Te-ai întrebat vreodată cât de curat este aerul din casa ta?

La finalul anului trecut, câteva organizații românești au lansat aplicația care măsoară în timp real calitatea aerului din București. Un iureș de indignare și teamă a luat pe sus platformele de social media de la noi. Senzorii amplasați în cartiere diferite înroșeau (și continuă să o facă!) harta orașului, semnale de alarmă ale aerului poluat mai clare ca niciodată. Așa că, privind-o, ai putea să crezi că doar acasă ești în siguranță și tu, și ai tăi, protejați de poluarea de afară. Realitatea, însă, este cu ceva mai multe nuanțe de gri, așa cum ne arată studiile realizate de Agenția Europeană de Mediu.

Și asta pentru că, deși ne petrecem 85-90% din viață în spații închise, cu senzația că suntem la adăpost, într-un cocon protector, aerul de la interior este, de fapt, un pericol ascuns: poate fi chiar și de două ori mai poluat și mai dăunător decât cel din exterior, din orașele mari (sursa: aici).

Hai să respirăm adânc, totuși (da, ce ironie! 🙂 ), nu e totul pierdut: sistemul de climatizare și purificare a aerului LG Dual Cool cu Purificator de Aer este soluția despre care o să-ți povestim astăzi. Mai ales că are un design suplu și simplu, gata să se integreze în orice tip de amenajare, și este potrivit pentru toate anotimpurile – da, chiar și pe parcursul sezonului rece/al gripelor. Și asta pentru că LG Dual Cool este polivalent: prinde în același sistem și puterea aerului condiționat, și confortul aerului purificat 🙂 . La pachet cu economia de energie, firește. Mai jos, îți explicăm cum face asta.

Fizica dă gata praful

Nu știm cât îți mai amintești din orele de fizică pe care le-ai făcut în liceu, dar în cazul de față, acest lucru nu face vreo diferență. Tehnologia LG Air Purifying System încorporată în LG Dual Cool nu are nevoie decât de Senzorul PM1.0, Pulverizatorul de Ioni și Filtrul de Praf Microscopic ca să înlăture microparticulele de praf din casă, din biroul tău sau din sala de clasă în care învață copiii.

Procesul pe care se bazează are 3 etape foarte precise, construite din termeni mai științifici decât cei cu care te-am obișnuit până acum:

  1. Senzorul detectează particulele de praf cu dimensiunea de până la indexul
    PM1.0, dar și alte particule dăunătoare din aer.
  2. Pulverizatorul generează peste 5.000.000 de ioni negativi care li se atașează particulelor periculoase.
  3. Filtrul de praf microscopic, încărcat electric pozitiv, filtrează cu ușurință microparticulele încărcate negativ, inclusiv virusuri și bacterii.

Ba mai mult, folosind principiul sarcinii electrostatice, sistemul LG filtrează și particule minuscule inhalabile (cu dimensiuni de până la indexul PM0.3), care îți pot da mari bătăi de cap mai ales dacă în casă locuiesc și copii.

Aerul, ținut sub observație continuu

Totul este, de fapt, foarte intuitiv: un dans cromatic prin care Display-ul de Monitorizare a Calității Aerului din unitatea interioară (Indoor Air Quality – IAQ) îți arată mai întâi cum stau coordonatele aerului din casă acum și apoi le urmărește evoluția pe parcursul procesului de purificare. Face asta folosindu-se de pictograme care își schimbă culoarea sugestiv: de la roșu până la albastru. Display-ul de pe panoul frontal al aparatului LG Dual Cool îți indică în timp real care este calitatea aerului, chiar dacă funcția de purificare este activă în acel moment sau nu.

Iarna nu-i ca vara, dar ventilația e esențială mereu

Știm că aerul este problema despre care povestim acum, dar tot el este și soluția. Mai precis, aerul reîmprospătat – meritul purificatorului de aer, independent de sezon.

În cazul unităților LG Dual Cool, compresorul Inverter aduce cu sine și eficiență energetică. În plus, dacă îl comparăm cu soluțiile convenționale, folosește eficient și timpul: răcește aerul mai rapid vara și îl încălzește mai rapid în zilele friguroase, scutind aerul de substanțe care îl poluează.

Sistemul performant monosplit – compus dintr-o unitate interioară și una exterioară – este factorul termic de decizie: îți stă la dispoziție între -10 grade și +48 grade Celsius. Da, nici noi nu ne dorim să-i testăm limitele 🙂 .

Jos bacteriile, jos alergiile! 

Dar fără zgomot! Asta pentru că LG știe cât este de important să păstrezi liniștea în timp ce dorm cei mici, de exemplu. De altfel, copiii se numără printre personajele principale ale poveștii LG Dual Cool – ei și toți ceilalți din grupurile vulnerabile din care fac parte și bătrânii sau bolnavii afectați de probleme cardiovasculare sau respiratorii, ca astmul.

Iar aici intră în scenă filtrul antibacterian, salvatorul universal: înlătură nu doar patogenii, ci și polenul și acarienii din aerul camerei. Lui i se adaugă ionizatorul cu plasmă, un alt supererou din echipa LG Dual Cool, așa cum ți-am povestit mai sus: ionii emiși de aparat se atașează particulelor dăunătoare și sterilizează aerul și suprafețele din cameră, ba chiar elimină și mirosurile neplăcute. Până la urmă, dacă tragem linie, toate funcțiile despre care ți-am spus îți vin în ajutor și vara, dacă tu sau oricare alt membru al familiei suferiți de alergii vara, și iarna, când sezonul de gripă de cotropește, dar trebuie să folosim sistemele de încălzire.

Aparatele de aer condiționat LG Dual Cool cu Purificator de Aer vor fi disponibile în România începând cu luna martie. Abia așteptăm să aflăm și părerile tale după ce testezi sistemul – ține-ne la curent! 🙂

Imagini și video: prin LG

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed