Povestea Trio Verde și Mimush sau cum un parteneriat eco-friendly s-a transformat într-o frumoasă prietenie

La Made in RO #allNatural, pe 12 și 13 mai, la Impact Hub (mutat chiar de anul trecut în zona Timpuri Noi), o să găsiți și aducătorul de noroc trifoi cu patru foi. Ei bine, brand-ul de cosmetice organice, ecologice și etice TRIO VERDE poartă un nume derivat de la trifoi și aduce la Made in RO toate “bunătățile” pentru o piele frumoasă. Pentru că, la Made in RO, găsești și branduri din industrii conexe, dar care au și design inclus – packaging sau branding. Iar surprizele nu se opresc aici. Mima Sorocean și Carmen Froicu ne fac cunoștință și cu inul în colecțiile de haine MIMUSH. O să vedeți la târgul ales de design fuste simple, rochii cu buzunare, pantaloni răcoroși și genți colorate. Toate din in!

Deși sunt prinse cu pregătirile pentru Made in RO #allNatural, Mima și Carmen – Nușa, fondatoarele MIMUSH & TRIO VERDE, și-au făcut timp să ne spună povestea lor verde și cum au răsărit mărcile românești cu respect pentru mediul înconjurător.

trio verde

Mima Sorocean și Carmen Froicu (Nușa) pun mereu la cale proiecte noi, #allNatural

Mai întâi a fost TRIO VERDE, un brand lansat în 2011 din dragoste pentru natură și după o colaborare frumoasă transformată, în timp, într-o prietenie adevărată.

“Am cunoscut-o pe Nușa în magazinul ei naturist unde am intrat să îi arăt câteva săpunuri pe care le fabricam manual. Am colaborat foarte bine de la început pentru că ne unea aceeași dorință – să folosim și să oferim și altora produse din ingrediente naturale. Uite așa, ideea unui brand de produse cosmetice a prins repede contur”, ne spune Mima.

Săpunurile sunt printre cele mai vândute produse TRIO VERDE

Nu-i chiar floare la ureche să faci cosmetice sută la sută naturale, însă, când pasiunea se combină cu știința, totul merge ca uns.

În primă fază noi concepem baza tuturor rețetelor. Ținem cont de nevoile consumatorilor și ne documentăm despre fiecare ingredient în parte. Rețetele finale sunt dezvoltate și testate în laborator împreună cu un chimist. Acesta ne ajută să finalizăm produsul, să modificăm proporția ingredientelor pentru a le crește eficiența și să întocmim rapoartele de siguranță pentru produse”, ne-a spus Mima despre formula succesului la TRIO VERDE.

Românii au adoptat cu ușurintă și entuziasm cosmeticele naturale. Cea mai căutată este gama de săpunuri naturale (combinații de orz, argan, miere, patchouli, lavandă, turmenic, cătină etc.), urmată de creme (antirid, hrănitoare), șampoane și uleiuri (inclusiv pentru bărbile domnilor!). Iar anul acesta au lansat deja o nouă serie de deodorante 100% naturale.

Trio Verde

O să vă placă și uleiurile lor pentru plajă. Mențin pielea hidratată și oferă o infuzie de antioxidanți cu rol protector cât e vara de lungă. trio verde

Succesul TRIO VERDE, le-a făcut pe Mima (absolventă de Arte Vizuale) și Nușa (care coordonase cândva o secție de croitorie) să mai coacă un proiect românesc, inspirat tot din natură. Așa că MIMUSH, brandul de haine exclusiv din in pentru femeile care adoră designul minimalist și simplitatea naturală, a apărut anul trecut.

mimush

Hainele MIMUSH sunt lucrate în serii mici într-un atelier din Suceava

“Inul e un material cu diverse proprietăți, dar principala lui calitate este că poate fi purtat în toate anotimpurile. E răcoros vara și călduros iarna. Nu se electrizează și nu este alergenic. Se comportă natural, fie șifonat sau călcat. Noi am adăugat acestor proprietăți un design funcțional, un croi simplu, care necesită puține cusături cu pierderi minime de materie primă în procesul de producție, hainele fiind lucrate în serii mici”, ne-a mai dezvăluit Mima.  


Primul model MIMUSH a fost o bluză cu tiv dublu și mânecă trei-sferturi, bleu-vernil. Apoi au apărut rochii, sarafane, fuste, pantaloni, accesorii – colecții întregi în nuanțe pastel care inspiră delicatețe și calm, dar și modele în câteva nuanțe mai intense pentru vitalitate. La MIMUSH  se promovează versatilitatea inului prin culorile alese, să fie ușor de adaptat fiecărui stil vestimentar.

MIMUSH

“Ne inspiră lucrurile simple – pentru noi simplitatea este un principiu, un mod de a gândi, este estetica formelor armonioase, a liniilor simple, continue și curate ce pot fi regăsite în natură și artă. De aceea nu urmăm trenduri, vrem ca hainele să aibă un design practic, simplu, dar cu o linie actuală”, adaugă Mima și Nușa.

MIMUSH

Mima, prima jumătate din MIMUSH, a vrut neapărat să știm că inul este inofensiv pentru mediul înconjurător. Sunt folosite puține resurse, chiar și atunci când este produs industrial. Ca să ajungi la țesătura de in nu sunt necesare tratamente chimice multiple. Inul este un material biodegradabil.

“Pentru a trăi natural trebuie să ne apropiem de lucrurile bune și sănătoase. Credem că fiecare individ este răspunzător pentru binele său interior și exterior. Avem libertatea și puterea de a alege produse care se bazează pe o filozofie simplă, unde sănătatea și frumusețea noastră devin și sănătatea și frumusețea a ceea ce ne înconjoară”.

Fetele de la MIMUSH merg mai departe cu manifestul lor pentru simplitate și lucrează deja la o linie de așternuturi, perne decorative și perdele. Se gândesc serios să facă și haine pentru copii, la fel de comode și “curate”.

Așadar, nu mai e urmă de îndoială – Good design is natural, iar produsele MIMUSH și TRIO VERDE v-așteaptă să le descoperiți la Made in RO #allNatural. Evenimentul are loc weekend-ul acesta, pe 12 și 13 mai, la Impact Hub, în noua zonă creativă a Bucureștiului – lângă intersecția Timpuri Noi, pe Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1. Ne vedem acolo!

Articol scris de Oana Țepeș-Greuruș. Oana scrie vești-povești-firești și pe goinfashion.ro.

Fotografii: prin brandurile prezentate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed