Traseu Designist de weekend: locuri faine din Cluj!

Ne place Clujul și am vrea să ne petrecem mai multe weekenduri pe străzile lui! Cum în ultima vreme am descoperit multe locuri faine, v-am pregătit un traseu de weekend prin cele mai designish oaze urbane ale Clujului. Să savurați orașul în tihnă! 🙂

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (10)

1. Terasa Răgaz, de la parterul hotelului Fulton, unde v-am ademenit de curând în cadrul campaniei Designist te trimite în cele mai stylish locuri urbane! Săptămâna aceasta am desemnat și câștigătoarea unei cine în 2 la Răgaz – Paula, din Cluj. Decorul ei este semnat de 3 tineri arhitecți și designeri din Cluj, iar clipele de răgaz se savurează aici cu băuturi fine, prăjituri de casă și sandvișuri vegetariene.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (11) Traseu Designist - Locuri faine Cluj (12)2. Livada, restaurantul cu grădină de pe strada Clinicilor (nr. 14-16), e una dintre cele mai surprinzătoare apariții descoperite recent: decorul lui îmbină cochetăria cu ingeniozitatea și tradițiile românești.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (13) Traseu Designist - Locuri faine Cluj (15)L-am pus pe listă pentru următoarea vizită la Cluj. Pentru mai multe fotografii cu decorul absolut minunat, dintre care unele îți vor face instant poftă de pauza de masă, click aici.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (16) Traseu Designist - Locuri faine Cluj (17)Iată și grădina:

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (14)3. Cafe Papillon, de pe strada Emil Isac nr. 9, la etaj, este una dintre destinațiile designish din Cluj despre care v-am povestit deja pe Designist. Decorul poartă semnătura Atelier Mass.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (21)

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (20)4. Camino se află în Piața Muzeului din Cluj și este locul unde am băut multe limonade și cappuccino înainte și după filmele de la TIFF. Ne place decorul lui vintage și liniștea faină a terasei din piață. Îl recomandăm cu căldură!

Traseu Designist - Cluj (2) Traseu Designist - Cluj (3)Arcadele spațiului sunt impresionante!

Traseu Designist - Cluj (1) Traseu Designist - Locuri faine Cluj (3)Piața Muzeului pe înserat, fotografie de Dacian Groza.

5. Restaurantul Baracca, de pe strada Napoca nr. 8, este unul dintre locurile foarte cunoscute din Cluj. Lămpile lui se impun de cum îl zărești de pe trotuar, iar simplitatea și rigoarea decorului sunt foarte stylish.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (22)Fotografii Dacian Groza.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (1)

6. Toulouse Brasserie  este chiar în Piața Unirii, iar o cafea aici în primele ore ale zilei îți va transmite și energia, și calmul trecătorilor pe care îi zărești prin ferestrele mari dinspre piață.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (4)Sursa foto

7. Casa Via  a primit, în 2008, diploma de merit pentru restaurare din partea fundaţiei Transsylvania Nostra. Casa se află pe o străduță foarte liniștită și pitorescă, un pic ruptă de ritmul orașului – strada Inocențiu Micu Klein nr. 6. Adăpostește un restaurant superb, într-o scenografie de vechi și nou foarte atent pusă în lumină.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (5) Traseu Designist - Locuri faine Cluj (8)Mai multe despre ce a însemnat restaurarea acestei case, construită în 1780, și transformarea ei în restaurant poți afla din revista Igloo. Restaurantul Via a apărut și în albumul 15re. Fotografii Șerban Bonciocat.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (7) Traseu Designist - Locuri faine Cluj (9)

8. Și pentru că Fabrica de Pensule este reperul artistic al Clujului, treceți pe aici și opriți-vă în Boiler Club. Scenografia e semnată de Vlad Sulea, care a colaborat la conturarea decorului industrial din Epoca de Aur cu Mihai Păun si Teodor Negrea, proprietarii clubului, și cu arhitectul Miron Corsiuc. Povestea recuperării tuturor pieselor comunist-industriale de prin fabricile dezafectate ale Clujului o citești aici.

Traseu Designist - Locuri faine Cluj (19)

Weekend fain să aveți, cu răgazuri fine! Iar dacă aveți sugestii pentru traseul nostru, le așteptăm cu interes 🙂

Fotografii prin locurile și fotografii menționați în articol

11 Comments

 1. Yolka, Nuka, Polka 🙂

 2. Ioana

  Si eu recomand Yolka! E musai de mers si acolo! 😀

 3. Andrei

  Nuka, Corso, Arts Caffee, Chez Michou

 4. […] puteți vedea aici. Acum, are un bar cu pereți din ferestre vechi, ceea ce ne amintește puțin de restaurantul Bon. Iar textura diferitelor esențe de lemn recuperate pentru a decora spațiul face ca aceste […]

 5. […] o dată v-am povestit despre locuri faine de ieșit în Cluj, așa am ajuns la conturarea unui traseu de DESIGNIST prin orașul care nouă ne place din ce în ce mai […]

 6. oana

  Joben, str. Avram Iancu.

 7. […] despre locuri faine din Cluj-Napoca. Recunoaștem că nu am premeditat nimic, însă odată un traseu DESIGNIST publicat, la recomandările voastre am adăugat pe hartă câteva opriri noi: Casa Boema, Nuka […]

 8. […] harta DESIGNIST a României, marcând un traseu al locurilor frumoase din Constanța, Brașov, Cluj, București. Stay tuned, urmează să punem pe harta ideilor fine și alte orașe din […]

 9. […] Despre Joben Bistro, din Cluj,  nu am apucat să povestim încă, dar primisem de veste despre conceptul semnat 6sense odată cu Traseul Designist prin locurile fine de ieșit din Cluj. […]

 10. […] pe care să o poți lua cu tine rapid în drum spre birou sau savura într-o pauză de cafea. Lista locurile fine din Cluj e completată de la începutul verii de noul magazin Napolact, din Piața Mihai Viteazul 7-8, care […]

 11. […] Un traseu complet de Designist în Cluj, găsești aici. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed