Prima ediție One Night Gallery din 2020 declară Love Aural Eye

Pe 27 februarie, One Night Gallery prezintă echipa de artiști Aural Eye în cadrul primei ediții din acest an – Love Aural Eye de la Casa Universitarilor (strada Dionisie Lupu nr. 46). Scenografia spectacolului va fi compusă din straturi virtuale suprarealiste care îmbină arta și cele mai noi tehnologii digitale.

Aural Eye este o echipă de artiști care își exprimă viziunea artistică prin video mapping, instalații interactive, artă generativă și producții video care stau la limita opțiunilor tehnice emergente. Până acum, ai putut să vezi animațiile lor atât în cadrul festivalurilor din țară, cât și din afara țării, ca Sunwaves, Waha, Exit Festival sau Ozora. Pe lângă acestea, artiștii au colaborat la evenimente live și cu nume din scena muzicală, ca Robin and the Backstabbers, Byron și Golan.

În cadrul evenimentului, arhitectura și spațialitatea Casei Universitarilor vor deveni o scenă pentru instalațiile new media art dezvoltate special pentru această ediție experimentală. Două dintre fațadele casei și spații interioare din aceasta vor fi îmbrăcate în imaginația artiștilor prin video-mapping, iar camerele casei vor găzdui o serie de instalații individuale care conturează un concept unitar.

Cu ajutorul aplicației dARe by Samsung, publicul vei putea explora ce se ascunde în spatele vitrajului din holul casei, unde va fi amplasată și o instalație hibrid de video mapping și realitate augmentată dezvoltată in-house de One Night Gallery. O altă instalație va fi generată cu ajutorul Inteligenței Artificiale și va marca o adaptare a deja cunoscutei instalații Neural Mirror la arhitectura casei și conținutul vizual al artiștilor.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed