Scenarii pentru dimineți perfecte, cu electrocasnice smart și accesorii de design românesc

Cum arată dimineața ta? Ai timp de micul dejun acasă, înainte să începi ziua de lucru, sau cafeaua și gustarea se iau pe grabă, pe drum…? Dacă ar fi să cităm statisticile despre obiceiurile bucureștenilor dimineața, rezultă că cei mai mulți dintre noi suntem matinali, apucăm să ne bem cafeaua, dar nu toți avem timp de micul dejun, deși suntem conștienți de importanța lui.

8Look industrial - Electrolux - Designist

Și cum ziua bună de la prima cafea sau gustare se cunoaște, vă propunem să ne facem timp cu ajutorul unor electrocasnice smart, care ne prepară bunătăți sănătoase într-un timp foarte scurt. De exemplu, o cafetieră pe care o programezi de cu seară ca la ora 7 dimineața să ai cafeaua gata. Timp în care îți poți face un suc de fructe la blender sau două felii de pâine prăjită. Ajungem imediat și la funcțiile electrocasnicelor, dublate de un design high end, mai întâi vă spunem că fac parte dintr-o nouă colecție Electrolux numită chiar așa – gama Expressionist pentru dimineți perfecte.

9Provensal - Electrolux - Designist

O dimineață perfectă mai înseamnă, pe lângă o cafea bună, un ceai aromat sau o felie de pâine crocantă, așa cum îți place, și acel mic scenariu cosy responsabil de o parte din energiile bune când iei micul dejun acasă:  cana ta, bolul preferat, fundul de lemn patinat etc. Ca să te convingem cât de versatile și ușor de integrat decorului bucătăriei tale sunt piesele din inox Electrolux, gama Expressionist, am creat 5 scenarii în stiluri diferite. Am pornit de la 5 bucătării din România, ale căror decoruri diferite sunt o adevărată sursă de inspirație, le-am asortat câte o piesă Electrolux și le-am completat cu mici obiecte și accesorii create de designerii români.

4Clasic Contemporan - Electrolux - Designist

Legătura între electrocasnicele Electrolux și designerii români nu e deloc întâmplătoare. Chiar spre sfârșitul anului trecut vă povesteam despre Electrolux Design Lab, concursul internaţional de design în finala căruia au ajuns 3 tineri designeri din România. Așadar aducem inovația la tine acasă și o condimentăm cu ingrediente locale de design. 🙂

Dacă vrei o bucătărie clasic – contemporană…

1Clasic Contemporan - Electrolux - Designist 2Clasic Contemporan - Electrolux - DesignistO bucătărie din București, al cărei mobilier din lemn antichizat se proiectează pe un fundal modern, decorat artistic cu… farfurii colorate. Printre atâtea farfurii am zis că e nevoie de un serviciu de ceai și de un fierbător pe măsură. Un fierbător din inox, care să puncteze nota contemporană în decor.

Kettle and Tea - Electrolux - Designist

Cum îți salvează timpul dimineața? Fierbătorul Expressionist te ajută să-ți prepari ceaiul preferat într-un timp foarte scurt: o cană de apă e gata fiartă în 45 de secunde! În plus, îți setezi temperatura de care ai nevoie: 80ºC pentru ceai verde; 85ºC pentru ceai alb; 90ºC pentru ceai oolong; 95ºC pentru cafea la filtru; şi 100ºC pentru ceai negru şi ceaiuri din plante, fulgi de ovăz instant etc. Setările apar pe display-ul luminos LCD, cum se vede mai jos.

7Clasic Contemporan - Electrolux - DesignistE ușor de mânuit, capacul se deschide cu o singură mână (în timp ce îl ții), are o capacitate de 1,7 litri și se oprește automat când rămâne fără apă, când apa a atins temperatuta dorită sau când iei vasul de pe bază. Capacul poate fi și blocat, este conceput să reducă la minimum vărsarea și îți menține apa caldă – are un buton și pentru asta. 🙂

3Clasic Contemporan - Electrolux - Designist

 

Cu ce îl asortăm? Cu ceainice și căni create de Ceramic Sparrow, care datorită designului lor simplu, sculptural îl completează de minune. Plus că într-o bucătărie clasic-contemporană e bine să aduci electrocasnice și seturi ceramice cât mai simple, de impact, care să imprime nota de contemporan în decorul deja încărcat de mobilier din lemn și alte pattern-uri decorative.

5Clasic Contemporan - Electrolux - DesignistFormele pieselor din porțelan sunt inspirate de stilul Art Nouveau vienez (Secession) și arta modernă japoneză. Cum spuneam, clasic-contemporan.6Clasic Contemporan - Electrolux - Designist

 

Îți place stilul provensal?

Și nouă, și credem că atunci când vorbim de bucătării și dimineți perfecte, multora dintre voi li se derulează în minte interioare cu iz clasic, textile diafane…

3Provensal - Electrolux - Designist

4Provensal - Electrolux - DesignistAm descoperit această bucătărie cu o priveliște superbă lângă București. Aerul ei franțuzesc ne-a dus cu gândul la aroma pâinii prăjite. Așa că i-am asortat prăjitorul de pâine Expressionist. Designul lui compact și rotunjimile ușor retro vor da foarte bine într-un astfel de decor.

7Provensal - Electrolux - Designist

Cum îți salvează timpul dimineața? Poți selecta foarte precis nivelul de prăjire și timpul (în secunde), și nici nu te mai arzi la degete verificând pâinea: are o manetă de ridicare, prin urmare poți face asta fără să întrerupi procesul de prăjire. Aceeași manetă te ajută să scoți felia la final. Alte funcții inteligente: cea de reîncălzire, de decongelare și de încălzire a chiflelor. Bonus: încălzitorul rabatabil de chifle îți încălzeşte și croasantele de dimineaţă. Curat franțuzesc.

toaster_eat7800_corn__12667

Iar dacă grija ta este că, după ce ai prăjit pâinea, nu vei mai avea timp să cureți și firimiturile inerente, ei bine, ai scăpat! Prăjtorul este prevăzut cu o tăviță la bază – firimiturile curg acolo, la final scoți tăvița, o răstorni și gata. 🙂

8Provensal - Electrolux - DesignistTăvița pentru firimituri. Afli mai multe detalii aici

Cu ce îl asortăm? Cu accesorii textile, delicate și ludice, create de designerul Martine Claessens. Martine este din Belgia, are un cult al dimineților și meselor perfecte, dar de aproape 10 ani trăiește în România. Tot aici și-a creat și brandul Join us for Dinner, prin urmare am asociat-o mișcării de design românesc.

2Provensal - Electrolux - DesignistCoșurile textile îți mențin pâinea caldă

1Provensal - Electrolux - Designist

Preferi look-ul industrial?

Atunci electrocasnicele din inox sunt pentru tine. Într-un apartament din București, care ne-a cucerit cu contrastul său de galben și gri, am descoperit această bucătărie cu look industrial.

3Look industrial - Electrolux - Designist 5Look industrial - Electrolux - DesignistI-am integrat o cafetieră Expressionist și pentru că, fiind detașabilă, cana din inox va arăta la fel de bine și pe măsuța din living.

9Look industrial - Electrolux - Designist

Cum îți salvează timpul dimineața? Cafeaua e gata imediat ce te-ai trezit: funcția Auto-Start asigură programarea pe o durată de 24 de ore a preparării cafelei! Prin urmare, poți pune o felie de pâine la prăjit în timpul în care înainte pregăteai cafeaua. 🙂 Mulți spun că, la filtru, cafeaua nu are aceeași aromă. Cafetiera Expressionist te lasă să ajustezi intensitatea cafelei… printr-o apăsare pe buton (funcția AromaStrength). De asemenea, pentru un gust mai bun și mai intens, are sistem de filtrare a apei încorporat.

Te va anunța când trebuie schimbat filtrul de apă, iar detartrajul se face automat prin apăsarea unui buton, ceea ce asigură o durată de viaţă lungă expresorului. Cana detașabilă se poate spăla în mașina de spălat vase.

7Look industrial - Electrolux - DesignistCe îi asortăm? Cănile – constelație, semnate de designerul Mădălina Teler. Pentru că o cafea bună te propulsează instant într-o stare, chiar într-o lume mai bună. Culoarea și pattern-ul geometric completează fin decorul arhitectural, industrial.

2Look industrial - Electrolux - Designist

Bucătăria ta e modernă, aerisită

O vei completa cu electrocasnice cu design slim, high end, contemporan. Acasă la Rucsandra, am stat într-o bucătărie la care și noi visăm într-un apartament de bloc: foarte bine organizată într-un spațiu mic, albă, unitară, cu accente de sticlă și inox.

3Modern Aerisit - Electrolux - Designist 4Modern Aerisit - Electrolux - Designist

Știm că îi place să gătească acasă, cum și nouă ne place, iar cel mai la îndemână într-un spațiu restrâns e un blender slim, cu multe funcții, care te ajută și la sucul natural, sănătos de dimineață, dar și la amestecul pentru supă sau cocktailul de la cină.

7Modern Aerisit - Electrolux - Designist

Cum îți salvează timpul dimineața? Are un motor puternic, de 900 W: zdrobește rapid fructele, gheața (funcția Ice Crash) sau nucile și alunele (funcția Pulse) – pentru mixuri complete, super sănătoase. Are și un cuțit cu patru lame detașabile placate cu titan. Cana din sticlă rezistentă, dar și celelalte accesorii (foarte ușor de scos) pot fi curățate în mașina de spălat vase. Blenderul are o capacitate de 1,65 litri, poți mixa cantități generoase, ca toată familia să înceapă ziua cu un suc proaspăt.

6Modern Aerisit - Electrolux - Designist

Ce îi asortăm? Un bol ceramic, de design, semnat Threads & Throws, în care să-ți ții fructele de blat. Și un ghivechi cu design românesc, tot de la Threads & Throws, în care să stea ierburi proaspete ca să le adaugi instant în shake-uri. 🙂 Ceramica “cusută” cu fir de textil sau sârmă va încălzi decorul prin mixul fain al texturilor.

1Modern Aerisit - Electrolux - Designist 2Modern Aerisit - Electrolux - Designist

Îți plac accentele vintage?

O altă bucătărie la bloc, cu iz vintage, în București, într-unul din cele mai dichisite spații mici pe care le-am vizitat – acasă la Raluca.

7Vintage - Electrolux - Designist 8Vintage - Electrolux - Designist

Ca să gătești rapid și sănătos, ai nevoie de ustensile smart, ușor de depozitat, care să nu ocupe mult spațiu. Un robot de bucătărie ar fi destul de masiv, însă un mixer vertical (dotat cu tel, tocător și cuțit) te va ajuta în multe momente ale zilei. Iar inoxul se integrează perfect accentelor vintage, metalice.

4Vintage - Electrolux - Designist

Cum îți salvează timpul dimineața? Are un motor puternic – 700 de W, lamele cuțitului sunt învelite în titan, iar piciorul a fost astfel proiectat încât să-ți asigure o mixare rapidă, fără efort. Designul piciorului reduce forța de aspirație și elimină rezistența în mixare. Mixerul vine dotat cu două recipiente, un tel din oțel inoxidabil și un tocător – ai totul inclus, cum s-ar zice. Pentru cei dintre noi care preferă un mic dejun mai consistent.

5Vintage - Electrolux - Designist

Ce îi asortăm? Două boluri ceramice pastel, cu aspect vintage, semnate Alina Constantin Ceramics, și un tocător expresiv din lemn semnat Florin Constantinescu – Loved Things.

3Vintage - Electrolux - Designist

2Vintage - Electrolux - Designist

Toate aceste soluții practice și de design ne pot face mai frumoase și sănătoase tabieturile matinale. Merită încercate, nu-i așa? Cine ar putea refuza o dimineață perfectă. 🙂

Fotografii: Electrolux, Designist.ro și designerii menționați în articol.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed