Un apartament din Brașov, de 40 mp, te așteaptă să-i fii oaspete

Ce faci atunci când, de sărbători să zicem, primești oaspeți dintr-o altă țară și nu ai un loc fain unde să-i cazezi? Rogi un arhitect inspirat să amenajeze o mansardă dintr-o clădire nouă de pe străduțele Brașovului, totul în timp record și cu un buget bine calculat și tadaaaaa! Welcome, guests! 🙂

Pe peretele livingului, un reminder al naturii: copacul decorativ din panel. 

Glumim, lucrurile nu au stat chiar așa în cazul noului proiect al arhitectului Alexandru Bucur (Interiology Design Studio), însă nici prea departe: I “loft” Brașov, un apartament de 40 mp, a fost decorat foarte repede, așa încât să poată primi oaspeți de sărbători prin celebrul deja Airbnb. Alexandru a ales piese care să dea spațiului un aer nordic, potrivit cu vârfurile montane din zare și inspirat din natură.

Mușchiul “ever green”, sensibil la umezeală, este elementul viu al amenajării și aduce natura în interiorul casei. 

Apartamentul are un dormitor, un living deschis către bucătărie și o baie și poate găzdui 4 persoane. Nouă ne-au plăcut mai ales ferestrele largi, care lasă lumina să intre în întreaga casă și care te lasă să vezi continuu terasa mare, de 35 mp.

Corpurile de iluminat, din metal vopsit negru sau din lemn, “personajele” care au dat alt ton amenajării, au fost cumpărate din mici magazine de lămpi cu maximum 1-2 modele de design. Un mic truc de design: hexagoanele lămpilor împrăștie umbre pe pereți și dau un plus decorului, când se lasă seara peste munți.

Pe noi, micul apartament brașovean ne-a inspirat să aruncăm un ochi pe site-ul Airbnb, sigur o să mai găsim acolo și alte variante interesante de cazări designish de prin întreaga lume. Da, da, avem chef de o nouă vacanță cool, la Brașov :).

Hexagonul – leitmotivul lămpilor.  

Fotografii: prin arh. Alexandru Bucur

2 Comments

  1. Gabriela

    Foarte reusit ! PS: cine a facut usile de acces catre terasa ?

  2. e tamplarie PVC cu baghete in interiorul geamului termopan .

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed