Recuperări creative pentru piese cu dichis

Vă povesteam de curând despre cochetul apartament din Timișoara, care la cei aproape 100 de ani a fost transformat de intervenția designerilor HeartWood. Cu această ocazie am aflat că echipa HeartWood se ocupă nu doar de design interior, ci și de recuperarea pieselor vechi și reintegrarea lor cu dichis în decor.

Apartament din Timisoara - Designist (18)Un fotoliu din perioada comunistă recondiționat și îmbrăcat într-un frumos material găsit în Anglia

Pe Designist.ro am mai vorbit de recuperări creative: în mai, designerul Irina Neacșu – Thecraft LAB expunea la Florence Design Week proiectul Life of a Dream – a chairy fantasy: scaune salvate care întruchipează acum personajele visurilor noastre de când eram copii. Decoratorul Genoveva Hossu salvează multe piese pe care le redă apoi spațiilor pe care le amenajează, într-o formă proaspătă și personalizată. De asemenea, trebuie să-l amintim aici și pe arh. Justin Baroncea, care transformă în scaune și băncuțe nonconformiste materiale și elemente recuperate din oraș.

De data aceasta vom vorbi de recuperări creative mai domestice, de materiale și piese de care ne lovim des în crearea scenariului pentru spațiul de acasă.

Recuperari creative - Designist (1)Încă un fotoliu salvat de echipa HeartWood

“Avem bucuria să lucrăm alături de unii dintre puținii meșteșugari adevărați care au mai rămas în acest domeniu. Folosim metode și materiale tradiționale atât la tapițerie cât și la tâmplărie și finisare, astfel încât să nu periclităm valoarea, patina și povestea pieselor vechi.

Cele mai primitoare locuințe sunt acelea construite în timp. Acelea în care se regăsesc preferințele practice și estetice, amintirile, cadourile, moștenirile, mofturile și plăcerile vinovate, lucrurile personale ale locatarilor. Ne place lemnul,  ne plac antichitățile sau doar vechiturile, ne place retro, ne place vintage, ne place designul contemporan, ne place funcționalitatea.”, spun designerii HeartWood.

Recuperari creative - Designist (2)

Despre lămpile din milieu ale Danielei Crăciunoiu (Lemps) v-am povestit deja. Provocarea Made in RO, târg de design românesc, a însemnat pentru Daniela un nou model de lampă decisiv pentru rebranduirea Lemps.

Recuperari creative - Lemps  Designist (3)Milieul este încorporat acum structurii din triangulații de lemn, realizată cu ajutorul unui printer 3D, iar acesta este tipul de lămpi pe care se va concentra de acum încolo Lemps. Ați observat cât de frumos se asortează fotoliilor recuperate de mai sus? 🙂

Recuperari creative - Lemps  Designist (1) Recuperari creative - Lemps  Designist (2)

Voi ce alte proiecte designish ce implică recuperări creative mai știți? 🙂

Fotografii: prin designerii menționați în articol.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed