Un arhitect român implicat în amenajarea unui birou wow, din Tel Aviv.

Despre amenajări de birouri wow ne-ai mai tot auzit povestind, însă În Tel Aviv n-am mai ajuns de la birourile Google încoace. De curând i-am descoperit pe Roy David Architecture, un birou de arhitectură care din decembrie s-a extins și în România, concentrându-se pe amenajări de birouri din sectorul IT&gaming sau mici spații comerciale.

Cum am aflat de biroul lor de arhitectură și de spațiul de 750 de metri pătrați pe care tocmai l-au amenajat? De la arh. Ileana Bălan, singurul membru român al echipei, din București. Și așa purcedem să vă prezentăm proiectul lor din Tel Aviv.

Birou-IT_Roy_Designist

Roy David – arhitectul fondator al Biroului

Totul începe cu brief-ul…

O îmbinare a stilului industrial cu elemente clasice și multă transparență, într-un spațiu inundat de lumină naturală, deschis și primitor, au fost punctele cheie ale briefului companiei de IT, Personetics, pentru amenajarea biroului lor de 750 de metri pătrați. Biroul se află în business hub-ul Tel Aviv-Yafo, centrul economic și cultural al capitalei israeliene.

Birou-IT_ROY-DAVID_Designist9

Birou-IT_ROY-DAVID_Designist

Biroul Personetics a fost amenajat pentru 52 de persoane, pe două niveluri unite de zona comună a scării industriale, înconjurată de o suită de plăci verticale din lemn, ce oferă o separare vizuală și o îndulcire a spațiului în lumina caldă a instalației de iluminat.

Parterul este un open space separat în zone cu funcționalități diferite: o zonă de lounge cu piese de mobilier clasic, o sală de conferințe, o chicinetă și o terasă acoperită. În timp ce etajul înglobează birourile executive și de management, alături de spațiile de lucru pentru angajați.

Roy David Architecture a reușit să armonizeze, printr-un limbaj arhitectural riguros, influențe industriale și minimaliste, încălzindu-le în fiecare spațiu – de la texturi, la finisaje (lemnul omniprezent), la mici intevenții colorate, plantele verzi și instalația cool de iluminat.

Birou-IT_ROY-DAVID_Designist5

Birou-IT_ROY-DAVID_Designist6

“Spațiile au fost gândite cât mai fluid și în perfectă armonie cu stilul de lucru al firmei. Parterul a fost conceput cât mai deschis pentru a accentua funcțiunile comune/publice, iar etajul, dezvoltat în jurul golului peste parter, conține spațiile de lucru private,” ne-a povestit Ileana.

Birou-IT_ROY-DAVID_Designist10

Birou-IT_ROY-DAVID_Designist7Decor industrial gândit în cele mai mici detalii.Birou-IT_ROY-DAVID_Designist1Plăcile verticale din zona scării și plafonul din scânduri de lemn, în dégradé, balansează efectul metalului negru al scării și al bârnelor, pe fundalul neutru de beton.Birou-IT_ROY-DAVID_Designist3Accentele de culoare intervin prin piesele de mobilier și mocheta aleasă pentru spațiile comune, de relaxare.

Birou-IT_ROY-DAVID_Designist2

“Instalația de iluminat este special creată pentru acest spațiu, din 70 de becuri LED instalate echidistant unele față de celelalte, la înălțimi variabile. Datorită diferenței de înălțime între fiecare bec, instalația oferă privitorului iluzia unei mișcări, constante și diferite, în funcție de poziția din care este privită”, aflăm de la Ileana.

Birou-IT_ROY-DAVID_Designist4La etaj sunt birourile angajaților și ale managerilor, ce urmează acceași linie industrială, axată pe beton, metal, lemn, pereți și uși de sticlă, peste care lumina soarelui intervine generos.Birou-IT_ROY-DAVID_Designist8

Ține-te bine, căci designul high-tech al întregului spațiului a durat patru luni și a implicat un buget de 350.000 de dolari. Așa e în domeniul IT, ai cale liberă nu numai la imaginație, ci și la punerea ei în practică. 🙂

Fotografii: Yoav Gurin, prin Roy David Architecture.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed