și oferi în dar la Made in RO – Design românesc de dat în dar – 22 si 23 decembrie, La Copac (str. Pitar Moș nr. 23).

Povestea începea cu ilustraţiile lui Madi, pe care le descopeream pe printuri de înrămat şi felicitări artistice, fine. La puţin timp, în primăvară, avea să urmeze lansarea cărţii Zâna Zorilor (editura Vellant) într-o colecţie dedicată poveştilor şi ilustraţiei româneşti – Pasărea Măiastră. Povestea lui Slavici era acum ilustrată numai cu desenele Mădălinei Andronic!

Rozalba şi Rujalna sunt două domniţe care vă aşteaptă la târgul Made in RO – Design românesc de dat în dar.

 De la motive tradiţionale româneşti la o domniţă şic. Ilustraţie originală de Madi Andronic

Încă o ilustraţie originală pe care o vei regăsi şi pe felicitări noi, năzdrăvane.

La scurt timp după Zâna Zorilor, împreună cu Claudiu Ştefan lansau The Awesome Project: o lume de porţelan în miniatură, plină de decoraţiuni şi bijuterii pictate manual,  aducând la zi motive tradiţionale româneşti. În spatele fiecărei piese se ascunde o migală pe care poate nu mulţi o ştiu: piesele sunt modelate, pictate, apoi arse, apoi glazurate, astfel încât culorile rămân sub glazură.

În primăvară admiram bijuteriile Zurzur, cu totul speciale.

Spre sfârşitul verii vedeam primele decoraţiuni The Awesome Project: boluri sau obiecte de agăţat, tacâmuri desenate ca-n poveşti. Pentru ca la începutul lui noiembrie Mădălina şi Claudiu să anunţe lansarea colecţiei de Crăciun, care s-a conturat în poate cea mai frumoasă expoziţie de anul acesta: AwesomeFOLK – clopoței și căsuțe din porțelan pentru Sărbători, decorate foarte folky si festiv.

Imagini din expoziţia AwesomeFOLK, s-a întâmplat între 9 noiembrie şi 5 decembrie.

Dar mai bine să ne spună ei cum se simt după acest an atât de plin:

Pentru noi anul acesta a fost ca-ntr-o poveste: am crescut într-unul cât alții în trei. Iar când sunt înșirate așa, negru pe alb, faptele par năzdrăvane și atât de multe… Gândindu-ne la lansarea Zânei Zorilor, ne-o amintim atât de departe, dar a fost abia la începutul anului, iar The Awesome Project a devenit atât de firesc pentru noi, într-un timp atât de scurt, cu un feedback minunat, dându-ne ghes să ne jucăm hora în continuare. Așa că “Dumnezeu să ne ție, căci cuvântul din poveste înainte mult mai este!”

Căsuţele şi clopoţeii din porţelan pictat manual, din colecţia de iarnă The Awesome Folk, vă aşteaptă pe 22 şi 23 decembrie la târgul nostru – Made in RO.

Despre Mădălina şi Claudiu trebuie să vorbim împreună, dar şi separat. Nu ştim câţi dintre voi îl cunosc pe Claudiu Ştefan ca designerul unor foarte simpatice jucării pliabile: animale şi personaje din hârtie animate de culoare şi joc.

Personajele Just Fold vor fi şi ele prezente la evenimentul nostru de Crăciun, în spaţiul La Copac (Str. Pitar Moș nr. 23 – aproape de str. Arthur Verona)

Şi apropo de personaje, Madi nu va veni fără câteva pernuţe care s-au aşezat la ea pe canapea în timp ce desena la ilustraţii, felicitări şi porţelanuri 🙂

Frumoasele adormite vor ieşi în lume

Felicitări năzdrăvane de dat în dar, proaspăt desenate

Da, citim cu toţii o poveste cu happy end. Madi şi Claudiu au reuşit să închege într-un an o poveste de creaţie fericită şi armonioasă, iar finalul e departe căci “cuvântul din poveste înainte mult mai este”, aşa cum spun ei. Pe 22 şi 23 decembrie, la Made in Ro – Design românesc de dat în dar, te vei întâlni cu tot ce au creat ei mai frumos în acest an.

Medalie de purtat sau de pus în brad

Vino să-i cunoşti!

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed