Un apartament de 4 camere te invită la o plimbare… în parc. La The Park Apartments, București.

Vă povesteam acum un an despre ansamblul rezidențial The Park, aflat la o aruncătură de băț de Parcul Tineretului, din București. Anul acesta, The Park a devenit The Park Apartments și s-a înnoit nu doar cu logo-ul, ci și cu un site (thepark.ro) și mai fain. Ocazia o reprezintă un proiect amplu, derulat de la începutul acestui an, care i-a provocat pe 5 dintre cei mai talentați creativi într-ale designului și arhitecturii de la noi să amenajeze câte un apartament din The Park Apartments. Brief-ul general a fost un buget cât mai mic și, în același timp, implicarea în amenajare a cât mai multor designeri români.

LOGO_FULL COLOR_THE PARK APARTMENTS by HANNER

Amenajare cu piese de design și cu buget mic? Știm, sună a provocare, dar după cum o demonstrează cele 5 proiecte finalizate de pe site-ul The Park Apartments, a fost cât se poate de realizabilă. Vă vom introduce în povestea fiecărei amenajări, cu obstacolele și mai ales detaliile ei de buget. Iar proiectul ce deschide calea spre… parc este un apartament de 4 camere, cu o suprafață 85 metri pătrați, al cărui buget de amenajare a fost de 13.000 euro + TVA.

Bugetul a inclus și electrocasnicele Whirlpool. Ce nu a inclus: parchetul și gresia din bucătărie, ușile, tâmplăria cu geam termopan, centrala termică, caloriferele, zugrăveala cu vopsea lavabilă albă, finisajele și obiectele sanitare ale băii – acestea fiind toate parte din dotările standard ale apartamentelor din The Park.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (2)

Autorii amenajării sunt Mihnea Ghilduș și Marilena Popa, iar creațiile designerilor români ce personalizează apartamentul vin de la magazinul Dizainăr. Abordarea proiectului, în acord cu filosofia The Park Apartments și a dezvoltatorului lituanian Hanner – eco, sustenabilă, orientată spre economia de resurse și materiale de calitate – , și-a propus să te introducă acasă într-o oază ce continuă armonios activitățile și pasiunile… în aer liber. Mai ales că în parc ajungi în câteva minute.

Mihnea Ghildus si Marilena PopaMihnea Ghilduș și Marilena Popa

Familia tânără și activă ce urma să locuiască aici trebuia să aibă suficient spațiu să-și depoziteze bicicletele, rachetele de tenis, bicicleta copiilor etc. Astfel că, în apartamentul de la etajul 10, livingul a fost demarcat de zona bucătăriei, a diningului și a vestibulului cu ajutorul unor pereți metalici, cu rol de depozitare – “pereți – container”, pe care stau agățate biclele, căștile de protecție, rachetele de tenis etc., atunci când nu ies în parc. 🙂 Este o soluție foarte practică și grafică de separare a celor patru “spații” conturate în cadrul zonei de zi.

Între timp, apartamentul a fost vândut, și-a găsit proprietari fericiți că au acum casa care-i ajută să se bucure de parc și de timpul petrecut în natură. Dar, dacă și tu visezi la parc, la un interior cu personalitate și o viață sănătoasă, de calitate, programează-ți o vizită la The Park Apartments.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (35)Amenajarea a fost conturată cu piesele a aproximativ 40 de designeri români, incluzându-i și pe ilustratorii ale căror printuri faine dau culoare pereților.Ap 3 dormitoare, MG&MP (13)Pe canapeaua din living stă perna designerului Adrian Balcău, ce are imprimat un fragment din peisajul arhitectural al Clujului. Costă 89 lei.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (11)Ap 3 dormitoare, MG&MP (4)

Ap 3 dormitoare, MG&MP (8)

În living, ne-a atras atenția jocul grafic creat de suprafața din plută. Dacă nu v-ați dat seama, forma redă pe perete harta Bucureștiului, care așteaptă pin-uri cu trasee preferate, amintiri de vacanță, to-do-uri în oraș:

“Când proiectam apartamentul ne-a venit ideea să realizăm un spațiu pe care să îți pui amintirile sau obiectivele pentru călătorii și atunci am optat pentru o suprafață de plută pe care am proiectat-o să arate ca harta Bucureștiului. Pe ea poți pune pin-uri, fotografii sau obiective turistice pe care vrei să le vizitezi. Poți pune de asemenea un pin cu locul în care muncești sau unde merg copiii la grădiniță.”, spun designerii.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (17) Ap 3 dormitoare, MG&MP (18)Lustra parametrică din living vine de la IDZ Arhitectura. Prețul ei este de 2.090 lei (a fost una dintre cele mai scumpe piese de design ale amenajării). Iar zona de depozitare a fost continuată cu o minibanchetă pe care poți răsfoi ceva sau privi în zare, peste coroanele copacilor din parc.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (65)În vestibul te întâmpină băncuța din lemn masiv de stejar, creată de Silva Artis (a costat 1.800 lei), stickerul Bița (de la Cai verzi pe pereți – 150 lei) și lampa din hârtie reciclată, creată manual de Atelier 44 (a costat 150 lei).

Dincolo de provocarea de a contura cât mai multe zone în cei 85 de metri pătrați, prevăzute cu suficiente spații de depozitare, și a implica cât mai mulți designeri români, amenajarea a însemnat pentru Mihnea și Marilena și experiența acestui nou spațiu și odată cu el experiența unei alte perspective asupra orașului:

“După o săptămână petrecută în frumosul apartament de pe strada Pajiștei, am început să ne simțim ca acasă. Am proiectat, am lucrat, am montat, am mâncat, și am privit Bucureștiul de pe balconul de la etajul 10. Putem spune prin perspectiva propriei experiențe că viitorii proprietari ai acestui apartament vor ajunge să se simtă foarte repede ACASĂ”, povestesc Mihnea și Marilena, ceea ce s-a și întâmplat. 🙂

Ap 3 dormitoare, MG&MP (26)Locurile de luat masa sunt băncuțe ce ascund spații de depozitare. Masa de dining este o creație a designerului Alex Dăbuleanu (La Designărie); bolurile și paharele sunt semnate de Mădălina Teler (De Ceramică); lampa din hârtie este tot o creație Atelier 44; iar cele două lămpi Concrete sunt semnate de arhitectul Astrid Rottman (costă 310 lei/buc.). Printurile de pe pereți sunt semnate de ilustratori români (prin Colorhood), completate de ceasul cu pattern geometric, semnat Alina Turdean (a costat 99 lei).

Ap 3 dormitoare, MG&MP (30)

Nu plecăm spre dormitoare, fără încă o fotografie din vestibul: cuierul metalic turcoaz este o creație Rizzi Design (200 lei), completat de cuierele Stan (290 lei) și Moise (325 lei), ce vin de la Meao.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (66)

Zona de noapte continuă ideea excursiilor în natură: dormitorul matrimonial are tema camping, redată prin forma tăbliei, “pădurea” de mesteceni și drapajele ce îmbracă zona de depozitare.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (38)Patul este prevăzut cu sertare încăpătoare.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (45)La măsuța de toaletă stă Scaunul Lana (1.575 lei).
Ap 3 dormitoare, MG&MP (44)

Cum fiecare cameră a apartamentului spune o altă poveste, dormitorul copilului găzduiește o căsuță în copac, iar cel al adolescentului te duce cu gândul la un câmp cu păpădii, flori și păsări.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (50)“Căsuța din copac” din camera copilului a fost construită ca o pasarelă, la nivelul pautului suspendat. Este o “căsuță” ce se înalță peste copacii parcului.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (48) Ap 3 dormitoare, MG&MP (54)Lustrele colorate, din hârtie, vin de la Atelier 44.Ap 3 dormitoare, MG&MP (55)În camera adolescentului, lustra este semnată de designerul Adrian Balcău (a costat 400 de lei), iar etajerele și cârligele sub formă de păsări vin de la Cai verzi pe pereți: o etajeră costă 230 lei, iar cu cuier 42 lei.

Ap 3 dormitoare, MG&MP (58)

Cum se vede parcul de la etajul 10?

Ap 3 dormitoare, MG&MP (70)

Mai jos, un film care te introduce mai elocvent în atmosfera cosy a apartamentului și povestea designerilor:

Cum vă spuneam, acest apartament a fost deja vândut. Dar poți programa o vizită la The Park Apartments, mai ales că un nou bloc este acum în construcție.

Fotografii: prin The Park Apartments

Toate informațiile din articol referitoare la prețul obiectelor, designerii români implicați și bugetul alocat ne-au fost furnizate de autorii amenajării și reprezentanții ansamblului rezidențial The Park Apartments. Pentru întrebări sau informații suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu autorii amenajării și ansamblul The Park Apartments.

6 Comments

 1. Ana

  Cum pot sa vad expozitie piese Alex Dăbuleanu? m-ar interesa scaunele din apartamentul prezentat.
  merci

 2. Bună, Ana,

  Scaunele din apartament, din jurul mesei de dining, nu sunt create de designerul Alexandru Dăbuleanu. Ci de Charles & Ray Eames: http://designist.ro/shopping/charles-si-ray-eames-despre-iconicele-grupuri-plastic-aluminium/. În București, le găsești la Intro.

 3. De unde a fost cumparat paravanul metalic negru care separa camera?

 4. Georgiana

  Unde pot gasi un astfel de paravan metalic de separare a cemerelor?

 5. Mihaela

  Interesanta idea de harta de pluta a Bucurestiului. Este un concept do-it-yourself al arhitectilor sau au cumparat harta de la un producator local? Ne-ar placea si noua sa avem o astfel de harta. Am aprecia daca am sti cum si unde sa apelam sa avem una asemanatoare dar cu orasul nostru, nu cu Bucuresti. Mersi anticipat!

 6. Designist

  Bună, Mihaela! Ne bucurăm că și ție ți-a plăcut ideea hărții – este proiectul arhitecților care au semnat amenajarea.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed